Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mi motiválja az olyan főnökök...

Mi motiválja az olyan főnökök gondolkodásmódját, akik a próbaidő alatt azért kirúgnak valakit, mert megbetegedett?

Figyelt kérdés

NEM TROLLKÉRDÉS!

Többször is lehet hallani ilyen esetekről, pláne magyar vonatkozásban. Volt is itt pár hete kérdés arról, hogy valakit telefonban lehordtak, hogy próbaidő alatt nem szokás és nem illik megbetegedni. Mintha tehetne róla. De olyan is volt már, hogy kerekperec megmondták, hogy nem hiszik el neki, hogy tényleg beteg. Én ezt a gondolkodásmódot nem igazán értem. Mégis ki lenne olyan hülye, hogy próbaidő alatt lógási szándékkal kamubeteget játszik?

2020. febr. 22. 00:35
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
87%

Szimpla kapitalizmus. Próbaidő alatt indoklás nélkül fel lehet mondani mindkét fél részéről. A munkáltató pedig jobban jár egy olyan alkalmazottal, aki ritkán betegeskedik. Persze lehet pechje, hogy épp akkor, de ha amúgy könnyen helyettesíthető munkakörről van szó, akkor miért kockáztasson. Az egy másik kérdés, hogy az sem oké, ha elvárja, betegen is menjen be. Ha ugyanez a főnök egyébként elzavarja orvoshoz a láthatóan fertőző betegen munkába érkező munkatársat, akkor teljes mértékben a cég érdekében járt el. A cégnek ugyanis nem érdeke, hogy betegen jöjjenek be a kollégák, és fertőzzenek, ahogy az sem, hogy gyakran betegeskedő alkalmazottai legyenek.

Most gondolj csak bele, én például 2012 óta dolgozok, ezen idő alatt összesen 3 munkanap volt, amikor beteg voltam, és vesd össze ezt egy ugyanolyan képességű, szorgalmú munkatárssal, aki évente "csak" 10 napot van betegszabadságon, és számold ki csak átlagbérrel.

2020. febr. 22. 10:33
 12/31 A kérdező kommentje:
5: A munkanélküli segély tényleg csak 3 hónapig jár, a szociális viszont végtelen. Jó, néha behívják az embert közmunkára (amit símán ki lehet bekkelni, ha a toborzáskor beteget jelent), de alapjáraton el lehet lenni rajta, ha nyomat valami feketebizniszt vagy hasonlót. Nem egy ilyet ismertem.
2020. febr. 23. 09:01
 13/31 anonim ***** válasza:
88%

"Mégis ki lenne olyan hülye, hogy próbaidő alatt lógási szándékkal kamubeteget játszik?"

Van ilyen,nálunk is volt.Amit írsz,itt az a probléma,hogy előítéletes a főnök.És persze nem a megfelelő stílusban kommunikál.Ha nem hiszi,hogy tényleg beteg az illető,járjon utána.Valahogy biztos ki lehet deríteni.Ha meg csak szimplán nem akar vele tokölni,akkor indolkás nélkül fel lehet neki mondani.Ez még mindig a jobbik döntés.

2020. dec. 11. 09:30
 14/31 A kérdező kommentje:
13: Hogy derült ki, hogy csak kamubeteg?
2020. dec. 11. 09:44
 15/31 anonim ***** válasza:
100%

14/14 A kérdező kommentje

Betelefonált,hogy nagyon fáj a háta,két-három napig nem jött.Azt már mondta előtte is,hogy időnként ez kijön neki.Mikor megjött melóba,kérdeztük mit mondott az orvos,azt mondta nem volt orvosnál,mert annyira fél az injekciótól,meg,hogy beutalják ide-oda.

Utóbbiak akár lehetnek igazak is,de ezt az egészet nem egyszer játszotta el.Itt igazából az volt a rossz,hogy mások kárára csinálta.

2020. dec. 11. 11:24
 16/31 anonim ***** válasza:
70%
Ismerősöm munkahelyén is volt egy sültmarha, aki hasmenésre hivatkozva táppénzre ment próbaidő alatt. Először még hihető volt, nem rúgták ki. De mikor másodjára tűnt el, repült.
2021. jan. 2. 21:14
 17/31 anonim ***** válasza:
100%
Az én kollégám nyáron úgy bukott le, hogy elment táppénzre, hogy becsípődött az ideg a derekába, valószínű, hogy lumbágója van. Mindenki sajnálta. Hétvégén meg a főnök a feleségével elment wellnessezni. A marha kolléga ugyanott pihengetett. Főnök úgy vette észre, hogy látta, hogy a lumbágos beosztottja éppen a medence csúzdáján száguldózik lefelé. Hétfőn már nem kellett jönnie dolgozni.
2021. jan. 2. 21:34
 18/31 anonim ***** válasza:
31%
Hátjólvanna....lehet, hogy épp a lumbágóját wellnessezte ki...:)))
2021. jan. 3. 02:56
 19/31 A kérdező kommentje:
17: Ez mondjuk nem egészen jogszerű. Honnan tudhatta a főnök, hogy nem arról van-e szó, hogy már rendbejött a dolgozó, és hétfőn már menne dolgozni? Vagy úgy lett részéről lejelentve, hogy még a következő héten is betegeskedni fog?
2021. jan. 3. 04:37
 20/31 anonim ***** válasza:
100%

" Honnan tudhatta a főnök, hogy nem arról van-e szó, hogy már rendbejött a dolgozó, és hétfőn már menne dolgozni? "

Onnan, hogy előtte pénteken ment betegállományba lumbágója miatt. Azt mondta, minden nap legalább 1 hétig a nővér kifog menni a lakására, és injekciót kap. Erre szombaton csúzdázik. 1 nap alatt nincs az a lumbágó ami helyre jön. Azért emlékszem rá, mert én vettem fel a telefont amikor betelefonált. Én mondtam, hogy átadom a főnöknek a hírt, jobbulást kívántam (sajnáltam, mert a volt férjemnek is volt lumbágója, tudom milyen fájdalmas lehet), és kértem, hogy írjon majd e-malt is. Mondta, hogy hétfőn ha tud majd ír.

2021. jan. 3. 11:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!