A munkanélküliség csak azok sújtja most, akik nem voltak képzettek, vagy ez most komolyan olyan súlyos?
Tehát, nem csak azokat sújtja a munkanélküliség, akik mondjuk gyári munkások és vendéglátósok voltak (képzettséget nem igénylő munkakörökre gondolok, nem csak ezekben a kategóriákban
), vagy ez most mindenkire lesujtott ez a válság?
Ezt most komolyan kérdezed?
Ügyfélszolgálaton dolgozom, angol nyelv felsőfokú ismerete kell hozzá, és minden kollégám diplomás.
Egyszerűen most a járvány miatt kisebb a kereslet arra a szolgáltatásra, ami a cég profilja. A fél bandát kirúgták, mert nincs annyi megkeresés az ügyfelektől.
Na most gondold át még egyszer, de lassabban a kérdésedet.
Vendéglátás: két szakma, érettségi, jogosítvány, közép fokú angol. 40 napja munka nélkül.
Lehet épp diplomám nincs, de kicsit arcpirító az a sekélyes sztereotípia, hogy minden gyári munkást és vendéglátóst képzetlennek bélyegeznek meg.
Vendéglátóipari szakközépiskoláról, vendéglátóipari főiskoláról tetszett-e hallani??
A vendéglátósoknak van végzettségük. Igaz, vendéglátáson belül vannak munkaterületek, ahová szaktudás nélkül is mehetsz. Pl konyhai kisegítő, mosogató. Őket kevésbé érintette a helyzet, mivel kifőzdék, pizzériák, konyhák a karantén alatt is működnek, mivel kiszállítás van.
A különféle futároknak is biztos munkájuk van, pedig oda végzettség sem kell. A gyárak sem mind álltak le. És a gyárakban sem csak képzetlen analfabéták dolgoznak.
Inkább azokat sújtja, akiknek munkája "nem létszükséglet".
Köszönöm a válaszokat, helyesbítek:
Rosszul fogalmaztam meg a vendéglátós és a gyári munkás részt, valóban a vendéglátásban sok képzett ember dolgozik (akár szak akár felsőfok).
Nem akartam elitelni őket, bar nem titkolom, magam is dolgoztam a vendéglátásban és megvannak a magam tapasztalatai. Nem akartam senkit sem elitelni a kérdésben, vagy lenezni bárkit is.
SSC-s pozícióknál, salesben és HRben is folyamatosan a leépítések ahol érintett az iparág de egyre több a pénzügyesek, ITsok leépítése is. Ismerősei körből is folyamatosan egyre többen lesznek munkanélküliek, engem is leépítettek mert volt egy 50%os leépítés a cégben
...
Akkor ez most mindenkit megtép és kínoz.
Köszönöm a válaszokat, a legjobbakat kívánom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!