Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ezzen lehet változtatni?...

Ezzen lehet változtatni? Valakinek hasonló problémája? Hogy tudnék valakihez kötődni?

Figyelt kérdés

Sok ideig elme rongyatnak gondoltam/gondolom magam.Egyszerüen nem tudok kötődni még az életemhez sem kötődök.Mindenkit megértek csak magamat nem...Most hogy 8-ba járok sok olyan kérdést tettek fel amire nem akarok/tudok válaszolni.Főleg hogy nem találtam még értelmet az életemnek.Főleg hogy nagyon gyerekes az egész sztorim.

Minden akkor kezdődött mikor már óvodába jártam.Mindig kiközösítettek,de ez nem zavart az egyetlen barátom az a bátyám volt(mikor kisebb voltam mindig vigyázott rám és sok mindent tanított)és a szomszéd kutyája.Mikor óvodába voltam egyetemre ment egy jó messzibe és nem is nagyon láttam.(Gondolhatják egy egyetemista még ha vissza is jön nem a húgával lessz.)És így marad a szomszéd kutyája(akinek amúgy Katty a neve) Borzasztóan kötődtem hozzá szerencsém volt hogy a szomszéd aranyosnak tartotta hogy ennyire kedvelem a kutyáját.Ezzel párhuzamosan az is ment hogy a szüleim utáltak/utálnak mivel nagyon utáltam a zöldségeket és mindent amibe nem volt tej.A nevelő apukám miatt volt ez mivel allergiás a tejre.Így senki se ehetett semmi tejeset.

(Az eredeti apukámnak pedig tüdő rákja volt.)

Így hogy konkrétan a szomszéd kutyája kedvelt csak.

Aztán a szomszédomnak elkelett költözni.Felajánlotta hogy nekünk adja a kutyáját mivel külföldre költözik.Persze anyukám egyből ellenezte.Mivel sokat enne.(Olyan helyzetbe voltunk hogy simán eltarttotuk volna)

Ekkor volt az óvodába az utolsó évem nagyon vége.Ami nyári szünetet jelentett.Mivel a szüleim dolgoztak egyedül voltam otthon a nővéremmel és a másik bátyámmal akik szintén utáltak.Az egész nyári szünetet bőgve töltöttem.Nem segített hogy piszkáltak mellé.Nos az első és a második évfolyamot is utáltam.Az óvodában levegőnek néztek itt egy folytában piszkáltak.Meg is vertek néha(a lány osztálytársaim kerültek hogy a fiúk nehogy őket is piszkálják)Mindig szóltam a tanárnak kettő megjegyzésük volt vagy "csak tetszel neki és így fejezi ki" vagy "nem illik árulkodnak" és miután a körülöttem lévőknek utcán leesett hogy úgy nézzek ki mint egy elmerongyat oda kezdet pár ember jönni.(Az iskola 2-3 utcára volt így egyedül jártam általában.) Általában csak sírva futottam el.Aztán valamelyik anyuka mindig látott és egyszer hazáig követett és szólt a szüleimnek hogy ez nem normális hogy így jövök ki minden nap.Azt mondta feljelenti a gyámhatóságon őket.Így mentem át a másik iskolámba amibe most is vagyok.Az első napon nagyon meglepődtem senki se piszkált és mindenki kedves volt velem.(Ez harmadik évfolyam elején volt)ha úgy vesszük itt a happy end,de mégse

Alsóban nagyon jól rejtettem az elme rogyantságomat.

Utána felsőben pont azt a termet kaptuk ami pontosan úgy nézett ki mint az előző osztálytermem.Pont úgyanazt a helyett is kaptam.Annyira eszembe jutottak a régi élményeim hogy majd hogy nem minden egyes matek órán elkezdtem bőgni.Ezek után mindent elmondtam a matek tanárom nak.

Utána ő szólt az osztályfőnökömnek ő meg anyukámnak.

Azt mondták neki hogy legalább 1x el kell vinnie egy pszichológushoz.Miután beszéltem a pszichológussal azt mondta valószínűleg depressziós vagyok és antiszociális.Anyum azt mondta rendben és utána nem mentünk többször.Otthon leszidott hogy minek van feltünés viszketegségem.

És azóta csak hamissan mosolygok az emberekre.

Viszont meglepően sokan kedvelnek.Egyedül földrajz és a nyelvtan nem megy így a legtöbb tanár azt ajánlja hogy menjek az övére mivel szerinte abba vagyok a legjobb.Igazából szakgimnáziumba akartam menni szakácsnak.(Milyen ironikus)Mindenki lehordott mindennek már úgyhogy...Anyukám elvárja hogy valami jó munkám legyen majd.,(mivel volt iq felmérés és 147 lett)Főleg tőlem várja el hogy jó tanuló legyek.Most pedig nagyban gondolkodom hogy mit ér az életem.Valami nagyon szomorúra eszméltem rá egyedül ahhoz a kutyához kötődtem igazán.

Gratulálok annak aki mind ezt el olvasta

2019. febr. 27. 21:30
 1/7 A kérdező kommentje:
Ui.Nem unalomból találtam ki valamit aki nem akarja ne higyje el.Kiváncsi vagyok van e másik aki hasonlóan érez/érezte magát esetlegesen ha pedig érezte akkor hogy lépet túl rajta.
2019. febr. 27. 21:38
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon sajnálom, hogy ilyeneket kellett átélned. Nagyon jó, hogy céltudatos vagy, tudod, mit szeretnél majd az életben csinálni. Az is nagyon örvendetes, hogy jó tanuló vagy.
2019. febr. 27. 21:48
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon szép, és érdekes is volt a történeted. Talán kissé lehangoló is egyben.

Azonban

Eddig talán így alakult, de fiatal vagy még..

Az az igazi boldogság mikor megtaláljuk a társunk itt az életben akit szeretni tudunk.

Biztosan Te is meg fogod találni, és akkor ez már nem lesz kérdés.

Addig is kitartás Neked ;)

Én ennyit tudok erre mondani ..

2019. febr. 27. 21:53
 4/7 anonim ***** válasza:
51%
Láttam egy lányt stoppolni kutyákkal. Elég későn vettem észre, azt hiszem sírt, és emiatt vacakul éreztem magam. Ennyi idő alatt nem tudtam belőni a korát sem, arra gondoltam mi van ha még gyerek és otthonról menekül. Az emberek ritkán stoppolnak kutyákkal. Szóval azt hiszem meg kellett volna állnom, ezért visszafelé is arra mentem de már nem volt ott. Arról amit kiírtál azért jutott ez eszembe mert akkor is azon gondolkoztam hogy ha megálltam volna, egyáltalán segíthettem-e volna neki. És ez érdekel most is, hogy neked kérdező, mindezek után szerinted mi lenne a segítség? Mit várnál az emberektől, hogyan tudnának közeledni feléd? Nem egy társ jelenti szerintem ilyenkor a megoldást, úgyhogy nem arra vonatkozik a kérdés hogy milyen embert tudnál szeretni, hanem hogy mitől éreznéd jobban magad az emberek között.
2019. febr. 27. 22:41
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a normális válaszokat (mindenkinek ment a zöld)

Szerintem csak teher lennék valakinek ha a párja lennék.

Én se örülnék a fiú helyébe hogy a párom antiszociális és depressziós.(nem lenne egészséges párkapcsolat)

Igazából szeretném ha nem lett volna ilyen gyerekkorom.Zavar hogy még mindig kötödök a kutyához.Mikor írok/vissza emlékezzek rá mindig a szélén vagyok hogy sírjak.(sokszor van olyan hogy emiatt hirtelen szomorú leszek)Nem tudom hogyan engedjem el mivel alapból érzékeny vagyok ilyen téren

2019. febr. 27. 23:30
 6/7 anonim ***** válasza:

Egyik ember sem teljesen egészséges különben veled sem így bántak volna. Mindenkit értek és érnek sérülések, más-más módon reagáljuk le, de egyik sem normálisabb a másiknál, csak nem mind látszik meg kívülről, és vannak akik inkább magukon vezetik át, vannak akik másokon, vannak akik valamivel vagy valamin keresztül, és persze van hogy egyszerre több módon.

Szoktak ilyenkor hasznos dolgokat javasolni és azért érdemes kipróbálni ezeket mert ha teljes megoldást nem is tudnak adni, de sikerülhet hosszabb távon fenntartani egy kezelhető szintet. Ilyen a sport, az alkotói munka, vagy mikor önkéntesnek megy valaki, hogy másoknak segítsen. Ezek mind öngyógyító folyamatok. Abban is segíthet hogy hasonló problémákkal küzdő emberekkel találkozhass és beszélhess velük.

A kutyához való kötődésed nem fog megszűnni, olyan mint egy hozzátartozód elvesztése, mindig elszomorít majd ha rágondolsz. Idővel ez is kezelhetőbbé válik. Engedd magad sírni, végül is ez egy gyászfolyamat része.

Természetes hogy úgy érzed járt volna egy szerető környezet, minden gyereknek járna. Ezt már elvették tőled, de nem kell hogy az egész életedet elvehessék ezzel. Fel tudod építeni magadnak azt a környezetet és azokat az emberi kapcsolatokat amiben élni szeretnél. Mert már te fogod megválasztani kit engedsz be az életedbe és kiket nem, és saját döntéseket hozhatsz. Ezeket merd meglépni. Lesznek olyan emberek akik felé érdemes lesz nyitnod, de nem kell keresni őket, és nem is kell elsietned a dolgokat. Téged részben meghatároz ahogyan veled bántak, de életed nagyobb részében az fog meghatározni hogy te hogyan bánsz másokkal, és hogy mit teszel majd másokért. Eszerint alakul a személyiséged is. Ugyan az az ember maradsz de nem ugyanilyen, és ezzel a világod is változik majd.

2019. febr. 28. 00:25
 7/7 anonim ***** válasza:

Sajnálom,hogy ilyeneken kellett átesned,nem lehet könnyű neked,de annak örülök,hogy nem adod fel!

Szerintem az is jó jel,hogy sokan kedvelnek,ez nyilván azt jelenti,hogy egy jó ember vagy,aki képes adni másoknak.:)

Egyébként,én is átéltem azt annak idején,hogy ki voltam közösítve és ha nem is fizikálisan,de lelkileg sokat bántottak az iskolában.Emiatt én is eléggé eltávolodtam az emberektől,szinte mindenkit kerültem,mert féltem attól,hogy rosszat akarnak nekem.Persze,azért mindig voltam olyan emberek körülöttem,akik szerettek,jót akartak nekem,de mégis sok időbe telt amíg a sebek begyógyultak,és meg tudtam bízni az emberekben.

Az is sokat segített a gyógyulásban,hogy sok új embert ismertem meg,akik rendesek voltak,akiktől pozitív visszajelzéseket kaptam,így magamat is megtanultam elfogadni és szeretni,ami eleinte szintén nem volt könnyű,mivel az önbizalmam régebben romokban hevert.

Azt tudom javasolni neked,hogy nyiss az emberek felé,mert sok jó szándékú van közöttük.Aki pedig kritizál,azzal ne foglalkozz!

Találd meg magadban azokat a dolgokat,amik értékessé tesznek,mert biztosan sok ilyen rejtőzik benned.

Sok sikert és kitartást kívánok!:)

2019. márc. 1. 16:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!