Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Értelmezhető a kényszerszabin...

Értelmezhető a kényszerszabin vagyok de azért feladatokat kapok állapot?

Figyelt kérdés

A munkahelyem leállt, szinte semmi feladatvégzés nem folyik. Mindenkit „kényszer"szabira küldtek, nem kérdezték akar-e menni.

De hiába áll a cég, azért bizonyos admin feladatok vannak amiket home officeban el kell látni. És kapjuk is mailben a feladatokat, meg leygek ott 8-18h a skype közelében ha a főnök böfög egyet és kérdez azonnal válaszoljak... stb.

De mindez hogy fér össze a szabival? Most nem azért hogy kötözködjek, de ha egyszer szabi akkor szabi. Akkor nincs feladat meg skype akkor szabi van.

Az meg még érdekesebb lesz ha elfogy a szabi és jön a fizetetlen szabi-akkor hogyan oszt majd feladatot és mi lesz ha nem csinálom meg lévén bért már úgysem kapok így levonni se tud?

2020. márc. 30. 13:20
1 2
 1/19 A kérdező kommentje:

MIért és mit csináljak akkor kedves szuperokos? Ne végezzem el?

És ha a főnök azt mondja hogy hello akkor ki vagy rúgva? Mert ne játsszuk az agyunkat hogy "hát ilyet nem tehet" aztán miért ne tehetne? Főleg mostanság?

2020. márc. 30. 13:34
 2/19 anonim ***** válasza:
82%

Válaszolj neki, hogy szabin vagy, nem áll módodban foglalkozni a kérdéses feladatokkal. Ennyi.

Amilyen az adjon isten... :) Ő küldött szabira. Ha dolgozni kell, miért küldött el?

Mindezt úgy jegyzem meg, hogyha átmeneti egy-két napról van szó, akkor oké. De elfogyasztatni a munkavállalóval a teljes éves szabit úgy, hogy közben dolgozni kell, nem fair play.

2020. márc. 30. 13:36
 3/19 anonim ***** válasza:
50%

Nálam is pont ez van. Mikor még bejártunk az irodába, de már lehetett érezni,hogy gond lesz, akkor mondta nekem a főnök, hogy majd kiveszem az összes szabit, de home office-ban dolgoznom kell. Én ekkor megmondtam neki, hogy több ismerősöm is home office-ban van, és senkinek nem mondták, hogy ez szabadság. Ha én szabadságon vagyok,akkor azokon a napokon nem érdekelnek a céges dolgok..Erre azt mondta, jól van akkor majd megbeszéljük. Nem tudom mi lesz a vége. Második hete vagyok itthon, de dolgozok!! Remélem nem veteti ki velem az összeset. Jól mondod kérdező! Mit lehet tenni ilyen helyzetben?? Semmit. Ha kirúg, akkor a vírus után még ennyi munkahely sem lesz. Könnyen okoskodnak mások.

25N

2020. márc. 30. 13:55
 4/19 anonim ***** válasza:
86%

Nem. A szabadság és az otthoni munkavégzés egymást kizáró állapotok. Vagy az egyik van érvényben, vagy a másik. Ha szabadságon vagy, akkor nem kell dolgoznod. Ha meg dolgoznod kell, akkor nem vagy szabadságon, tehát nem csökken vele a szabadságban töltött napok száma.

Illetve: van még egy köztes állapot: az ügyelet, illetve készenlét. Amikor konkrét munkavégzés nem történik, de bármikor adódhat olyan helyzet, hogy mégis valami feladatot el kell végezni. Te gyakorlatilag készenlétben vagy, nem szabadságon. Ez viszont munkavégzésnek minősül, tehát teljes munkabér jár érte, és nem csökken a szabadnapjaid száma.

Egyébként: különösen indokolt esetben a szabadságot megszakíthatja a felettes, de ez esetben az a nap már nem minősül szabadságnak, illetve az esetleges ebből adódó sérelmeket köteles a munkáltató megtéríteni.

De persze Magyarországon élünk, ahol se vezetői kultúra nincs, sem dolgozói öntudat. Ha tökös vagy, akkor megmondod, hogy szabadságban nem dolgozol, mert a szabadság, akkor afelett az idő felett te rendelkezel. Vagy akkor mondja azt, hogy munkanap.

De nyilván ezt nem fogod meglépni, te sem, és más sem, mert idehaza szent ügy, hogy fényesre nyaljuk a tahó főnök rektumát.

2020. márc. 30. 14:01
 5/19 A kérdező kommentje:

"Ha tökös vagy, akkor megmondod, hogy szabadságban nem dolgozol, mert a szabadság, akkor afelett az idő felett te rendelkezel. Vagy akkor mondja azt, hogy munkanap."

És ha én tökös leszek megmondom a főnöknek ő meg másnap kirúg akkor mehetek hozzád ingyen ebédre?

Vagy te szerzel majd új állást?

Vagy hogy lesz ez?

2020. márc. 30. 14:05
 6/19 A kérdező kommentje:

"Válaszolj neki, hogy szabin vagy, nem áll módodban foglalkozni a kérdéses feladatokkal. Ennyi."

Ő meg közli majd hogy köszöni az eddig munkámat és ennyi volt.

Az jobb lesz?

2020. márc. 30. 14:06
 7/19 anonim ***** válasza:
0%
Ez megint a munkaügyis troll. Hagyjátok rá! Semmi válasz nem jó neki.
2020. márc. 30. 14:10
 8/19 A kérdező kommentje:

Nekem AKÁRMILYEN VÁLASZ jó ha előbb a szuperokos válaszoló végiggondolja hogy ha én ma beszólok a főnöknek és holnapra állás nélkül vagyok akkor mégis mi lesz....

Ennyi.

De ez már egyik válaszolónak se megy.

2020. márc. 30. 14:13
 9/19 A kérdező kommentje:
És ne mondjuk hogy majd keresel állást.... Most? Mégis mit?
2020. márc. 30. 14:13
 10/19 anonim ***** válasza:
90%

De mégis milyen választ vársz akkor?

Azt mondjuk, növessz tököket, és mondd meg a főnöködnek, hogy nem fogsz szabadság alatt dolgozni, ha azt akarja, hogy homeoffice-olj, azt legyen szíves munkanapnak könyvelni. Nem, te ezt nem csinálod, mert akkor esetleg kirúg, és azután mi a francot kezdjél.

A másik verzió, hogy szépen tűrsz tovább, úgy táncolsz, ahogy a főnök fütyül. De gondolom, ezt se akarod.

Milyen tanácsot lehetne adni ezen a két variánson kívül? Max azt, hogy légy öngyilkos, vagy tegyél szert valami varázserőre, és hipnotikusan hass a főnöködre.

Evvel azt hiszem, kimerítettem minden lehetséges verziót.

2020. márc. 30. 14:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!