Önéletrajzban érdemes feltűntetni vagy felesleges, hogy miért szűnt meg a jogviszonya az embernek az adott helyen? Pl. Határozott idejű szerződés lejárt, vagy idénymunka stb.
Önéletrajzba inkább az a lényeg, hogy ahhoz a munkahelyhez "csiszold", ahova jelentkezel. Nekem is sokáig ez volt a gondom, hogy mindenhonnan visszautasítottak. Persze, mivel elég sokrétű munkákat végeztem, így a végeredmény egy nagy halom munka-massza lett.
Valahogy válogasd ki a fő szakmai tapasztalatokat a korábbi munkahelyekről, amelyek passzolnak ahhoz ahova jelentkezel. Tehát ha grafikusnak mész, ne vesszenek el a programokat, amiket kezeltél a konyhai kisegítő és az idénymunkás inszeminátor között.
Szerintem írd bele - nemrég interjúztattam egy lányt titkárnői állásra, sok állása volt, de szinte mindenhol csak a 3 hónap próbaidőt töltötte le (nem tudtam miért, azt hittem önbizalomhiányos, és az a gond).
Aztán amikor megjelent interjún... huh, a tisztálkodási gondokon túl először azt hittem buta, aztán rájöttem, hogy értelmi fogyatékos - és ki is derült, miért nem alkalmazták sehol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!