Milyen volt az első munkahelyed?
Hogy ment a beilleszkedés, milyen érzés volt belecsöppeni a munka világába? Hány éves voltál ekkor?
Mindenféle történetet szívesen meghallgatunk ezzel kapcsolatban! (:
Nővér vagyok. Még a sulit csináltam,mikor felvettek segédnek egy budapesti neurológiai osztályra. A beilleszkedés könnyen ment,mindenkivel jól kijövök alapjáraton is. A meló nehezebb volt.. segedként, 0 tapasztalattal bevágtak egyedül egy 23 ágyas aktív osztályra. Így élesben kellett ellátnom rohamozó epilepsziást, kellett szúrnom, katétereznem férfit is, gyomorszondát levezetni.. segítségem nem volt,mert olyan kevesen voltunk,hogy senki nem ért rá engem pátyolgatni. Büszke vagyok magamra mert kisebb zökkenőkkel ugyan,de helyt álltam minden helyzezben,viszont állandóan attól féltem, hibázok majd. Utólag visszagondolva örülök,hogy így történt,mert igaz a mondás,mélyvízben tanul meg úszni az ember. Állítom, egy év alatt olyan tapasztalatot szereztem mint más 5-6 év alatt és innentől kb.minden más munkahelyemen profiként kezeltek pár nap után,mert látták,talpraesett vagyok. Nyilván persze felelőtlen soha nem voltam,ha nem volt valami világos, kértem segítséget. De jó visszagondolni arra az időszakra. :)
Azóta már az 5.munkahelyemen vagyok,dolgoztam diabetológián, subintenzíven, nefrológián és jelenleg hematológián vagyok.
31/n
18 évesen, egészségügyi szakközép után, egyből szülőszoba 3 műszakos folyamatos munkarend. Egy év szülésznő képzés és maradtam is szülőszobán, ekkorra már 12 órázás lett a 3 műszakból.
A munka csodás volt, kisbabákat segítettem a világra, viszont rendkívül kimerítő szellemileg, fizikailag egyaránt.
A munkahelyi légkör egy katasztrófa, le is léptem 20 évesen más területre.
De végül 22 évesen ott hagytam az egészségügyet. Életem legjobb döntése volt.
Szintén gyorsétterem. Borzalmas volt azon a téren, hogy ott pörögni kellett, nekem meg kiderült, hogy nem tudok pörögni, még ha megerőltetem magamat, akkor sem. Én ilyen lassú típus vagyok.
Nem rúgtak ki, de lecsökkentették a bérem a felére, én meg ott hagytam az egészet. Ez már régebben történt, találtam jobb munkahelyet, ahol én osztom be az időmet (a lényeg, hogy kész legyen a munka).
Tudom
De én csak a kérdésre válaszoltam:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!