Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ti megtennétek, ha ezt kérné...

Ti megtennétek, ha ezt kérné a főnökötök?

Figyelt kérdés

Azt kérte, figyeljem hogy a munkatársaim dolgoznak-e és mennyit, betartják-e a szüneteket, késnek-e, stb.

Nem szívesen teszem, mert a kollégáimról van szó, nem szeretnék spicli lenni. Hogy mennyit dolgoznak az ő dolguk, és ha nem tartják be a szünetet az is. Nem a főnökük vagyok, nem rám tartozik. Ezt el is mondtam a főnöknek mikor erre kért, azt mondta hogy neki van egy gyanúja hogy azért nem teljesítenek annyit, mert kávéznak meg beszélgetnek egész nap. És ő nem tud ott lenni állandóan, hogy figyelje őket, főleg hétvégén nem, mikor csak mi dolgozunk. Azt mondta ne törődjek velük, mert ő a főnököm és nekem felé kell megfelelnem. Mégse szívesen tenném, de hazudni se akarok majd neki, mikor megkérdezi hogy mit figyeltem meg. Ti mit tennétek? Mi a jó megoldás?

L/23

2020. jan. 20. 15:37
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
59%

Gondolkozz, négyen vagytok. X munkát kell elvégezni. Mindenkire x/4 munka jut. Kivéve aki ráhúz a szünetekre, mert rá kevesebb meló jut. Aki meg becsületes, arra meg több.

Na most vagy magad szivatod meg és nem mondod el - külön kérdés nélkül is. Vagy ugyanolyan munkakerülő, tolvaj vagy mint ők.

Valaki előttem írta, hogy ezért tart itt az ország. Valóban, csak a másik oldalról nézve. A sok szocializmusban felnőtt ember, aki azt kereste, hogy mi mást csináljon már unalmában, csak ne a munkát, azok, és az ő gyermekeik, szellemi örököseik tanacsolhatnak csak olyat hogy hunyd be a szemed. A főnök ha 8 órát fizet, akkor sima lopás 7-et dolgozni érte. Ha kevés a pénz, akkor menjen máshova, ne pedig lopjon!

Egyetértek az előttem szólóval aki azt tanácsolta hogy mondd meg őszintén hogy mi a szitu. Mindenkire rá van bizva onnantól. Ez a legtisztább!

2020. jan. 20. 21:09
 22/24 anonim ***** válasza:
Ha nem vagy nagyon rászorulva erre a munkahelyre, nem kötelező itt maradni, kereshetsz mást, és ha találsz, felmondasz. Nem kell a láblógató kollégákkal foglalkozni, te lépj tovább, ők meg legyenek boldogok egymással meg az ilyen főnökkel. Feltételezem, legálisan csak minimálbér vagy bérminimum van, esetleg valamennyi zsebbe. 23 évesen ne ez legyen a jövőképed, mert megkeseredsz nagyon hamar.
2020. jan. 21. 08:26
 23/24 anonim ***** válasza:
100%

Ha jóban vagytok, én is megbeszélném a kollégáimmal, elmondanám mennyire kellemetlen a helyzet és figyeljenek oda erre. Ha nincs ok, nincs mit mondani, nem vagyok spicli. Próbálnék ebből kiindulni.

Ha nem vagyunk jóban, akkor lehet, hogy egyszer elmondanám a véleményemet a látottakból kiindulva a vezetőmnek, de aztán azt is hozzátenném, hogy számomra rendkívül kellemetlen ez a helyzet és nem szeretném eme tisztes posztot betölteni, mert nem gondolom, hogy az én dolgom ezzel foglalkozni.

Megjegyzem rendkívül komoly munkahely lehet az, ahol egy besúgó véleménye alapján raknak ki embereket. A miénk is ilyen és 1. alig várom, hogy megtudjam ki a spicli és a szemébe vigyorogva elmondhassam neki, hogy remélem büszke magára. 2. Alig várom, hogy kirúgjanak azért, mert 5 perccel tovább ültem a budin. :D

2020. jan. 21. 12:02
 24/24 anonim ***** válasza:
Azt mondanám h plussz pénzért megteszem ugyanis amit ő kér az már szinte kis csoportvezetői feladat lenne illetve jogkör. Amíg én ugyanaz a tróger melós vok mint a többiek és egy fillér hasznom nincs ezen, ilyet tőlem senki ne várjon, nem mondom h pénzért bármit de úgy gondolom akit hatalommal ruháznak fel azt illik jutalmazni vmi alamizsnával és még így se biztos h én köpnék neki. Mert nem ugyanis a kollégákkal való kapcsolatom sem mindegy a spicliket meg gyűlőlik. Amíg a másik hanyagsága nem megy rá az én melómra pl sorozatos késések helyettesítések akkor tőlem ne várjon semmit még pénzért sem.
2020. febr. 11. 13:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!