Ezek alapján szerintetek melyik kollégának kellene bemennie dolgozni az adott helyzetben?
Adott 3 ember, akik egy helyen dolgoznak, de más munkakörben. Megpróbálom érthetően leírni.
Legyenek Anna, Petra, Mária.
Anna dolgozik egyik részlegen, ami 2 fajta munkából tevödik össze, x-ből és y-ból.
Petra dolgozik hozzá hasonló részlegen, de az ő munkája csak 1 fajta munkából áll, csak x-ből, ezért egyáltalán nem tudja helyettesítenk Annát.
Mária teljesen más részlegen dolgozik, de ismeri az x és az y munkát is, így tudja helyettesíteni Petrát és Annát is.
Egyébként Anna munkája a legfontosabb.
Most a két ünnep között csak 30-án kell dolgozni menniük.
Anna kivett szabadságot 30-ára, még január elsö hetére is (nem tudni hogy elutazott-e vagy otthon van).
És 30-ára Petra is kivett szabdságot, mert a nap közepén időpontra kell orvoshoz mennie, plusz mondván Anna úgysem lesz, tehát Mária úgyis helyettesíteni fogja Annát, így őt is helyettesítheti.
Viszont Mária mára (29-e) beteg lett, 38 fokos láz, szólt is a főnöknek. A főnök kiakadt, hogy hát Anna szabadságon van, lehet elutazott, őt nem hívhatja be. Petra viszonr orvoshoz megy napközben, így ő sem tud bemenni dolgozni, és vele amúgyse vagyunk nagyon kisegítve max 40%-ban. Viszont Mária meg lázas, úgy nem mehet be, pláne mert az a cég politikája, hogy ha valaki csak elköhinti magát, azt rögtön hazaküldik nehogy megfertőzzön valakit.
Szóval szerintetek ebben a helyzetben kinek kellene bemennie dolgozni? Fontos munkáról van szó, konkrétan egy bolt nyitvatartásáról.
De mivel boltoról van szó, nem is egy kicsi vállalkozásról, így nem lehet az megtenni hogy nem nyitnak ki. Mint egy Spar pl.
Főnök allatt nem a "nagyfőnököt" értem, hanem a "telephelyvezetőt". Bár teljesen mindegy, mert egyik sem tudja helyettesíteni a munkájukat.
"Kedves Vásárlóink, üzletünk a mai apon betegség miatt zárva van. Megértésüket köszönjük! Vezetőség"
Lehet én vagyok csökkent elméjű vagy túl lázas vagyok, de nem bírtam kilogikázni ezt a szöveges feladatot, csak az maradt meg, hogy az egyik beteg és gáz van :D
Vagy a fonok bemegy, vagy zarva lesznek.
Elofordult mar a vilagtortenelemben, hogy ki volt irva, hogy a bolt szabadsag/betegseg stb miatt zarva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!