Lehetek pedagógus diplomásként HR-s?
"Ha az interjún kibukik, hogy ilyen vagy, akkor ne csodálkozz, hogy nem vesznek fel."
Továbbra sem tudod cáfolni,és nem tudsz bizonyítékokat ìrni arra,hogy vidéken jelentősebb számú férfi HR-es lenne, és ez a lényeg,mivel a férfiakat jellemzően interjúra sem hívják be HR állásoknál kapcsolat nélkül. Engem sem hívták be.Sopron vagy Debrecen stb. nagyobb városokban sehol sem láttam férfi HR-est kivéve Pécs,ott már láttam egyet.Ez a lényeg,gyenge kìsérlereket küldesz arra vonatkozóan,hogy biztos bennem van a hiba.Majd ha küldesz olyan adatokat, statisztikát,hogy pl Hajdú Bihar vagy más megyékben a férfi HR-sek aránya legalább 30-40% akkor elhiszem,hogy bennem van a hiba.Nezd meg a LinkedInen ott jól latszódnak pontosan az adatok, hogy hol milyen végzettséggel vannak HR-sek.Adatokkal, statisztikát küldj.De mindegy is,ha nem lenne a a Covid már rég külföldön lennék,de sajnos ez van, lényeg,hogy most már meghagyom a magyar HR szakmát a gyógytornász hölgyeknek,a szakmai színvonal a HR-ben is olyan magyaros.Inkább arról írj,hogy a Covidnak mikor lehet vége,azt lehet jobban meg tudod magyarázni.
"Ha az interjún kibukik, hogy ilyen vagy, akkor ne csodálkozz, hogy nem vesznek fel."
Múltkor megszamoltam Orbániában LinkedInen több száz adatot néztem át 100bol 90%a nő a HR Generalistáknak,HR végzettsége kb. 50%ának van.HR vezetői arány 70%-a nő. Budapesten azért mások az arányok,itt jobban a tudás számít vidékhez képest...itt körömreszelő diplomával kevésbé vesznek fel HR-re hiába van ott a gyógytornász barátnő...Ezt az adatot, statisztikát kellene cáfolni,de ez már nem megy.Helyette gyenge próbálkozásokat,magyarázatokat adsz. Szánalmas.
33mas:"De ha nem tudsz a LinkedInen szűrni és nem látod, hogy igenis vidéken is vannak férfi HResek, az említett régiókban"
Ok,látom vagy nem tudsz adatokat ìrni,ìgy én megteszem:pl Sopron mellett az Autolivnél is csak női HR-sek vannak, jellemzően nem HR végzettséggel,vagy az SMR-nél is csak nők vannak HR-en a közelben,GySsev,Semperit ugyanaz,csak nők,Sopronban az IKEA gyárnál is női HRes van(de legalább neki van HR végzettsége, az előző az biológus hölgy volt,azt sem tudta,mi a munkaerőközvetìtés) Sopron Bank Burgenland,itt is csak nők vannak HR-en,a Velux Fertődön ugyanez stb...a Heineken itt találtam nagy nehezen 1 férfi HR vezetőt,a környéken,nemrég óta van, régebben ez sem volt. Győr nagyobb város,meg fejlettebb multik,itt most már van kb.2 férfi HR-es a városban a 100-ból, ebben igazad van.
Inkább azt ìrd meg,hogy mikor lesz végre vége a Covidnak, Orbániában mikor lesz vége a határzárnak,az szerintem jobban menne.Aztán végre meghagyhatom a magyar HR-t a gyógytornász, biológus hölgyeknek meg a női hátrányos helyzetű hülyitést.
A kérdező május 10 óta nem kommentelt a kérdéshez, bizonyára relevánsak a válaszok (az enyémet is beleértve), amelyek a napokban születtek.:)
Szórakoztatóak a válaszok, érdekes a frusztrált hozzászóló is, aki erőlteti, hogy minden hr - es nő+vékony+fogalmatlan+inkompetens+ostoba. Ja és r.banc is.
Mellesleg valóban tanítanak munka - és szervezetpszicho mesterszakon közgázos tárgyakat és munkajogot is, nahát, talán nem véletlenül.:)
Vannak pasik hr területen, nagyon is. Dolgoztam 20+ fős hr csapatban nagy multinál 9 évig, kb. 60% volt az ivararány a ffiak javára, erről ennyit. Nem Bp.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!