Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Milyen cégpolitikai rejlik a...

Milyen cégpolitikai rejlik a „régi embereknek nem emelünk semmit“ bánásmód mögött?

Figyelt kérdés

Az emelés aszerint megy ki mennyi ideje van a cégnél, de nem úgy ahogy gondolnátok. Nem a lojalitást a sok itt töltött időt honorálják, hanem épp ellenkezőleg. Aki fél éve, 1 éve max 2 éve van itt az kap emelést. Aki 2 évnél régebben az semmit. Egységesen semmit.

A főnökség úgy van vele, aki évek óta itt van azt már úgyse megy el és annak nem emel semmit. Míg aki fél éve jött, annál félő hogy dobbant és emelnek.

Aki 5 éve van itt az már nem dobbant. (de ha mégis az se érdekel senkit)

Ez milyen üzlet vagy inkább HR-politika?

2020. márc. 7. 17:12
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
En ugy tudom elkepzelni hogy a probaidösek eleve vàrjàk a beigert emeleseket, a regebbieknek meg azert nem emelnek mert akkor kezdödne a làzadas hogy masnak miert nem emelnek szoval akkor kollektivan kellene emelni
2020. márc. 7. 17:19
 2/15 A kérdező kommentje:

" a regebbieknek meg azert nem emelnek mert akkor kezdödne a làzadas hogy masnak miert nem emelnek szoval akkor kollektivan kellene emelni

"

Tévedés. A régieknek nem emelnek semmit, az újaknak (akár 1-2 éves nem is annyira újaknak) meg nincs okuk a lázadásra mert kapnak emelést.

Aki 10 éve itt van az azt a választ kapta az emelési kérdésre (és ez én voltam....) hogy menjen el oda ahol többet adnak.

Ez mindent elmond.

2020. márc. 7. 17:20
 3/15 anonim ***** válasza:
Nekem ol probaidö utan nem emeltek igeret ellenere es aztondtak majd ujabb 3 honap mulva. Akkor emeltek egy méltatlant es aztan 1 ev mulva kaptam csak bérnek mondhato penzt. Es tartottak gyülest is megelözve közölték mindenkivel hogy senkinek nem emelnek. Nehogy neki alljanak egyenkent kerincselni
2020. márc. 7. 17:21
 4/15 anonim ***** válasza:

2#

Ha a regiekböl emelnének egynek is akkor kezdödne hogy pampog a többi regi dolgozo is

A kollektiv beremelesek rendkivül több millios minusz a cégnek de nem tud egyènenként emelni max az ujaknak akiknek amugy is rugalmas még a bere mert kezdetben mindenkit olcson vesznek fel

2020. márc. 7. 17:25
 5/15 anonim ***** válasza:
44%
Szoval azert nem tud emelni reginek mert akkor 20 masik régi kezdene lazadni hogy ö miert nem kap. Csak kollektiven emelhetne de az borzalom költseg.
2020. márc. 7. 17:26
 6/15 A kérdező kommentje:

"akiknek amugy is rugalmas még a bere mert kezdetben mindenkit olcson vesznek fel"

Ez megint egy ordas tévedés aki most esik be az utcáról kapásból kezdőnek többet kap mint én aki majdnen 10 éve itt van.

260-280 bruttót kap egy utcáról tegnap beesett tróger is azzal hogy fél -1 év és emelés.

Én 10 éve itt vagyok és nem kapok annyit. és emelést senki se ígér.

Így "díjazzák " a lojalitást.

2020. márc. 7. 17:27
 7/15 A kérdező kommentje:

"mert akkor 20 masik régi kezdene lazadni hogy ö miert nem kap. "

Így meg nem lázad senki csak előbb utóbb dobbant. És akkor lehet is felvenni az újat 2x annyiért, és lehet ugatni hogy az új semmihez se ért papírja van de a seggét se tudja kitörölni.

A régi akinke meg kisujjában volt az egész azt meg elengedték de egy fillért nem emeltek volna neki. Helyette felvettek egy újat aki semmihez se ért 2x annyiért.

Ebben mi a logika én fel nem fogom.

2020. márc. 7. 17:29
 8/15 A kérdező kommentje:
És lehet ugatni hogy "ezek a mai fiatalok mit tanulnak az OSSkolában.." de a régi ember az meg elengedve de 5 ft-ot nem adtak volna neki
2020. márc. 7. 17:30
 9/15 anonim ***** válasza:
Egy szóval körül lehet írni, sz@r. Az efféle diszkriminatív emeléseknek pont az lenne a lényege, hogy a régi, tapasztalt dolgozókat próbálják megtartani, tehát nekik kéne emelni. Főleg hogy ha jönnek újak, egy idő után akkor nekik sem lesz emelés, és meglépnek a francba, értelmes ember legalábbis így tesz, ha van más választása.
2020. márc. 7. 17:43
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Jelentkezz a cègedhez felvételre. En ezt tenném :)

Beadnam a sajat öneletrajzom a sajat cégemhez hogy szüntessék meg es vegyenek fel ujra. Akkor te is kezdöbérben lehetsz.

Nalunk èrtékelik a kreativitast.

2020. márc. 7. 17:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!