Kolléganőm még munkaidőn kívül és hétvégén is munka miatt hívogat vagy írogat. Szerintetek ez mennyire normális?
Nem mindegy, hogy miérr van ez, ha állandóan csinálja nem mormális. Ha ez 1-1 határidő miatt van, az néha belefér.
Van aki minden ok nélkül pörgeti magát, mert utálja a családját, vagy munkamániás..
Vannak ilyen emberek. Családjuk van, mégis azt az időt amit a családdal tölthetnék, munkával töltik. Nekem is van ilyen kolléganőm. Nem vicc: Amikor elmegy nyaralni, szabadságra, akkor is írogat, felhív munka miatt. Én már többsz9r mondtam neki, hogy fél 5-kor letelik a munkaidőm, és másnap reggelig a munkakezdésig nem foglalkozom a munkával. Ahogy szabadságom, nyaralásom alatt sem. Igen, volt, hogy Thaiföldön nyaraltam, és minden nap írogatot, hogy ez és ez a munka stb.. Én mivel többször kértem álljon le, így egy nap közöltem vele írásban, és szóban is, hogy munkaidő végén, szabadság idején a mobil kikapcsolva lesz, email-re nem válaszolok, mert nem nézem meg. Azóta betartom. Amikor visszamegyek munkába, persze eleinte panaszkodik, de lezároma témát, hogy szóltam. Így most másokat zaklat így, de már mások is zárolják a hívását, üzeneteit munkaidőn kívül.
Ha nyugalmat akarsz, te is ezt teszed.
Ezek tipikusan olyanok, akiknek fájna, ha a másikat élni hagynák.
Én az ilyeneket rövid úton elküldöm a bús pitsába.
A magyar fizetésért pörgés, meg lelkiismeret furdallás?! Ne viccelj már!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!