Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Lehetek pedagógus diplomásként...

Lehetek pedagógus diplomásként HR-s?

Figyelt kérdés
Szeretnék váltani. A HR közel van a pedagógiához, ezért gondoltam rá.

2020. máj. 7. 19:02
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
82%
Igen. Közgazdaságtan, munkajog
2020. máj. 8. 12:20
 12/41 A kérdező kommentje:

A pszichológia szakon belül te tanultál munkajogot és közgazdasági tantárgyad is volt???

Ezt nem hiszem el!

2020. máj. 8. 22:09
 13/41 anonim ***** válasza:
85%

Én nyelvi végzettségel lettem toborzó és generalista, de van mérnök Business Partner vagy bölcsész bérszámfejtő ismerősöm. Meg lehet csinálni más háttérrel is ha egy cég látja benned a potenciált és tud befektetni a kinevelésedbe.

Más dolog, hogy minden irreleváns tanulmányal rendelkező ismerősöm még egyetem alatt elkezdett ezen a területen dolgozni gyakornokként. Illetve én is azt mondom, hogy ezt gondold végig kétszer is. Egyrészt azért, mert a vírus miatt folyamatosak most a leépítések HR területén is, másrészt van igazság abban, hogy a HR sokkal inkább business, mint azt a külső szemlélők gondolják és nem csak abból áll, hogy földanyaként terelgeted az alkalmazottakat és próbálod megoldani gondjaikat.

2020. máj. 10. 07:17
 14/41 A kérdező kommentje:
A business alatt mit értesz?
2020. máj. 10. 14:24
 15/41 anonim ***** válasza:
90%

Arra, hogy értened kell egy szervezetben mi minek a mozgatórugója, a pénzügyekhez például, ha nem úgy teljesül mondjuk a pénzügyi év akkor az hogyan fogja befolyásolni a HR büdzsét, milyen lépéseket kell tenned akkor, hogy azt kompenzáld, stb. De gondolok arra is, hogy el tudod-e képzelni, hogy 5 év után a nagy munkahely barátodat ki kell rúgnod, mert sokba kerül a cégnek? Vagy olyan dolgokban kell végrehajtónak lenned vagy eltusolnod az alkalmazottak előtt, ami mindenkinek marha kellemetlen, vagy tartanod a hátad olyan business döntésekben amivel te sem értesz egyet, de attól még meg kell csinálni? Esetleg azt, hogy többszázan járnak a nyakadra és nem hagynak normális időben elmenni az irodából, mert nekik azonnal kell valamilyen papír a cégtől vagy azért kell tovább maradnod mert a másik nem adja le időben a dolgait?

Nyilván ezek függnek attól is, hogy milyen területre megy az ember, de a HR közel sem olyan, mint amit a legtöbb ember elképzel róla. Én csak annyit mondok, hogy nézz jobban utána a HR területeinek, ha mindenképp ezt akarod, akkor reális célokat tűzz ki magad elé, mert az tény, hogy nem mindegyik az ha nincs releváns végzettséged. De én továbbra is tartom, hogy gondold meg kétszer de most a gazdasági válságban inkább háromszor, hogy ezt biztosan akarod-e.

2020. máj. 10. 15:58
 16/41 anonim ***** válasza:
81%
Pedagógusként lehetsz Hr-es. Sok multinál az oktatás terület a Hr-n belül van, ahol főleg pedagógusokat alkalmaznak, hiszen oktatás a feladatuk. Egyenként egy pszichológus alkalmazása nem elvetemült dolog, sőt. Nagyon is hasznukat lehet venni, de nem kell hogy értsenek a közgazdaságtanban. Hr területen nem csak bérszámfejtők és kontrollerek vannak.
2020. máj. 11. 17:02
 17/41 anonim ***** válasza:
79%

Én jó 10 éve HR-es vagyok politológia szakos alapBA diplomával.

Van itt egy rakat HR-es de konkrétan ilyen végzettsége kb egyiknek sincs. Van itt tanár közgázos, de még környezetmérnök meg biológus is.

Bp-i multicég.

A HR vezető egy volt agrármérnök nő. Sose tanult HR-t sehol.

2020. máj. 14. 15:09
 18/41 anonim ***** válasza:
62%
Lássuk be a HR az nem egy szakma. Az egy bullshit. Mondom ezt én, aki ebben dolgozik 10 éve minden ide vonatkozó papír nélkül. És csinálom, nincs itt gond. Miért tudom ezt megtenni? Mert ez nem egy szakma ez egy semmi, ez egy admin irodai terület, akinek van 2nél több agysejtje az csinálja.
2020. máj. 14. 15:23
 19/41 anonim ***** válasza:
92%
Kérdező! Úgy látom nem nagyon jut el az agyadig, amit válaszok óta magyarázok. Munka- és szervezetpszichológia szakon végeztem. Nem klinikain, nem tanácsadáson, nem kognitív területen, hanem üzleti területen. Tehát igen, tanultam munkajogot és közgazdaságtant, és még sok minden más, az üzleti életben hasznos dolgot is. Nem is HR-es a szakmám, mert ahogy egy korábbi válaszoló rávilágított, ilyen szakma nem létezik. A diplomám szerint pszichológus vagyok munka- és szervezetpszichológia specializáción.
2020. máj. 14. 15:41
 20/41 anonim ***** válasza:
70%

"Nem is HR-es a szakmám, mert ahogy egy korábbi válaszoló rávilágított, ilyen szakma nem létezik. "

Illetve aki HR-t végzett (még mesterszakos képzés is van erről!) aszerint létezik.

Én aki benne vagyok 10 éve szerintem meg nem létezik.

Mert ha létezne akkor hogy lehet hogy benne működök hibátlanul miközben sose tanultam? Úgy hogy ez nem szakma ez egy bullshit.

2020. máj. 14. 15:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!