Van itt valaki, aki fotósként dolgozik, vagy annak tanul? Kíváncsi vagyok, milyen lehetőségei vannak.

Minek akarsz fotós lenni?
Ma már minden második ember az.
Inkább keress egy normális munkát.
#2: Köszi a tippeket!
#3: Ez az “álmom”, és szeretném azt csinálni, ami tényleg boldoggá tenne. Tudom, hogy sok fotós van, de ha nem próbálom meg, akkor sose fog sikerülni. Szerintem ez is normális munka. Fotósokra van igény pl. esküvőn, és a divatújságok is minőségi képeket szeretnének. Ha mindenki az úgyis sok a fotós kifogással meg sem próbálná, egy fotós sem lenne a jövőben.

Persze, hogy normális munka. Csak amíg minden ember kezében ott az okostelefon ÉS a bányászbéka segge alatt vannak a fizetések, ritka az olyan ember, aki azt mondja, hogy "rászánom a pénzt fotóra", amikor "ugyanazt" megoldja mobillal vagy hobbifotós haverral okosban. Na, ehhez tegyük hozzá, hogy barokkos túlképzés van: 200 felett van a végzett OKJ-s fotósok száma csak ebben a városban. Ez azt eredményezi, hogy sokan másodállásban vagy amatőrként ingyér / leadózatlan fillérekért fotóznak. Ezek alá nehéz ajánlani.
Ettől függetlenül nem lehetetlen feladat megélni belőle, csak marha céltudatosan kell kegyetlenül sokat dolgozni, aminek csak a legkisebb része maga a fényképezés: kapcsolati tőke kialakítása és ápolása, versenyek - címek szerzése (hogy ismert legyen a neved), branding, szociális média, kapcsolattartás az ügyfelekkel, papírmunka, pénzügyek, és legalább annyi retusálással töltött idő, mint amennyit fotózással töltesz. Tegyük hozzá, hogy nagy a kiégés veszélye, szóval vigyázz magadra is :)
Megvan a fotós papírom, de mint szakma nem nekem való.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!