Miért félek új munkahelyre menni?
A szorongásod kell leküzdeni.
Az élet csupa-csupa változás. Beszéld be magadnak (győzzed meg magad), hogy igyekszel mindent a lehető legjobban megcsinálni. Ezzel jönnek a jó eredményeid és a pozitív gondolkodásmódod. Kész a siker.
Mindenki fél az ismeretlentől. Én pár hónapja mondtam fel a munkahelyemen az új főnököm elviselhetetlen stílusa miatt. Én sem vagyok túl beszédes, emellett nehezen illeszkedem be, jobban érzem magam egyedül. Decemberben elkezdtem dolgozni egy helyen, előtte nagyon izgultam a beilleszkedés, kollégák miatt. Sajnos a kollégák nagyon hangosak és beszédesek voltak, épp az ellentéteim. Sokszor meg is jegyezték, hogy milyen csendben vagyok, itt maradok-e még a próbaidő után, sokat poénkodtak ezen. A legorsszabb, hogy ezek diplomás emberek egy banknál, ahol leginkább azt gondolná az ember, hogy kulturált, összeszedett, viselkedni tudó értelmiségiek dolgoznak. Nagyon rosszul esett, így a próbaidő alatt tovább kerestem az álláskeresést, nagyon csalódott voltam és még inkább féltem hogy belefutok egy hasonlóba vagy még ennél is rosszabba.
Szerencsére sikerült találnom egy helyet ami még jobb ajánlatot is adott. Nagyon féltem az első naptól, de a főnököm és a kollégák meglepő módon közvetlenek és barátságokat, elfogadják hogy nem vagyok beszédes, de próbálnak bevonni a társaságba ugyanakkor nem erőltetik a dolgot. Dolgozgatnak csendben, ugyanakkor úgy bánnak velem mintha már ezer éve ismernénk egymást.
Szóval nem szabad a félelmeid miatt egy rossz helyen tengődni, mindig vagy rosszabb, de jobb is, ám ha esélyt sem adsz neki akkor nem fogod megtalálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!