Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Egyetem mellett, rendszergazda...

Egyetem mellett, rendszergazda képesítéssel mi felelne meg első munkának, munkahelynek?

Figyelt kérdés

19 vagyok, és soha életemben nem dolgoztam még. Nem tudom hogy folyik a meghallgatás, a felvétel, mégcsak érveket sem tudnék mondani, miért engem vegyenek fel, ha felmerülne a kérdés. Nyári gyakorlatom volt még csak, és azt sem mondanám valami nagy dolognak. Lemaradottnak érzem magam, mintha sokmindenben előrébb járnának mások mint én(erre egy példa mondjuk ez is lehet).

Szóval, mielőtt letérnék a lényegről, mit gondoltok?

A válaszokat előre köszönöm.

2020. ápr. 19. 19:14
 1/7 anonim ***** válasza:
78%

Most leginkább ételfutárként...

De alapvetően IT területen akarnál elhelyezkedni?

Arról pedig, hogyan megy az interjúztatás és az álláskeresés rengeteg anyag van a neten. Alap dolgokról tájékozódj. Mert senki nem fogja a szádba rágni. És az ilyen szintű felkészületlenséget sehol sem nézik jó szemmel, mert már kb. a lustaság kategória.

2020. ápr. 19. 19:32
 2/7 anonim ***** válasza:
91%

Mondjuk rendszergazda?

Nezd meg rendszergazda allasoknal az elvarasokat es a hianyaidat potold be, aztan menj es szerezz allast.

2020. ápr. 19. 19:37
 3/7 anonim ***** válasza:
Iskolai rendszergazda
2020. ápr. 19. 19:42
 4/7 A kérdező kommentje:

Lustaság? Sosem volt rá szükség. Ez nem az én hibám.

Az elmúlt 2 évben is már el akartam menni dolgozni, legalább nyáron, de szüleim azt mondták, a tanulásra fókuszáljak, a pénzt megoldják, ne foglalkozzak ezzel, nem az én dolgom.

Igen, IT területen, ha már ebben tanulok.

Tekintettel arra, hogy kiemeltem, Egyetem mellett végezném a munkát, nem lehetek rendszergazda, mert a mi rendszergazdánkat is rengetegszer keresik, van, hogy munkaidőn kívül is, ha meg beülnék előadásra és csörrenne 5 percenként a telefon, hogy "Gyere már, ez meg az van", az nem lenne jó.

A másodiknak szánt válaszom a tiédre is vonatkozik. Iskolai rendszergazdára főleg.

2020. ápr. 19. 19:50
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

De most szükséged lenne rá... Szóval most kellene megtenni, amit írtam...

Egyébként fent jól írják, ha IT terület, akkor keresd ki azokat az állásokat, amelyekre a tanulmányaid alapján nagyjából alkalmas vagy. Az esetleges hiányosságokat próbáld pótolni. Rövid idő alatt ez nehéz, de mondjuk a nyelvtudás felfrissítése pár hét alatt egy intenzív nyelvtanfolyammal megoldható pl.

2020. ápr. 19. 20:14
 6/7 A kérdező kommentje:

Az angolt nagyon keveset használom úgy gyakorlatban, max annyit, amennyit "órán" foglalkozunk vele, meg amennyit videókat nézek, recepteket olvasok (ezutóbbi nem lényeges).

Viszont az angol nyelv jól megy, középszintű érettségim 84%-os lett, és mindig is jól elvoltam vele.

2020. ápr. 19. 20:57
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Elmondom a tapasztalataimat. Én eredetileg nem informatikai szakon kezdtem, de későn jöttem rá, hogy nem áll hozzám annyira közel az a munka, mint az egyik alapozó tárgyam során tanult programozás. Lediplomáztam szociológusként, majd beadtam a jelentkezésem mérnökinformatikus szakra és minden szart elvállaltam eleinte, aminek köze volt az IT-hez.

20-30 órában dolgoztam diákként, foglalkoztam webáruház adminisztratív feladataival, rendszergazda is voltam (igen, diákként), végül manuális tesztelő. Ekkor átmentem esti képzésre és teljes állásban felvettek tesztelőnek. Közben már kaptam fejlesztői ajánlatot is, de nem mertem vállalni egyetem mellett, a tudásom sem volt kész rá, egy nap 8-tól 15-16 óráig tanulni a munkahelyemen, majd bemenni egyetemre és este 10-ig ott is tanulni sok lett volna. Szóval maradtam tesztelőnek, ahol elkezdtem automatizált teszteléssel is foglalkozni, gyakorlatilag mindig vállaltam kisebb feladatokat az alap feladataim mellé, amikben volt már programozás is (teszteléssel kapcsolatos). Ekkorra a fizetésem már elérte a junior fejlesztői szintet. Később fejlesztői és rendszerszervezői állásokra is jelentkeztem, végül az utóbbit választottam, az állt hozzám közelebb mindig is. Nagyjából a diplomával egyidejűleg kaptam egy olyan állást, amire büszke vagyok.

1: ne érezd magad lemaradva, én is elértem 26 éves koromra azt, amit akartam, neked valószínűleg ez hamarabb fog menni. Ráadásul a korábbi végzettségem bizonyos projektekbe nagyobb beleszólást is enged, mint annak, aki például a humán oldallal nincs képben annyira.

2: de nem úgy fog ez megoldódni valószínűleg, hogy kapásból junior fejlesztői pozit kapsz az ennek megfelelő minimum nettó 300-as fizetéssel. Az évfolyamtársaim közül akik ilyeneket vártak elsőre, kb 10%-ban kapták is meg. A többi pedig mégjobban szopott azért, mert nem volt benne annyi alázat, hogy lentről kezdje.

3: van egy halom IT-s diákmeló (lehet, hogy most nem vállal be senki home officeban kezdőként, de az általános lehetőségekről beszélek). Ne legyél már ennyire életképtelen, ott van például a Schönherz Iskolaszövetkezet csomó szakmai diákmelóval. De találsz elvétve máshol is.

4: a nappali képzés szopás, gyakran nem is éri meg, de mivel neked ez az első egyetemi szakod, nem beszéllek le róla, mert úgy gondolom, ennyi idősen még ha megteheted, megéri és nem kerülsz általa nagyobb hátrányba akkor sem, ha nem szerzel közben munkatapasztalatot. Szemben velem, akinél nem hiszem, hogy annyival többet ér egy nappali szakon teljesített képzés, hogy cserébe ott lettem volna közelebb a 30-hoz tapasztalat nélkül. Remélem, érthetően írtam.

2020. ápr. 19. 22:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!