Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Pályakezdőként milyen gyorsan...

Pályakezdőként milyen gyorsan találtál munkát? Hol keresgéltél? Esetleg protekcióval jutottál be valahova? Diplomásként mi volt az első munkahelyed?

Figyelt kérdés
Mi előtt azt irnátok, hogy már el kellett volna kezdeni munkát keresni, megmondom hogy most érettségiztem. Szeretnék az egyetem mellett tanulni, hogy diploma megszerzése után könnyebb legyen az elhelyezkedés.
2010. júl. 9. 13:57
 1/2 anonim ***** válasza:

Ha egyetem mellett sikerül dolgoznod, akkor jobb esélyeid lesznek.

Nem tudtam egyetem mellett dolgozni, és egy évig hiába kerestem állást. Az elhelyezkedés esélye nagyban függ a szaktól: a programozók, a mérnökök a legkeresettebbek.

2010. júl. 10. 12:16
 2/2 anonim válasza:

Nekem természettudományos diplomám van és egy évig bizony munka nélkül voltam az egyetem után, a végén már tehetetlen kínomban kimentem Németo-ba dolgozni, mint házvezetőnő egy gazdag német családhoz, oda kellettem mert a szakmunkás szakmám szakács és jól tudok főzni.

Sajnos nagyon rosszul döntöttem a szakírány választásnál, a mai eszemmel mérnöknek vagy programozónak tanultam volna! Sokkal piacképesebb diplomát ad!!!!

Az én diplomám otthon porosodik a fiókba már lassan 4 éve és még egy forintot sem kerestem vele....ez a legszarabb!!!

Sajnos a jövőben még egy jódarabig marad a csicska munka, maradhatok házvezetőnő Németo-ban vagy itthon takaríthatok, vagy szakácskodhatok, mert szakirányú végzettség nélkül nem vesznek fel sehová, pl. egy normális irodai munkára....de az más, ha protekciód van!

A legfontosabb, hogy piacképes szakmát tanulj!!!!

2011. febr. 19. 21:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!