Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Betegállomány esetében etikus...

Betegállomány esetében etikus az eltérő bánásmód egy munkahelyen? Egyeseknek 1-2 napról semmiféle igazolást nem kell vinniük másoknak igen?

Figyelt kérdés

Az a rend, hogy vannak egyes munkatársak (irodai dísztyúkok) akik 1-2-3 napokat betegségre hivatkozva kb bármikor hiányozhatnak, kifejezett főnöki engedélyük van rá hogy nem kell orvosi papírt vinniük erről. Betelefonál hogy rosszul érzi magát 2 napot nem jön, majd orvosi papírja nincs nem is kérnek tőle, elhiszik bemondásra hogy beteg volt, persze ha nincs betegállomány és nincs szabin akkor erre az 1-2 napra is teljes bért kap. Vagyis hiányzik papír semmi és mégis kap pénzt.

Más meg ha hiányzik (a többség ez a kaetógória) követelik az orvosi papírt ha nincs igazolatlan távollét fizetetlen nap. (ez így van rendjén egyébként)

Ez így etikus rendszer?

Nem kéne érvényesülnie az egyenlő bánásmód elvének? Vagyis vagy megengedik ezt a gyakorlatot de akkor mindenkinek? Vagy nem engedik meg, de akkor senkinek se?

mert ez így hogy neki szabad nekem nem, ez így etikátlan. Mi van ha csak úgy otthon marad valaki mert nincs kedve melózni benyögi hogy beteg papírja nincs azt mond amit akar? És ha hazudik?

2019. nov. 5. 08:50
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Kellene, hogy érvényesüljön az egyenlő bánásmód, de a világ nem igazságos és az emberi viszonyok közt sem lesz sajnos soha egyenlőség. Egyesek mindent megtehetnek, mások pedig nem tehetnek meg annyimindent. Szomorú, hogy ez van.
2019. nov. 5. 09:18
 2/16 anonim ***** válasza:
Balu, már kismilliószor feltetted ezt a kérdést. És el lett mondva, ha majd te is becsókolsz, neked is lesznek kiváltságaid.
2019. nov. 5. 09:21
 3/16 A kérdező kommentje:
De a becsókolás nem válasz a kérdésemre.
2019. nov. 5. 09:28
 4/16 anonim ***** válasza:
69%

Nem lehet, hogy otthonról dolgoznak?

Tőlem se kérnek semmi igazolást ilyen 1-2 napos "rosszul érzem magam" betegségnél és teljes bért kapok, de akkor dolgozok is ugyanúgy otthonról.

2019. nov. 5. 09:39
 5/16 A kérdező kommentje:

"Nem lehet, hogy otthonról dolgoznak?"

nem, nem lehet.

Röviden ennyi. Ha otthonról dolgoznának nem lenne a munkájuk kiosztva másnak hiányzáskor. Mellesleg húsvér ügyfelekkel személyesen kicsit nehéz otthonról.

2019. nov. 5. 09:43
 6/16 anonim ***** válasza:

Értem. Hát, akkor csókosok, ez van. Nálunk is van ilyen "valakinek a valakije" kolléga, akinek bármit szabad, engem igazság szerint nem zavar, nekem ettől nem rosszabb.

2019. nov. 5. 09:45
 7/16 A kérdező kommentje:

Ez egyébként olyan pszichológia amit sose értettem. Miért fogadja el egy egész munkahely hogy 1-2 csókosnak mindent nekik meg semmit? Miért nem verik szét a fejüket (képletesen)?Miért nem mennek be a főnökhöz hogy na főnök holnaptól ez a szabály mindenkire érvényes lesz és pont-vagy akkor senkire. Ha nekik szabad nekünk is.

Miért mi lenne? KIrúgna mindenkit?

2019. nov. 5. 09:49
 8/16 anonim ***** válasza:
94%
Balázska, jó lenne befejezni a provokatív munkaügyes kérdések gyártását, melyeket évek óta csinálsz. Unalmas, nagyon-nagyon unalmas.
2019. nov. 5. 09:52
 9/16 anonim ***** válasza:

De téged miért zavar? Neked ettől rosszabb az életed?

Amúgy akkor menj be a főnökhöz, és mondd meg neki. Próba cseresznye. Mi a kérdés?

2019. nov. 5. 09:59
 10/16 A kérdező kommentje:

"Amúgy akkor menj be a főnökhöz, és mondd meg neki"

Be is megyek, majd akkor ha a dolgozók ha nem is 100 de 90%-a ott áll mögöttem. Majd akkor be kis megyek.

Addig meg nem. Nem kívánom kirúgatni magam.

2019. nov. 5. 10:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!