Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Próbaidő alatt betegség,...

Próbaidő alatt betegség, vélemények?

Figyelt kérdés

Sziasztok! A probaidom közepénél járok éppen, de sajnos nagyon csúnyán megbetegedtem, felkelni se tudtam múlt héten. Aztán inkább bementem előbb dolgozni mint kellett volna, itt az eredmenye, megint magas láz és köhögés stb. Orvos kiírt egy egész hétre mert nagyon rosszul vagyok.

Jeleztem természetesen a felettesemnek a helyzetet, aki elég nyilvánvalóan a tudtok rá adta hogy nem örül neki - természetes, be akarnak tanítani, nem vártam hogy örülni fog. De azt mondta, hogy nem SZOKÁS próbaidő alatt betegnek lenni és ez így nem lesz jó mert miattam nem haladunk. Egyébként az első két hétben nem tudtam időben kezdeni mert nem volt ott a kolléga aki nekem segített volna... persze nincs jogom ezt felhozni, de azért nem teljesen csak miattam csúszik a dolog.

Mondtam neki hogy sajnos elég komoly betegségről van szó, az orvos egyáltalán nem javasolta hogy emberek közé menjek ő pedig mondta hogy nem tetszik ez neki mert nem ezért vett fel és nem hiszi el hogy egy megfazassal miért nem tudok bemenni legalább fél napokra.

Most siman lehet, hogy emiatt ki fog rúgni de őszintén szolva nagyon nem tartom fairnek ezt a hozzáállást.

Nem beszélve arról hogy az elején azt próbálta bemagyarázni nekem hogy próbaidő alatt nincs betegszabadság. Erősítsetek meg kérlek ti is, hogy bizony van?!

Mit gondoltok a helyzetről?

Kicsit panaszkodni is akartam, mert nagyon idegesít a dolog. Egyelőre nincs másik opcióm ahova elmehetnék dolgozni szoval nem jönne jól ha nem lenne most munkám.

2020. jan. 29. 23:26
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
100%

20. vagyok. Közben eszembe jutott, hogy az előző munkahelyemen mikor új főnököm érkezett egyben hozott magával valamiféle influenzajárványt is, 1 hónapig lázasan, takonyfolyással és állandó tüsszögéssel, köhögéssel köpködte össze az irodát. Ezidő alatt egyszer elkaptam tőle, de én otthon is maradtam 1 hét táppénzen mivel totálisan leterített a navalyája. Utána kezdett kilábalni belőle, de ekkor még összeszedett rá valamit és kiújult a betegsége, amit újra elkaptam tőle hisz nem maradt otthon ekkor sem. A betegség első napján bementem betegen, gubbasztottam örültem, hogy élek és nap végén jeleztem neki, hogy másnap feltehetően nem jövök, mivel nagyon rosszul érzem magam. Erre a válasza az volt két tüsszentés között: nagyon gyakran vagyok olyan beteg hogy táppénzre kelljen mennem, de érdekes hogy nem is tüsszögök, pedig ő is beteg és egyfolytában tüsszög de engem még alig hallott aznap tüsszögni. Javasolta, hogy menjek el vérvételre is, ha már a háziorvosnál járok mivel talán valamilyen komolyabb betegség áll a háttérben (itt a hangsúlyból ítélve AIDS-re célzott).

Nem is kellett több, kiírattam magam 2 hétre, plusz 2 napra amíg elmentem vérvételre és másnap az eredményért. A következő napon a vérvételi eredménnyel és a felmondásommal karöltve mentem hozzá, hogy nincs semmi bajom de nem vagyok hajlandó olyan helyen dolgozni, ahol göthösen bejár a főnök és még neki áll feljebb mikor lebetegszik a beosztott.

2020. febr. 1. 16:37
 22/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a választ!!

Közben felmondtam, pont jött egy álláslehetőség így elfogadtam. Persze próbált itt még a főnök úr érzelmileg zsarolni hogy ő nem rúgott ki pedig beteg is voltam és ez a hála... de nem érdekel már a baromság amit mond :)

2020. febr. 10. 22:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!