Az normális ha közel 20 interjún lettem visszautasítva?
Az utóbbi 2-3 hónapban nagyjából 100 helyre adtam be az álláskeresetem és kb. 20 helyen voltam meghallgatáson, de hiába. Egy 20 éves pályakezdő könyvelő vagyok. Teljesen átlagosan nézek ki és viselkedek, átlagos bérigénnyel. A volt osztálytársaimnak állítólag simán ment az álláskeresés a szakmájukban.
Kezdem azt hinni, hogy valamit rosszul csinálok.
Pedig a könyvelés, egy egzakt, tanulható dolog.
Szoktak lenni szakmai kérdések, feladatok? Tudsz rájuk válaszolni?
Kellett beszélni angolul? Hogy ment?
20 éves vagy?
Akkor diplomád biztos nincs, van egy pénzügy-számvitel okj-d és egy könyvelői?
Gyakorlatod nem lehet sok, mérlegképes nem vagy. Nyelvet tudsz, bármi plusz?
Millióegy ember tud több dolgot felmutatni, az osztálytársaidnak szerencséje volt. Kérdezd meg őket, hova, milyen igényekkel pályáztak, hogy nézett ki az önéletrajzuk... bármi hülyeséggel is el lehet csúszni, helyesírási hiba, idióta e-mail cím... egyetemen egy csaj pisilnikell@... e-maillel volt regisztrálva. :D
Igen, pláne ilyen korban.
Próbálkozz más területen, akár sima adminisztráción. Átmenetként jó lesz. Közben képezd magad.
Ugyanezeket tapasztalom, bár kissé rosszabb renoméval. Azt tudom mondani, hogy próbálkozz tovább, ahova tudod, add be a jelentkezéseidet, lehet, hogy érdemes lenne megnézetned az önéletrajzodat egy szakemberrel, esetleg úgy, hogy felkészítene az állásinterjúkon való kérdéskötegek lehetőségeivel.
Ma Mo.-n hiába van szakemberhiány, nagyon nem könnyű elhelyezkedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!