Az miért kirúgás ha lejárt egy határozott idejű szerződés és az illető nem jön többet? Ez nem kirúgás!
Hazudik a főnök? Volt itt egy ember 6 hónapos határozott idejű szerződéssel. A 6 hó lejárt, ő az utolsó napig itt volt, majd elment.
A főnök azt mondja kirúgta.
Nem értem hol van itt kirúgás? Lejárt a 6 hónap, a szerződés megszűnt automatikusan, és ennyi. Itt semmiféle kirúgás nincs.
"Aki nem akar szerzödest hosszabbitani az lesz.rja a szerzödes hatàridejét."
Ember. Mielőtt földrengető baromságokat ugatnál. Esetleg nézz már utána mivel jár munkaerő részéről ha határozott papírral idő előtt feláll.
Segítek: a le nem töltött időre fizetheti a munkabért a cégnek. 6 hónapos a papír és felállsz 4 hónap után? Akkor perkálsz szépen 2 havi bért a cégnek.
Még jó hogy maradt a végéig. Ha nem ezt tette volna perkálhatna.
De ez semmit se jelent a távozási szándékára nézve.
Képzeld én már voltam határozottban így hogy kb az első héten tudtam hogy én itt nem maradok. De azért az időmet letöltöttem. Nem akartam én fizteni a cégnek. Az időt letöltöttem de egy nappal se többet és eszem ágában se volt hosszabítani.
"Ha a dolgozónak azért kell mennie a szerződése végén, mert böki a főnök csőrét valamilyen szempontból, "
Akkor újra leírom a gyengeagyú amőbák kedvéért: a dolgozónak nem kellett volna mennie, a dolgozót kifejezetten meg akarták tartani. Ő maga döntött úgy hogy nem marad.
Így talán sikerül felfogni?
És akkor újra megkérdezem: ha ez kirúgás OKÉ de akkor KI RÚGOTT KI KICSODÁT? Mert a cég marasztalni akarta a dolgozó meg ment noha maradhatott volna-- > a dolgozó rúgta ki a céget?
"Lényegtelen amúgy, hogy hivatalosan minek nevezzük"
Tényleg mindegy hogy iszod a bilit vagy viszed a bilit? Hát cska megnevezés nemde? Hát neked lehet mindegy...
„hogy ha a munkáltató küldi el a határozott szerződés lejárta előtt, akkor le kell pengetnie a hátramaradt időt.“
Így van és ezért is röhej ebben a sztoriban hogy kirúgta a főnök. És ha kirúgta mennyit fizetett neki megváltásnak? Ja semmit mert amúgy is lejárt a szerződés. Na ez nem kirúgás.
Ez olyan mintha lejárna a mobilos hűségidőm és azt mondanám felmondtam a szerződést. Hát dehogy mondtam fel-lejárt. Nem ugyanaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!