Ti elvállaljátok amit a főnök munkaidőn kívül sózna rátok?
Figyelt kérdés
Fizetség nélkül gondolta, vagyis nem tért ki rá.Egyszerűen tényként közölte egy másik munkás elvégzi a munka egy részét délelőtt a kifizetést, papírok átadását nekem kellett volna végeznem. Ezt jól félreértettem és a másik munkással való egyeztetés alapján vált világossá a helyzet.Meg is írtam neki ami útba esik azt megcsinálom de kitérőket nem teszek.Azt is mondtam jobb lesz erről hétfőn személyesen beszélni indítványoztam a fizetést végezze az előző munkás a papírokat meg küldjük postán keresztül úgy lesz más helyeken is ahol nincs helybeli munkás.Nem tudom egyáltalán hogy képzelte hogy majd szaladozok házakhoz vagy az emberek járkálnak hozzám,hogy átadjam a papírokat.Az már plusz munka lenne és reálisan annyi keresete nem lenne rajta,hogy a másik munkadnak meg nekem is fizesse.A másik dolog meg az,hogy ez a személy és határaim megsértése.Nem szeretném ha rám szoknának az emberek az ilyen ügyeik intézésénél az nagyon hálátlan feladat.Nekem elég a helyhez kötött munka a terepet végezze a terep munkás. De biztos úgy volt vele vannak ezen a helyen helyben emberek akkor farag a költségvetésén persze a másik kárára.A posta költség nem egy horribilis összeg de miért is ne tartaná meg annak is az árát ha mas3majd ingyen megcsinálja ezt?Nem tudom miért képzelte, hogy majd szívességet teszek idegen embereknek és neki a szabadidőmben ami megfizethetetlen.2020. febr. 23. 10:17
11/18 A kérdező kommentje:
1-2óra munka az nem kevés,nekem ami volt az általában 15perc volt.De ha másokhoz kellene járkálnom akkor lehet belejönne 3-4 órába is attól függ milyen távolságról van szó.Ezért mondtam ami útba esik azt nem gond megcsinálni az nem kerül semmibe sem, de nagy kitérőket nem fogok tenni,magamra szoktatni az embereket meg végképp nem fogom.
2020. febr. 23. 13:17
12/18 A kérdező kommentje:
A helló lapáttal kapcsolaban: sok munkás is beteheti egy napon az ajtót a munkaadónak ha megelégeli a dolgokat.
2020. febr. 23. 13:19
13/18 anonim válasza:
#8, egy ilyet kapok, megy a feljelentés, nem egy melóhelyet jelentettem fel. A jelenlegi is kapott már egy 8 milliós bírságot hasonlóért.
14/18 anonim válasza:
Nem. Nekem 18:00-kor lejár a munkaidőm. Felőlem meg is dögölhetnek, én-nem-leszek-ott. Van magánéletem. Ha nem tartja tiszteletben a cég, felmondok, azt meg nem akarják.
15/18 anonim válasza:
Az ilyen táblázatküldőd szar meg ott bukik, hogy a munkaidő lejárta után nem olvasom az e-mailjeimet. Hétvégén például péntek 18:00-tól hétfő 09:00-ig. Sok sikert a küldözgetéssel. Ha ezért kirúgnak, megmutatom a leveleimet, a dátumozáson látszik, hogy nem vagyok érintett benne, mert nem vagyok munkaidőben. Aztán majd lehet pampogni a bíróságon.
16/18 anonim válasza:
"Ha ezért kirúgnak"
És szerinted majd ezért fognak kirúgni? szted a főnök egy hülye aki leírja hogy a józsi nem volt hajlandó munkaidőn kívül melózni ezért kirúgtam.
Nem. Majd leírja hogy minőségi csere mert te tudsz 10 nyelven de felvettek egy 20 nyelven tudót... , megszűnő munkakör stb.
Van a cégnek jogásza ne félj felkészültebb az a munkajog terén mint te a hűdejózsi. Ez a szakmája.
17/18 anonim válasza:
Nem. Néha volt rá példa, de a mai eszemmel már nem.
18/18 A kérdező kommentje:
17-es igen az a gond,hogy a néhabol könnyen gyakran lesz idővel ezért jó tisztázni mi az ami bevállalható és mi az ami már nem.
2020. febr. 23. 21:24
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!