Pedagógus (tanító) hallgatók munkavállalása az iskolákban hogy működik?
Tudom, hogy korábban volt ilyen, de aztán megszűnt ez a rendszer. Most egyre több helyről hallom, hogy már az iskolában "vadásznak" a jobb képességű tanító-jelöltekre.
Érdekelne nagyon a dolog, hogy ez hogyan működik? Tényleg működik? Hanyadik évfolyamon válik ez realitássá?
Számomra olyan hihetetlen, hogy az ember egy normális óravázlatot, tervezetet sem tud (tanult meg még) megírni, de azért mehet gyerekek közé dolgozni?
Mondjuk feltételezem, hogy kezdetben csak pl napközibe. De ilyenkor mi a besorolása és ezáltal a bér alapja?
És kb hanyadik félévtől van rá valós esély, hogy ez ember el tud menni dolgozni iskolába?
Azért nem értem a dolgot, mert ugye pályázaton kiírják a helyet, oda meg mégsem lehet "csak úgy" beadni a pályázatot, ha nem tudom csatolni hozzá a KÉRT végzettség igazolását. Szóval gondolom ez ilyan kéz alatti dolog. De akkor hogyan?
(Komolyan érdekel, pályaelhagyó lennék, és érdekel ez az irány)
"Szerintem onnantól, hogy elkezded a tanító szakot, már dolgozhatsz is."
Azért ez szuper lenne :)
Heves megyében lakó ismerősömnek van egy magyar szakos tanári végzettsége és losf csinalja levelezőn a tanítónőképzőt. Jelenleg alsós tanítóként dolgozik.
Bidapesten szerintem nem alkalmaznak. Esetleg a hosszú gyakorlat alatt ha beválsz akkor alkalmaznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!