Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Lehetek pedagógus diplomásként...

Lehetek pedagógus diplomásként HR-s?

Figyelt kérdés
Szeretnék váltani. A HR közel van a pedagógiához, ezért gondoltam rá.

2020. máj. 7. 19:02
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
92%
Utolsó, én egyetértek veled miszerint ilyen szakma nem létezik, elvégre ahogy írod, ha létezne, csak olyanok művelhetnék ezt a szakmát akinek képesítése van rá, tehát HR szakon tanultak. Mondom ezt úgy, hogy szervezetpszichológusként 3 éve én is ezen a területen dolgozom.
2020. máj. 14. 15:51
 22/41 anonim ***** válasza:
80%

Amikor felvettek azt mondtam hogy de tudják hogy nem ez a szakterületem? Erre a válaszuk óóóó 1 hónap és beletanul.

És tényleg. Na ennyit a "szakmáról"

2020. máj. 14. 15:57
 23/41 anonim ***** válasza:
95%

Lehetsz HR-es pedagógus diplomával - de tulajdonképpen más diplomával is. A HR-en rengeteg a betanított irodai munkakör, amihez csak diplomát várnak el, aztán majd megmutatják, mit hogy kell csinálni.

(mondjuk ez nem biztos, hogy jó, de attól még így van)

2020. máj. 15. 21:44
 24/41 anonim ***** válasza:
85%
Ez mind így van, ahogy felettem leírták. :) Én egeszsegtudomanyokat tanultam, nekünk is volt munkajog és kozgazdasgtan :D és én is dolgoztam HR területen...
2020. máj. 25. 12:54
 25/41 anonim ***** válasza:
21%

a 18-asnak igaza van, a HR nem egy szakma, hanem kamumunka, amit gyakorlatilag bárki el tudna végezni (na jó, pár helyen nem árt azért angol nyelvtudás). ergo lehetsz pedagógiai diplomával.

egy volt évfolyamtársamból is Hr-es lett. átlagos képességű, beképzelt, feltűnési viszketegségben szenvedő csávó műv. szervező diplomával.

ezen kívül nem véletlenül 25 körüli cicababa a HR-esek jelentős része.

2020. máj. 27. 05:44
 26/41 anonim ***** válasza:
21%

Persze lehetsz, de jobb lenne a gyógytornász diploma. Magyarországon mindegy mivel Magyarországon biológus, gyógytornász stb.csajok a HR-sek(de pl. Sopronban andragógia szakos is van az Autolivnèl) így teljesen mindegy,hogy mit vègzel.Nő legyen+kapcsolat.Az nem gond,ha például a HR-es alapvető fogalmakkal nincs tisztában pl munkaerő közvetítés ès kölcsönzés közötti különbség stb...a színvonal igazi magyaros vagyis Európa egyik legrosszabbja.Kivève Budapest ott azért most már felvesznek férfit is HR-re,de vidéken a HR-sek 95%a nő, jellemzően nem HR végzettséggel.

Magyarországon a HR 1,barátnői módon működik 2,a fejvadász cègeknek nevezett barátnői gittegyletek pl Randstad,Beck and Partners stb...szívesen segítenek bármely biológus, gyógytornász hölgyből is HR-est,majd HR vezetőt csinálni a HR-es Facebook csoportokban is,nagyon aktívak, szorgalmasak, segítőkészek ebben az esetben.A színvonal olyan igazi magyaros,vagyis Európa egyik legrosszabbja,nem egy HR-es csajjal találkoztam,aki azt sem tudta,hogy mi a munkaerő kölcsönzés, közvetítés közötti különbség.

2020. aug. 28. 08:36
 27/41 anonim ***** válasza:
84%

26:

Nem gondolod, hogy konstruktívabb lenne elmenni terápiára vagy sportolni, vagy a barátaiddal egy sör mellett megbeszélni a problémádat ahelyett, hogy minden HR kérdéshez egy az egyben bemásolod ugyanezt a válaszodat? :D

Sajnálom amúgy, hogy ennyire rossz benyomásaid vannak, nyilván ennek is megvan az oka de ezt az energiát szerintem jobb lenne olyan dolgokba fektetned amik építenek téged. :)

2020. szept. 12. 10:43
 28/41 anonim ***** válasza:
1%
"Nem gondolod, hogy konstruktívabb lenne elmenni terápiára vagy sportolni" ne röhögtess...nekem kellene elmenni terápiára mert a feudális magyar világban sokkal inkább felvesznek nőt HR-re bármilyen végzettséggel mint egy HR-t végzett férfit? Miközben megy a hülyìtés a női hátrányos helyzetről,hogy jaj szegények mennyire nagyon elfáradnak ebben a nagy körömreszelésben meg barátnői Facebookozásban,( miközben panaszkodhatnak a ferfiakra)ìgy hamarabb mehetnek nyugdíjba? Ne röhögtess.Nekem kellene terápiára mennem,mert vidéken még mindig HR-ben a nők aránya még mindig 90% feletti, miközben csak 60-70% végzett valóban HR-t???Vidéken férfi HR-es nagyon elvétve van,olyan 100-ból 1 fő. Olyan csajokkal,akik azt sem tudják mi a munkaerő kölcsönzés,közvetìtés közötti különbség???Ne röhögtess!!!
2020. szept. 12. 11:15
 29/41 anonim ***** válasza:
84%

Ha az interjún kibukik, hogy ilyen vagy, akkor ne csodálkozz, hogy nem vesznek fel.

Egyébként igen, szerintem még mindig te vagy az, aki nem tudja kezelni a negatív érzelmeit, és ahelyett, hogy a kapcsolatok építésére, a profilod fejlesztésére próbálnál fókuszálni egy anonim fórumon mocskolódsz a szabadidődben. Szerintem tényleg próbáld azt keresni, hogy mik azok a pontok, ahol te fejlődhetsz, vonzóbbá teheted magad a munkáltatók előtt, ahelyett, hogy csak másokat hibáztatsz. Nem mondom, vannak begyöpösödött HResek, van amikor hülyeségeken kiszűrik az embert, de ha valakit mindenki visszadob, akkor nem csak mindenkiben lehet a hiba.

2020. szept. 12. 11:40
 30/41 anonim ***** válasza:
18%

persze hogy lehetsz, általában az is elég, ha fiatal vékony nő vagy.

elmondom, milyen az ideális HR-es:

-fiatal 20on éves nő

-borzalmas kiejtéssel gagyogj vmit angolul:"tel mííí ööbáúút öö...jor priviősz implojmentsz, plízzzz"

-legyél róla meggyőződve, hogy pszichológusprofesszor vagy, és az interjúalany ruháiból meg tudod mondani a vércukorszintjét

-lehetőleg ne tudj szakmai kérdéseket feltenni

-legyél meggyőződve róla, hogy a munkád 10x annyit ér, mint egy mérnöké, akkor is, ha egy csimpánz és el tudná végezni

-ne félj ellátni másokat Szabó Péter-szintű bölcsességekkel

2020. szept. 12. 12:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!