Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Nálatok hogy megy a munkahelyi...

Nálatok hogy megy a munkahelyi szülinapi ajándékozás?

Figyelt kérdés

Mindenki be szokott adni párszáz Ft-ot a közösbe és abból vesztek valamit?

Egy kártyát aláír mindenki?

Vagy közösen nincs semmi csak közelebbi barátok adnak valamit?

2020. febr. 18. 20:50
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Előző munkahelyemen az volt, hogy összedobtunk (csak a mi irodánk 6 fő) eleinte pár száz forintot fejenként, melyből virágot vettünk - csak nők voltunk. Végén egyre drágább ajándékok lettek, volt hogy valakinek kerek szülinapja volt és így jött az ötlet, hogy vegyünk neki értékesebb ajándékot, az fejenként 5000 Ft volt, aztán mivel neki ennyiért vettünk, így a következő szülinapos sem kaphatott már csak egy olcsó virágot - legalább is a többiek szerint. Hogy őszinte legyek tőlem távol áll ez a dolog, mindenki ünnepelje meg otthon, hisz ezek családi ünnepek. Azt sem tartom igazságosnak, hogy akinek épp megfeledkeztünk a névnapjáról, vagy nem hangoztatta már hónapokkal előtte, hogy "jaj ekkor meg akkor leszek x éves" az úgy elmaradt, ellenben aki sokat emlegette, hogy mikor lesz a sajátja az nyilván nem lett elfelejtve.

A mostani munkahelyemen szerencsére nincs ilyen, akik jóban vannak boldog szülinapot/névnapot kívánnak és ennyi. Bőven elég véleményem szerint.

2020. jún. 16. 19:28
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk nincs szülinapozás. Névnapkor az aktuális ünnepelt hoz be nasikat és üdítőket.
2020. jún. 16. 20:45
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Volt egy hely, ami akkor indult, amikor én oda kerültem. Ott elhatározták, hogy megünnepeljük a szülinapokat, ami az elején jól ment, de aztán jöttek az incidensek, hogy "előre gyártott" tortáért vagy sütiért ki kellett rohannia valakinek, mert kiderült, hogy xy-nak aznap van a születésnapja. Aztán nehezedett a munka, nagyobb mennyiségben is jöttek a feladatok, szóval nem volt senki sem ilyen rugalmas és úgy decemberben már meg se lett ünnepelve az egyik kollégám.

Azóta és előtte is voltam más helyeken.

Kisebb helyeken nem egy nagy ördöngősség megjegyezni, kit, mikor ünnepelnek. Van egy felelős, aki a naptárba feljegyzi az ünnepeket és küldi a köremailt, hogy xy-nak 2 héten belül szülinapja kesz, aki szeretne, adjon be x forintot.

Idáig ez volt a legkorrektebb megoldás a eddigi munkaheyeimen és tényleg, ha nincs egy ember, aki ezt bevállalja, akkor az egész egy káosz.

Nagyobb helyeken meg már láttam mindent. Volt, ahol a vezetőknek illetve a nagyon híres kollégáknak ajándékoztunk. Máshol pedig kissebb csapatokban dolgoztunk és kissebb csapatokon belül ajándékoztunk. Olyan is volt, hogy aki szimpi olt, annak vittünk egy tábla csokit.

2020. jún. 16. 21:42
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Nàlunk koràbban a fönök kezdte ezt eröltetni (kis munkahely)hogy szülinapos kolleganak hoz tortat es van egy kisebb "összejövetel"ez miatt a targyaloban.

Az a kin formularis beszèlgetèsek hàt nekem gyötrelem volt. Plane hogy a szülinap szerintem inkabb csaladi ünnep.

De igy a fönök es az összes kollega szülinapjàt is nyomozhattuk meg vezethettük, es folyamat ez a kin formularitàs mindig. Az a kinszenvedös beszelgetések ugye ilyenkor nem illik a munkarol igy a maganelet kerül porondra. Az arcom is égett mert pl olyanokra kivancsi sem voltam hogy mondjuk vkinek porcbajai vannak es naponta kell ezentul sajnalni/szànni empatizalni vele ha nyafog egyet

De redukalodott a csapat azota rendesen, a fönök se jàr màr be szinte soha, igy kimerül màr puszi es csokiatadàsokban az egész hercehurca reggeli köszönesnel, nevnapon pedig sms-ekben.

Amugy en pont menekülök is olyan helyekröl ahol interjun màr leszögezik hogy csalàdias a csapat es munkakörülmények.

En nem akarok masok magànéleteben részt venni. Max ha hozzam szemelyesen kerül vki közelebb es szinte baratomnak(nö-nö, ffi-ffi baratsag) érzem, nem csak munkatarsnak.

2020. jún. 17. 09:27
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

*vagy eleve ha az àllàshirdetéseknél ez felmerül, oda nem is pàlyàzom. Az én területem azok a munkahelyek ahol a szakmai hozzàértés szàmit, ahol üzlet amunkaerö es én eladom a tudàsom/idöm nekik es nekem is nekik is megérik.

Nem hiànyzik hogy a magànèletemben turkàljanak vagy en legyek erre kènyszeritve hogy azt hallgassam.

Olyanok miatt lettem ilyen hogy egyik nap hataridös sürgös munkam volt pittyegett a monitorom az àramlo e-mailektöl, de kollega migrenes hanyasos fejgörccsel vergödött, meg talan menstruacioval es vele kellett vagy fel oràt empatizàlnom mert most hogy hagyjam ott hogy bakker dolgoznék.

Vagy amikor meghal vkinek valakije.

Fel napot bögünk rajta.

Nem érzèkezlen vagyok ne essék félreértés nagyon is meghatnak ezek a dolgok! Volt hogy elpityeredtem en is. De bakker en nem ezert mentem be dolgozni!

2020. jún. 17. 09:41
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Nekem ne nyomozgassa senki a születésnapomat🙂 én azt kifejezetten csak családi körben szeretem ünnepelni. Nem szeretem a felhajtást. Sőt kifelyezetten utálom mikor 20 ember körbeáll és mindenkit végig kell puszilni.

Volt munkahelyen ahol névnapokbol szokás volt banzájt csapni, én nem szerettem. Amúgy se tartom igazságosnak ha van pl 15 ember, ebből a nevesebb névnapokat megünnepeljük az ismeretlenebb nevűekről meg elfeledkezünk. És ezt évi 15 alkalommal megcsinálni is erőltetett lenne.

Szóban köszöntés nekem teljesen megfelel. Semmi erőltetett dolog.

2020. jún. 17. 20:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!