Milyen olyan lehetőségei lehetnek egy pszichológusnak, amelyben nincs közvetlen találkozás emberekkel?
Engem alapvetően nagyon érdekel az emberek személyisége, viselkedése, a döntések okai és összefüggései stb, és szívesen foglalkoznék ilyesmivel valamilyen módon. Azonban elég introvertált vagyok, és nem az vonz, hogy napi szinten találkozzak problémás emberekkel. Lehet, hogy ez egy kicsit ellentmondásosan hangzik, de engem maga a téma érdekel, nem a segítségadás módjának megtalálása egyes esetekben, hanem alapból egy egészséges ember viselkedése.
Ilyen jellegű területe van a pszichológiának? Kutatások és kísérletek tudom, hogy vannak, de azt tudtommal csak a legokosabbak és legtapasztaltabbak csinálhatják eredményesen. Vagy van valami olyan foglalkozás/tevékenység, amely mégsem igényel ilyet, de a fentebb leírtaknak megfelel?
van külön olyan szakma, hogy viselkedéskutató
igaz, nekik nem a segitségnyújtás a fő profiljuk, hanem inkább a média, a kereskedelem, a politika terén alkalmazzák őket
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!