Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Értelmezhető a kényszerszabin...

Értelmezhető a kényszerszabin vagyok de azért feladatokat kapok állapot?

Figyelt kérdés

A munkahelyem leállt, szinte semmi feladatvégzés nem folyik. Mindenkit „kényszer"szabira küldtek, nem kérdezték akar-e menni.

De hiába áll a cég, azért bizonyos admin feladatok vannak amiket home officeban el kell látni. És kapjuk is mailben a feladatokat, meg leygek ott 8-18h a skype közelében ha a főnök böfög egyet és kérdez azonnal válaszoljak... stb.

De mindez hogy fér össze a szabival? Most nem azért hogy kötözködjek, de ha egyszer szabi akkor szabi. Akkor nincs feladat meg skype akkor szabi van.

Az meg még érdekesebb lesz ha elfogy a szabi és jön a fizetetlen szabi-akkor hogyan oszt majd feladatot és mi lesz ha nem csinálom meg lévén bért már úgysem kapok így levonni se tud?

2020. márc. 30. 13:20
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
56%
Te magad is tudod, hogy erre a helyzetre nincs rád nézve jó megoldás, vagyis kár volt kiírni a kérdést.
2020. márc. 30. 14:24
 12/19 anonim ***** válasza:
Ez nem egy szokványos helyzet, kicsit több együttműködés kellene mindkét oldaltól...
2020. márc. 30. 14:25
 13/19 A kérdező kommentje:

"kicsit több együttműködés kellene mindkét oldaltól..."

Hát az én oldalamról nem tudom mégis mit akarsz még ? az nem elég hogy melózok? Mi egyebet akarsz még?

2020. márc. 30. 14:28
 14/19 anonim ***** válasza:
71%
12: Ahol ő dolgozik, ott sosincs szokványos helyzet. Alkoholista főnök, aki saturészegen megy be dolgozni. Valamint az életmentő műtéten frissen átesett dolgozót felhívja a kórházban, hogy vagy indul be dolgozni, vagy ki van rúgva, nem érdekli, mit mondanak az orvosok. Valamint többször 2-3 hónapokat késik a fizetéssel, és aki követeli, azt is néha kirúgással fenyegeti. :D
2020. márc. 30. 14:29
 15/19 anonim ***** válasza:
71%
Ja, és szabadságot kérni is tilos, úgy általában véve. Akinek ilyen irányú igény elhagyja a száját, úgyszintén az állásával játszik. :)
2020. márc. 30. 14:30
 16/19 A kérdező kommentje:

"Ja, és szabadságot kérni is tilos, "

Kérni nem tilos. Csak felesleges.

2020. márc. 30. 14:39
 17/19 anonim ***** válasza:
16: Legjobb, ha úgy készülsz, hogy miután lecseng a járvány, utána nem hogy szabadságot nem kaptok, hanem szabadnapotok sem lesz. Mentek heti hét napban dolgozni hónapokon keresztül, természetesen csak heti ötnapi bérért. :)
2020. márc. 30. 14:45
 18/19 anonim ***** válasza:

Én szabadság alatt ki szoktam kapcsolni a munkahelyi telefont is, ne hívogassanak. Sőt, munkanapokon munka után rögtön lenémítom vagy kikapcsolom, csak másnap kapcsolom be újra. Had szokják meg, hogy 8 és 4 között van a munkaidő, azon kívül ne keressenek!

Ha a főnök elvárná az otthoni munkavégzést, mondanám, hogy oké, de akkor persze jár érte e a teljes napi bér. A bérlapon nem írnám alá a szabadságot, csak úgy írnám alá, hogy ott munkanap van feltüntetve és kész.

2020. márc. 30. 16:57
 19/19 A kérdező kommentje:

" A bérlapon nem írnám alá a szabadságot,"

És ki nem szarja le hogy te mit írsz /nem írsz alá? Ezt már annyiszor de annnyiszor hallottam hogy "ne írd alá".... és akkor mi van ha nem írom alá??

Miért a szabit aláírtam? nem.

Nem írtam! Senki nem is kérte..... és mégis szabin vagyok? Azon vagyok.

Hát akkor? Akkor mit ér ha nem írom alá? Mert nem írtam alá.

2020. márc. 30. 18:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!