Van összefüggés a dolgozói fluktuáció és a céges
karácsonyi jutalom közt?
Figyelt kérdés
Vagyis ha a cég ad pulykapénzt a dolgozó szíves(ebben) marad meg.
Ha nem ad semmit, a dolgozó elkezd nézelődni új hely után (és fog találni)
Vagyis ki lehet jelenteni hogy a pulykapénz elmaradása fluktuációs ok?
2019. dec. 22. 19:07
1/9 anonim válasza:
Nem hiszem, hogy szorosabb összefüggés lenne. A havi fizetés viszont meghatározó tényező.
2019. dec. 22. 19:10
2/9 anonim válasza:
Márk vagyok, 15 ève vagyok főnök, azt kell mondanom, hogy van összefüggès a dolgozói fluktuáció és a céges karácsonyi jutalom között. Éppen ezért is, a dolgozóim és a barátom is megbecsülésben részesül ilyenkor is.
2019. dec. 22. 19:31
3/9 anonim válasza:
Szerintem maximum az utolsó lökést adhatja csak meg annak akinek már amúgy is kifelé áll a kocsi rúdja.
De alapítványi iskolában úgyis mindegy...
2019. dec. 22. 20:30
4/9 anonim válasza:
A leggyakoribb céges karácsonyi jutalom az utóbbi években az szokott lenni, hogy tömegesen rugdossák ki az embereket ősszel a munkahelyekről.
2019. dec. 23. 01:15
5/9 anonim válasza:
Részben.
Ha pl lehet tudni hogy április/májusban van bónusz, vagy januárban emelés, esetleg a bérek eleve magasak, akkor nem annyira fontos.
De egy amúgy is rossz légkörben, ahol nem érzi a dolgozó hogy megbecsülik a munkáját, ott lehet az utolsó csepp.
2019. dec. 23. 20:16
6/9 anonim válasza:
Hát, pl ha OMSZ dolgozó vagy, és 4500ft év végi bónuszt kapsz, akkor szerintem lehet összefüggés... 🤔
2019. dec. 24. 11:17
7/9 A kérdező kommentje:
"Hát, pl ha OMSZ dolgozó vagy, és 4500ft év végi bónuszt kapsz, akkor szerintem lehet összefüggés... "
És ha nem OMSZ dolgozó vagyok és MÉG 4500-at se kapok.... akkor mi van?
(a nagy semmin kívül)
2019. dec. 24. 12:03
8/9 anonim válasza:
Mi sem kaptunk karácsonyi pénzt a cégnél. Úgy vagyok vele, hogy a havi fizetés plusz havi cafeteria nem rossz, kollégák jók így nem háborgok a karácsonyi bónusz hiánya miatt. Persze jól esne akár 40-50 ezer Ft is.
2019. dec. 24. 18:44
9/9 A kérdező kommentje:
Na hát nálunk cafi az nincs, a bér meg nettó 110-120 körül.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!