Szerintetek is igazuk van a BKV dolgozóknak, hogy sztrájkolni fognak, ha nem kapják meg a 15%-os béremelést?
Szerintem rengeteg szakmában kellene sztrájkolni, nem csak a BKK-soknak.
Tudod te, hogy mennyit keres egy mentős vagy egy tűzoltó? Nevetségesen keveset ahhoz képest, hogy a tűzoltók az életüket kockáztatják.
Az idősotthonokban az ápolók van, hogy 48 órát dolgoznak egyhúzóban (igen, valóban szabálytalan, papíron nem ennyit dolgoznak), nekik is kellene.
A bolti eladók a másik kategória, én 1x akartam elmenni eladónak, amikor megszűnt a munkahelyem és úgy kezdődött, hogy hiába 8 órában kellett volna dolgoznom, 4-re akart bejelenteni, 150.000-ért. Én kiröhögtem és otthagytam, de nyilván van, akinek sos kell a pénz és nem tudja megtenni.
Az albán pékségekben 500 forintos órabérért dolgoznak az alkalmazottak, sokukat ki sem fizetik, a főnök 1 szót nem tud kinyögni magyarul, ahogy a pékek sem.
A takarítócégek szintén 4 órába (vagy 2-be) jelentik be az alkalmazottakat, ugye a betegszabit is ez alapján kapják meg.
A vendéglátósok szintén szar helyzetben vannak.
Szóval az a baj, hogy ennyi erővel az egész ország sztrájkolhatna, néhány ember kivételével.
Igazuk van.
#1: "a s<tojás angolul>én" 🤣🤣🤣🤣💗
De most kérdező, hát mi az hogy mit csináljanak azért a párezer forintért? :D Hát wat, már az is oké, ha valaki b*szik a munkájára?
Vállalsz egy munkát, tudod mennyi fizuért, akkor alap hogy elvégzed, nem az megy hogy jó vállalom, de a ennyiért csak félgőzzel, ilyen munkaszerződés nem létezik :D Ha csinálod, csináld normálisan, vagy ha nem jó lépj máshova, ahol megfelelnek a feltételek, de ez a csak odaállok dísznek mer kevés a fizu ez minek? De tényleg, robot elvégzi, beléptető kapu elvégzi, mire jó egyáltalán hogy egyszerre kb száz ember épül le szellemileg abban, hogy bérleteket nézeget?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!