Home officeban levők: hiányoznak a kollegák, a benti lét, egyáltalán a munkahely? Nekem nem
tele van a net pszichoblabla cikkekkel arról milyen lelki problémákat sőt depreszziót okozhat a home office és a koellgáktól, a közösségi léttől való tartós távollét.
Na.
Én márc eleje óta lassan kettő kerek hónapja home officeban vagyok. Nem láttam nem beszéltem azóta senkivel a kollegák közül, de még telefonon se. Anyagot kapom neten, anyagot küldöm neten, ennyi a munkám.
Senkivel egy szót se két hónapja és még hol a vége...
És ki hiányzik? Senki.
Részemről én kösz, tök jól megvagyok és tőlem ítéletnapig maradhat ez így, kb akkor akarom látni a kollegáimat mikor a hátam közepét. Ez nem azt jelenti hogy gyűlölöm őket, csak olyanok mint egy régi bútor-már nem kell, a francba vele, ne is lássam.
Vajon velem van a baj? Lelki gebasz emiatt? Meg depresszió?
bakker végre kivirágoztam! Nem kell a fostalicska irodába bemenni naponta és bámulni a csomó hülye segget 8 órában!
Akkor megyek vásárolni vagy edzeni amikor akarok! Magam szervezem a napom, ha tetszik már hajnali 5 kor melózok, ha tetszik 10kor még ágyban vagyok!
És a lóvét ugyanúgy kapom!
HÁT ENNÉL JOBB MI LEHET? Ez a mennyország!
Depresszió??? pff.. KINÉL??
Megértelek, mindenkinek mások az igényei.
Nekem hiányzik.
Nekem esküszöm az a napom fénypontja amíg reggel összekészülődök,felszállok a tömegközlekedésre és beérek a városba. (Jó télen annyira nem szeretem, de máskor nincs bajom vele)
Én szeretek benn lenni, a társaimmal sincs problémám.
És otthon sajnos kevésbe tudom beosztani az időmet.
Nekem sem hiányzik. Mondjuk ezért is dolgozok már 16 éve itthon, saját vállalkozásban.
Legjobb barátnőm viszont cégnél dolgozik, (pénzügyi osztály) és most home office-ban van otthon. Ő azt mondja, azért nem érzi meg azt a napi 2 órát, ami a bejárásra elmegy neki. Így, hogy otthonról dolgozik, azért sokkal több melót rálőcsölnek, mint egyébként.
A kérdezőnek ez a stílus ritka irritáló.
Ha valaki leírja, hogy ő inkább dolgozna rendesen, azt meg leszólja.
Nem is csodálom, hogy senki nem keres téged. Remélem észreveszi a főnököd is a viselkedésed, mert az ilyet nem igazán szokták megtűrni.
Most azt leszámítva, hogy az írásod alapján egy komplexusokkal, frusztrációkkal teli, kiegyensúlyozatlan és unempatikus ember lehetsz...
... ez nagyban függ az egyén személyiségétől, a munkahelytől, és a munkatársaktól.
Egy szélsőségesen introvertált embernek ez az időszak az álmai netovábbja. Egy szélsőségesen extrovertáltnak meg ez maga a pokol. Egy átlagembernek meg valahol a kettő között.
Lehet, hogy te keserű és antiszociális vagy, de hidd el, nagyon sok embernek vannak barátai a munkahelyén. Aki pedig igényli a szociális interakciókat, annak nem a legkellemesebb, hogy hónapokon át legfeljebb csak telefonon beszélhet a barátaival.
Azt se felejtsük el, hogy munkahely- és munkáltatófüggő az, hogy kinek mennyire jó, vagy rossz ez az időszak. Az, hogy te egy olyan helyen vagy, ahol szabadon lóghatsz, sőt, örülnek, ha nem kell a savanyú pofádat bámulni, az egy szerencsés helyzet. De ha naponta reggel 8-kor be kéne jelentkezned, és egy aktivitásfigyelő szoftverrel néznék, hogy tényleg dolgozol-e, emellett - mivel nem lát a főnök - minden nap részletes jelentést kéne írnod az elvégzett munkafolyamatokról, illetve elküldenének 2 hét kényszerszabadságra, ami miatt aztán a nyárra tervezett szabadságod ugrik, nem biztos, hogy ennyire fennhéjázó, nagyképű módon örülnél a helyzetnek.
" ahol szabadon lóghatsz, sőt, örülnek, ha nem kell a savanyú pofádat bámulni, az egy szerencsés helyzet. De ha naponta reggel 8-kor be kéne jelentkezned, és egy aktivitásfigyelő szoftverrel néznék, hogy tényleg dolgozol-e, emellett - mivel nem lát a főnök - minden nap részletes jelentést kéne írnod az elvégzett munkafolyamatokról,"
ez a tipikus idióta proli kádárista mentalitás! Már miért LÓGNÉK?
A munkám elvégzem maradéktalanul. AZ meg az én egyéni döntési szabadságom hogy hajnali 5kor már melózok és délre végzek, vagy 10 kor még ágyban vagyok és dél mire kezdek. Estére küldöm a kész anyagot, és ennyi. A többihez senkinek semmi köze és nem is érdekel senkit, csak a hozzád hasonló 50 éve megrekedt kádárista prolikat.
Most nem tök8 hogy az excel táblát 9kor vagy délbe rázom gatyába ha estére kész van??
Ott üljek reggel 8kor a gépe előtt? MINEK? A munka így is úgy is elkészül.
(ja és vannak napok amikor reggel 5kor már ott ülök.... az én döntésem!!)
"mivel nem lát a főnök“
nem is kell hogy lásson. Minek is látna mit nézzen rajtam. A munkám eredménye érdekli azt meg este megkapja. Szerencsére a főnököm se egy dinoszaurusz észrevette hogy nem 1970-et írunk.
"Ha valaki leírja, hogy ő inkább dolgozna rendesen, „
Ja értem. mert a home office az nem rendes munka. Értem. Világos. Ha az irodában csinálom az rendes munka, de ha otthon tök ugyanazt tök ugyanazon a laptopon tök ugyanazzal a szoftverrel az már nem rendes munka. Hát világos.
"sőt, örülnek, ha nem kell a savanyú pofádat bámulni, "
Na ez megint egy hülye túldimenzionálás. Senkit se érdekel az én pofám, az érdekli a céget munkám határidőben elkészül-e. Elkészül. Innentől fogva lehetnék én patás ördög is kit érdekel.
ne hidd már hogy miattam lett h office.... Senki se kérdezett minket, Közölték holnaptól az irodaház zárva mindenki otthon lesz.
Szerinted érdekel bárkit is hogy X alkalmazott mit szól hozzá? AMit akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!