Mi lenne a legjobb/legmegfelelőbb munka 16 évesen?
Ha nem szorulsz rá arra a pénzre feltétlen, és amúgy is van némi felelősségtudatod, én azt mondom, hagyjad. Tanulj inkább gőzerővel, és pihenj, mert legközelebb nyuggerként lesz csak lehetőséged. Ha csak zsebpénzre szeretnéd, vagy csak úgy belekóstolni a munka világába, akkor én kutyát sétáltatnék, szomszéd kertjébe gazolnék, időseknél mennék takarítani ott az ismerősi körben, újságot hordanék ki, vagy amiben én jó vagyok (pl biosz) korrepetáltatnék kisiskolásokat (ez ugye a fekete meló :D )
Helyi boltban vállalnék árufeltöltő munkát, standoknál kóstoltatnék árúházakban emberekkel termékeket meg.
Ha nem muszáj, tényleg ne most szakadj meg, ha muszáj, azt sajnálom. De mindenképp becsülendő hogy 16 évesen ilyenre gondolsz.
Fiú vagy?
Menj festő, kőműves, mellé segédnek.
Kapsz naponta vagy hetente fizut, hozzászoksz a szivatasokhoz, és rájössz hogy nem akarsz egész életedben gurizni, és ennek megfelelően állítod a jovodet.
Komolyan
jó lenne tudni mit szeretsz csinálni...
ha szereted az embereket, jegyszedő, pénztáros, vizimentő vagy csúszdafelügyelő egy strandon jó lehet, ha bírod a stresszt, étterem/pincér, ha esetleg van olyan az ismeretségi körödben aki segíteni tud, mert ehhez azért kell, akkor elmehetsz valami irodába aktákat tologatni, ha inkább valami maszekot képzelsz el magadnak korrepetelálj vagy bébiszittelj gyerekeket. ez utóbbira szerintem idén nyáron nagy szükség lesz, a korona miatt rengeteg szülőnek elfogyott a szabadsága. vagy vállalhatsz kerti munkát, ha olyan helyen élsz, esetleg valamit a mezőgazdaságban...
de a legegyszerűbb, ha regisztrálsz egy szövetkezethez, ők segíteni tudnak.
Én beálltam kőműves mellé melózni ahogy fentebb is írták. Mindenki azt mondta, hogy majd én fogok helyette dolgozni, folyton szívatni fognak. Aztán másnap már én voltam ott a nagyfőnök, ő meg a csicsk@som. Egy 70 kilós szardarab nem fog nekem dirigálni.
Mondta nekem, ott a cementes zsák, fogjam meg, vigyem el B-be majd mindjárt jön utánam. Letettem a zsákot, ott nem volt jó, vigyem arrébb, arrébb vittem, hozzam visszább, itt kb meg is untam, odamentem, belevertem egyet a gyomrába, majd egy atyai pofon kíséretében rádőlt a cementes zsákokra. Utána egy szót nem mert szólni, szorgosan pakolt helyettem és ez a mai napig így van. Pénzt is remegve adja át, ha azt mondom tegyen még rá, akkor tesz rá, de nyilván van szivem és tudom, hogy neki is meg kell élni valamiből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!