Mi motiválja az olyan főnökök gondolkodásmódját, akik a próbaidő alatt azért kirúgnak valakit, mert megbetegedett?
NEM TROLLKÉRDÉS!
Többször is lehet hallani ilyen esetekről, pláne magyar vonatkozásban. Volt is itt pár hete kérdés arról, hogy valakit telefonban lehordtak, hogy próbaidő alatt nem szokás és nem illik megbetegedni. Mintha tehetne róla. De olyan is volt már, hogy kerekperec megmondták, hogy nem hiszik el neki, hogy tényleg beteg. Én ezt a gondolkodásmódot nem igazán értem. Mégis ki lenne olyan hülye, hogy próbaidő alatt lógási szándékkal kamubeteget játszik?
Főnököcskék gondolkodásában ne keress logikát, empátiát főleg ne. Ezek az anyjukat is.. két fillérért. Az embert géoként használjék és egyenesen sérti őket, hogy rajtuk kívül más embernek is vannak fizikai tünetei, szükségletei. Elvégre egy munkagép hogy lehetne beteg? Hogy kellene wc-re járnia? (Szent meggyőződésük, hogy a dolgozó aludni jár a wc-re). Az ilyen főnök, az ilyen embertelen bánásmód stresszhez vezet, aminek egyenes következménye a lebetegedés!!
Ahol ilyen van, hogy már próbaidő alatt lebetegszenek, vagy sokszor beteg egy-egy dolgozó, ott a főnököcskének ideje lenne magába nézni (tudom, nem szokásuk, hisz minek az, ők tökéletesek és mindenhatók).
Nem csoda, hogy a jérványhelyzet sem javul, ha a munkáját féltő dolgozók százai kénytelenek bejárni betegen is, mert kényszerítik őket. És kit fertőznek le? Nyilván a kollégákat, nem az irodában bújkáló főnököt.
Nagyrészt tehát a munkáltatók tehetnek arról is, hogy nem szabadulunk a covidtól!!
És a főnök mit keresett a wellnessben? Jaa bocs, ők hetente járnak, arra telik fizetés emelésre nem.
De ahhoz akkor sincs semmi köze, hogy a dolgozó hol tölti a szabadidejét /táppénzét.
Nyilván az fájt neki, hogy a beosztott is merészelt wellnessezni. Tipikus..
Anno, mikor szabin voltam és lejártam még a strandra, nem egyszer láttam a főnökséget pancsikálni, miközben egyikük sem volt épp szabadságon. Ezekre miért nem vonatkozik semmiféle szankcio? Épp olyan ártalmas egy semmittevő főnök is a cég számára!
22: Csakhogy ugye az ilyenfajta főnökök legyártják magukban az evidenciaként kezelt teóriáikat: Hogy a dolgozó biztos bratyiban van a háziorvossal vagy lefizeti. Vagy pedig egy hasmenéses rosszullétet éppenséggel színlelni is lehet, mert azt nem igazán lehet leellenőrízni.
26: Azért ha a táppénzen lévő dolgozót meglátja olyan helyzetben és/vagy tevékenységben, ami összeegyeztethetetlen a táppénz indokával, akkor mégis csak jogos ez a lépés. Persze ilyenkor eszembe jut, hogy mi van, ha a főnök a dolgozó ikertestvérét látja meg, vagy csak véletlen valakit, aki kiköpött mása.
Annyi bátorság és gerinc azért nem volt benne, hogy odamenjen és kérdőre vonja.
Inkább sunyi módon kirúgja.
Mert ilyenek. És akkor csodálkoznak, hogy közellenségként tekintenek rájuk sokan.
"Nem illik" :D :D
Mi motiválja őket? A profitéshég. Ezek a rabszolgatartó férgek úgy tekintenek a dolgozóra, mint valami gépre. Nem baj, ha göthös, fertőz, rosszul van, csak termeljen. Ha nem termel, kidobjuk. Emberségnek nyoma sincs bennük, csak az önzés.
Nem illik ám az ebédszünetet igénybevenni, meg a wc-re beülni sem. Hányinger.
Mert a próbaidőbe az is beletartozik, hogy valaki mennyire veszi komolyan a munkát. Ezt is nézik, meg a pontosságot. Most nyilván gáz, mert ugye sima megfázással is karanténba küldenek, de haver például, amikor bukott a motorral, és eltörte a karját is bememt másnap melóba, amikor próbaidős volt, hogy lássák, ő igenis akar dolgozni, még akkor is, ha csak fél kézzel tud.M
Mondjuk egy olyan cég, ahol ordít a főnök, én kétszer us meggondolnám, hogy akarnék-e maradni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!