A család nem érti miért váltottam, úgy hogy közben nincs másik munkahelyem. Ti mit gondoltok erről? Voltatok hasonló helyzetben?
A köv. állásinterjún, ha megkérdi a HR-es, miért hagytad ott ezt a munkahelyed, mit fogsz mondani?
.
"ahol fejlődhetek"
Amikor ide mentél dolgozni, nem tudtad, hogy a munka és a képzettséged nincsenek köszönő viszonyban egymással?
.
"ahol van előrelépési lehetőség"
Nem tudom, milyen, képzettségednek megfelelő munkát szeretnél végezni, de tudnod kell, az előrelépési lehetőség mindenütt erősen korlátozott.
Bárhova mész is, ott lesznek idősebb, nagyobb szakmai tapasztalattal rendelkező szakik - ráadásul újabb, legalább 5-10 új dolgozó léne, hosz csoportvezetőként szükség lenne rád. No és mindíg ott vannak az ott több időt eltöltő dolgozók, akik ugyancsak előléptetésre várnak.
.
Visszamenőleg változtatni nem tudsz, ezért gondolkozz azon, a 'kényes' kérdésekre milyen választ adsz!
Melyik jobb számodrA? Minimálbérért csinálni olyat, amit annyira nem szeretsz, de mégis pénzt keresel vagy határozatlan ideig otthon ülni pénz nélkül? Ahogy kiveszem az irományodból már korábban is egy ideje kerestél állást és csak ezt a minimálbéreset, a szakmádtól távol, sikerült kifogni.
Én nem hagytam volna ott. Hoztam már hasonló döntést: ott hagytam a munkahelyemet, mert jött egy retardált főnök. Teljesen abban a hitben éltem, hogy ha nem is jobbat, de ugyanilyet bármikor találok. Hát nem. Feléltem minden tartlalékomat, mire 8 hónap után sikerült találnom egy olyan munkahelyet, ami ugyan jobban fizet, de nem egészen azt csinálom amit szeretek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!