Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Próbaidő alatt betegség,...

Próbaidő alatt betegség, vélemények?

Figyelt kérdés

Sziasztok! A probaidom közepénél járok éppen, de sajnos nagyon csúnyán megbetegedtem, felkelni se tudtam múlt héten. Aztán inkább bementem előbb dolgozni mint kellett volna, itt az eredmenye, megint magas láz és köhögés stb. Orvos kiírt egy egész hétre mert nagyon rosszul vagyok.

Jeleztem természetesen a felettesemnek a helyzetet, aki elég nyilvánvalóan a tudtok rá adta hogy nem örül neki - természetes, be akarnak tanítani, nem vártam hogy örülni fog. De azt mondta, hogy nem SZOKÁS próbaidő alatt betegnek lenni és ez így nem lesz jó mert miattam nem haladunk. Egyébként az első két hétben nem tudtam időben kezdeni mert nem volt ott a kolléga aki nekem segített volna... persze nincs jogom ezt felhozni, de azért nem teljesen csak miattam csúszik a dolog.

Mondtam neki hogy sajnos elég komoly betegségről van szó, az orvos egyáltalán nem javasolta hogy emberek közé menjek ő pedig mondta hogy nem tetszik ez neki mert nem ezért vett fel és nem hiszi el hogy egy megfazassal miért nem tudok bemenni legalább fél napokra.

Most siman lehet, hogy emiatt ki fog rúgni de őszintén szolva nagyon nem tartom fairnek ezt a hozzáállást.

Nem beszélve arról hogy az elején azt próbálta bemagyarázni nekem hogy próbaidő alatt nincs betegszabadság. Erősítsetek meg kérlek ti is, hogy bizony van?!

Mit gondoltok a helyzetről?

Kicsit panaszkodni is akartam, mert nagyon idegesít a dolog. Egyelőre nincs másik opcióm ahova elmehetnék dolgozni szoval nem jönne jól ha nem lenne most munkám.

2020. jan. 29. 23:26
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Elég undorító a hozzáállása. Nálunk pl simán mehettek betegszabira meg sima szabira is a próbaidősök is. Ez már nem az a világ, amikor a munkavállaló örüljön, hogy dolgozhat náluk. Akkora a munkaerőhiány, hogy ezt be kell vállalják. Szerintem inkább örüĺj neki, ha ez miatt felmondanak, mert elég szarrágó cég lehet.
2020. jan. 30. 09:54
 12/22 A kérdező kommentje:

Egyébként nézelődök már más munkák után is, csak még nem talaltam semmit sajnos. Alapból úgy gondoltam hogy ha találok valami jót akkor váltok. Addig nem lenne jó munka nélkül maradni.

Nagyon munkamániás a főnök, egyfolytában nyomást gyakorol a többi kollégára is, olyan dolgokat is elvárt tőlem amiket még nem is tudtam/tudhattam szoval előbb vagy utóbb de váltani fogok.

2020. jan. 30. 10:26
 13/22 anonim ***** válasza:
34%
Ha már most tudod, hogy nem neked való ez a hely, akkor kár erőltetni. Látják rajtad, hogy nem is akarod csinálni. Nem tehetsz arról, hogy beteg vay, de nekik is haladni kell. Mi se szeretjük, ha valakivel már a próbaidő alatt nen tudunk mit kezdeni. Ha nincs más jelentkező, akkor kap még egy esélyt, ha meggyógyul. De általában utána se veszik komlyan és nem válnak be.
2020. jan. 30. 11:47
 14/22 A kérdező kommentje:

Szerintem látatlanban kijelenteni hogy látszik rajtam, hogy nem akarom ezt csinálni elég butaság. Volt olyan munkám, amit ki nem állhattam, mégis maximálisan teljesítettem mert azért kaptam a pénzem. Szóval kérem ne menjünk bele ilyen jóslatokba.

Oda mteszem magam ezen a munkahelyen is, sok dolog jött fel ami nem tetszik de ettől függetlenül mindent megcsináltam amire megkértek és amit meg kellett.

2020. jan. 30. 17:54
 15/22 anonim ***** válasza:
78%

Ha fontos az, hogy legyen aki el is költse a fizetésed, miután az állam a felét amúgy is lenyúlta, akkor hagyd a 3.14csába azt a helyet, de előtte menj szépen be, lehetőleg amíg beteg vagy, köhögj rá a főnöködre, aztán mondd, hogy embertelen körülmények között nem vagy hajlandó dolgozni, akkor sem, ha ez az első napod.

Az a baj, hogy az emberek félnek, meg vannak félemlítve, fogalmuk sincs a jogaikról, csak a kötelességeikről.

Már az iskolában megtanítják a gyerekeket, hogy akkor is jársz és csinálod bzmeg ha közben lógnak a beleid a nyakad körül, kuss van, ha sok a hiányzás, jön a gyámhatóság..

Ez egy ilyen ország. Nincs kegyelem. Ha ekkora seggarcú már most, szerinted mi lesz később? Ülj szépen otthon, és ha nem rúgnak ki, mondj fel.

2020. jan. 30. 22:40
 16/22 anonim ***** válasza:
74%

"tják rajtad, hogy nem is akarod csinálni. Nem tehetsz arról, hogy beteg vay, de nekik is haladni kell. Mi se szeretjük, ha valakivel már a próbaidő alatt nen tudunk mit kezdeni."

Aztaqurva... A 3-6 hónap próbaidőből ha valaki egy hétre lebetegszik, akkor az már nem akar dolgozni és nem lehet vele mit kezdeni? Milyen rabszolgatartó munkahely ez? :D

2020. jan. 31. 06:37
 17/22 A kérdező kommentje:

Nekem ez a kedvencem : “ Ha nincs más jelentkező, akkor kap még egy esélyt, ha meggyógyul. De általában utána se veszik komlyan és nem válnak be.”

Akkor ezek szerint hálás lehetek ha “kapok meg egy esélyt” miután cserben hagytam a céget? Mivel ugye szándékosan lebetegedtem :D na meg még jó hogy nem vesznek komolyan, mégis ki venne komolyan egy olyan embert aki le mert betegedni?

Butaság... na mindegy.

Nézek már másik helyet, remelem hamar találok valamit :)

2020. jan. 31. 15:26
 18/22 anonim ***** válasza:
17: Tényleg léteznek olyan főnökök, akik az egyértelmű, bizonyítható betegség mögött is sumákolást sejtenek. Hallottam már olyanról is, aki azt feltételezte, hogy a dolgozó direkt törte el a saját lábát, hogy 6 hétre kimaradhasson a munkából.
2020. jan. 31. 16:07
 19/22 A kérdező kommentje:

Igen, tudom. És elvárják hogy ha haldokolsz akkor is menj be és úgy halj meg hogy legalább a munkát elvégezted :)

Ezért is vetettem fel a témát, mert nekem ez nem szimpatikus hozzaallas. Előző munkahelyemen volt egy lány aki mindig hétfőn és pénteken “volt rosszul”, vagy hétfőtől szerdáig nem is jött vagy szerdán lett beteg és így jó hosszú hétvégéje lett. Én úgy gondolom ebben az esetben jogos volt hogy kirúgták mert nagyon gyakran előfordult és elég gyanús volt, a hülyének is feltűnt volna már. De itt új alkalmazottról beszélünk, és igen lehet van olyan aki direkt eljatszaná hogy beteg, szerez is igazolást stb, de rögtön ezt feltételezni nem szép dolog.🤷🏻‍♀️ Na meg ilyen esetben akkor ne várják el hogy jelen esetben én ottmaradok dolgozni ilyen körülmények között.

2020. jan. 31. 16:12
 20/22 anonim ***** válasza:

Ilyen helyen én a táppénzet kihasználnám, de biztosan nem mennék be alatta. Utána pedig odanyújtanám a felmondásomat, mivel nem tudnék ezek után ott dolgozni. Emellett mivel a próbaidő alatt nem lehet betegnek lenni, elképzelhető, hogy utána sem fogják tolerálni a táppénzt, amiből az adódik, hogy mindenki be fog mászkálni betegen amit idővel el-elkapsz, így elképzelhető, hogy a megszokottnál gyakrabban leszel beteg, de ugyebár nem tudsz majd táppénzre menni, így akár szövődményei is lehetnek.

Az meg pláne nem szép tőlük, hogy ott malmoztál napokig mert miattuk állt a betanítás, holott te rendelkezésre álltál, közben mikor neked jön közbe egy olyan dolog amiről végképp nem te tehetsz (betegség) akkor így keresztbe tegyenek.

Én egyszer úgy kezdtem egy munkahelyen, hogy épp az előző hétvégén totálisan lebetegedtem (láz, orrfolyás, torokgyulladás), betelefonáltam és még meg is köszönték, hogy nem megyek be betegen, pedig az is egy nagyvállalat volt.

A mostani munkahelyemen nemrég kezdtem és sajnos az első napokban fájt a torkom, amit meg is említettem a főnökömnek, mert egyszer beszélgetés közben egyszerűen elment a hangom. Azt mondta, hogy ne idegeskedjek a betegség miatt, ha megbetegszem nyugodtan maradjak otthon (pedig ha nem vagyok ő helyettesít, így a saját kárára mondta).

Szóval szerintem keress egy normálisabb helyet, hosszú távon jobban jársz.

2020. febr. 1. 16:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!