Ezt megteheti a munkáltató?
Figyelt kérdés
Táppénzen voltam egy hétig, annyit mondtam a főnöknek hogy beteg lettem és nem megyek. Na most megtehetik azt hogy szabadságot írnak nekem erre a hétre táppénz helyett, hiába viszem a táppénzes papírt. Mert maradt pár nap szabadságom amit mondtak hogy ki fognak írni hogy ne kelljen kifizetni. Attól tartok nehogy kiírják nekem erre a hétre ha már úgysem mentem és akkor elúszott az a +1 hét fizetett távollét.2020. febr. 22. 13:01
1/12 anonim válasza:
Elvileg nem, de jobban jársz, ha szabit írnak táppénz helyett. A szabira jár a teljes fizetés, a táppénzre csak 60%.
2/12 anonim válasza:
Ha nem értesz egyet, nem tehetik meg.
3/12 anonim válasza:
Néhány kivétellel nem is vihető át a szabadság a következő évre.
4/12 anonim válasza:
Ha jól értem ez még előző évről megmaradt szabadság. Azt március 31.-ig amúgy is ki kell venni, ha nem veszed ki elveszik, mert szabadságot nem lehet pénzben megváltani, kivéve, ha leszámolsz a cégtől, mielőtt kivennéd.
5/12 A kérdező kommentje:
Na ez az hogy már csak márciusig leszek, ezért kell kivenni.
2020. febr. 22. 13:18
6/12 anonim válasza:
Hát ha már felmondtál és a felmondási idődet töltöd és azalatt táppénzre mentél, hogy ne kelljen dolgoznod, akkor teljesen jogos, hogy kiírják a szabit inkább. Egy hétig nem dolgoztál, fizetik a táppénzedet meg még fizessék ki a szabidat is, dupla ráfizetés nekik.
7/12 A kérdező kommentje:
De pont ez a kérdés hogy lehet-e ilyet tenni. Mert nekem papírom van róla hogy táppénzen voltam, nem pedig szabadságot. Azt nem vettem ki, nem is írtam alá semmit hogy én szabadságon leszek.
2020. febr. 22. 15:25
8/12 A kérdező kommentje:
Akkor engedje el a felmondási időt és nem kell ezzel szórakozni. Ha nem akar semmit kifizetni.
2020. febr. 22. 15:26
9/12 anonim válasza:
Amikor eléd teszik, nem írod alá, és mondod, hogy te a táppénzzel kívánsz élni. Ennyi.
10/12 anonim válasza:
De miért jó az neked, ha táppénzt fizetnek szabi helyett?
A tavalyról átvitt szabi elveszik március 31 után. Csak buksz vele
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!