Csendes, introvertált, komoly személyiségű ember megfelelő a gyógypedagógusi pályára?
Az első két válaszoló gyógypedagógus/pedagógus?
Gyógypedagógiai intézményekben nagyon bensőséges munka folyik, szoros a kapcsolat a gyerekekkel, kollégákkal is. Ami nehezebb lehet, az eleje és a szülőkkel való kommunikáció.
Harmadik válaszoló: Milyen emelést, hajlongást? Maximum ha szomatopedagógiára megy az ember, vagy diákotthonba, vagy súlyosan-halmozottan fogyatékosok közé, a gyógypedagógia többi területén szó sincs ilyesmiről.
Én úgy gondolom, ha érdekel a pálya és el tudod magad képzelni benne, akkor ne az döntsön, hogy egyébként introvertáltnak tartod magad.
Köszi!:)
Utolsó, te milyen területre tudnál legjobban elképzelni egy introvertáltat?:)
4-es vagyok.
Szerintem ennyiből nem lehet megmondani.
Én is introvertáltnak tartom magam, nem szeretek tömegben lenni, keveset mozdulok ki, nincs sok barátom. Mégis elvégeztem a gyógypedagógiát, és szerettem is - jórészt. Hallássérültek pedagógiája szakirányon például harsányabb személyiség könnyebben boldogul, szigorú a tanítási módszertan (mimika, játék a hanggal, szinte színészkedni kell).
Ha az ismerősi körödben vannak olyan emberek, akik olyan munkakörben dolgoznak, ami érdekel téged, velük lehet érdemes beszélni: meséljenek a tapasztalatokról, és főleg ha van lehetőség, nyílt napot rendezni, amin láthatod élesben is a munkát.
Gyógypedagógiai területen is van többféle terület. Egy GYP osztály amúgy sosem lesz 30 fős, mint egy általános osztály. :) Egyéni fejlesztés, felnőttképzés, felnőttotthonokban is lehet foglalkozást tartani értelmileg akadályozott személyeknek, civil szervezeteknél elhelyezkedni... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!