11 jel, ami arra utal, hogy munkatársa távozni szeretne? Szerintetek ezek tényleg jelek? Mert én ezek többségét produkálom 10 éve.
Itt ez a lista
11 jel, ami arra utal, hogy munkatársa távozni szeretne
Mi ezzel a gond?
Én 10+ éve vagyok egy helyen nem akarok felmondani mégis ezen jelek többségét produkálom és mindig is produkáltam. És számos kollegám is, akik szintén nem tegnap óta vannak itt.
Csak néhány példa:
3.Gyors távozás a munkaidő végén --> hát jó hogy, 1 percet se maradok miért is maradnék
2.Gyakori magántelefon, félrevonultan-->> hát jó hogy ez alap hogy félrevonulok ha telefon van
Visszahúzódás a személyes térbe (céges/csoport rendezvényekről való távolmaradás, magányos ebéd/kávé/szünet, a beszélgetésekből való kimaradás---> ez alap hogy senkivel se bratyizok. ez így volt 10 éve így van most is, így lesz 10 év múlva is
Hosszú távú tervektől való tartózkodás, ilyen típusú feladatoktól való visszalépés---> nem értelmezhető mert senki se kérdezi miben akarok részt venni amit a főnök mond abban veszek részt apelláta nincs, és persze magamtól semmiben se
Elégedetlenség kifejezése nyilvánosan (vezetőnek, a csoportnak)--->>> amióta itt vagyok anyázok szapulom az egészet és ? Kit érdekel. senkit. Más is ezt teszi. És ? kit érdekel? Senkit.
A 11 jel:
1.Visszaeső teljesítmény (mennyiségi, minőségi szempontból)
2.Gyakori magántelefon, félrevonultanJelek, amik arra utalnak, hogy a munkatársad fel fog mondani
3.Gyors távozás a munkaidő végén
4.A szabadságok, távollétek, betegállományok számának drasztikus megemelkedése
5.Rövid, egy-, félnapos távollétek többször egymás után
6.Visszahúzódás a személyes térbe (céges/csoport rendezvényekről való távolmaradás, magányos ebéd/kávé/szünet, a beszélgetésekből való kimaradás
7.Elégedetlenség kifejezése nyilvánosan (vezetőnek, a csoportnak)
8.Szokatlanul/indokolatlanul elegáns megjelenés
9.Hosszú távú tervektől való tartózkodás, ilyen típusú feladatoktól való visszalépés
10.Az ötletek, javaslatok, kezdeményezések elmaradása
11.Személyes vagy karrier krízis, ami miatt megváltoznak a prioritásai
12.A munkaviszony szerződéses kereteinek tisztázására vonatkozó kérdések (felmondási idő, kötelezettségek teljesítésének módja, szabadságok megváltása, bónuszok kifizetése távozás esetén, stb.)
"De ha elkezded ütni a fönököt csak kirugnak.“
Miért ütném? Kap az eleget az élettől. Masszív alkesz a saját 1 szem fia nem áll vele szóba 20 éve mert akkora trágya alak a vénember (nem mintha a fia különb lenne). Annak elég büntetés maga az élet! AZ hogy él és tükörbe kell néznie na az már elég bármilyen ütés helyett!
Bár látom, hogy troll kérdés, de azért válaszolok.
Itt a viselkedés megváltozása a kulcs. Te 10 éve flegmázol, nálad nyilván nem jelent semmit, de ha valaki olyan, hogy 16.59-kor még a gép előtt ül, mert még van egy perce, befejezi a melót - majd ugyanő hirtelen 59-kor már kabátban toporog, hogy menjünk már, na, ekkor már jelezheti, hogy eleve van a melóból.
A visszahúzódás ugyanez, nyilván ha introvertált vagy, akkor nem jel, de ha eddig eljártál a céges bulikra, most meg nem, az sokat elárul.
Egyébként ezeknek a viselkedési formáknak a jó része nem tudatos. Pl a 4-es nálam is megvolt, de nem azért, hogy haha felmondok akkor kiveszek minden szabit, egyszerűen belefáradtam a munkába, és azt mondtam hogy bssza meg mindenki, évekig csak akkor mentem szabira, ha tudtam, nem amikor akartam, idén bizony pihenni fogok. Itt pl még eszemben nem volt tudatosan a felmondás, csak nem akartam bent lenni.
A többi ugyanez, a teljesítményed sem a felmondás után esik vissza, mert teszel rá, hanem előtte, mikor belefáradsz a helyzetedbe. Azért nem ötletelsz, mert már nem érdekel. Azért nem bratyizol, mert már nem érzed jól magad stb.
A "munkát kéne keresni" gondolat csak ezek után jön. Nem a kirúgásról szól a cikk, hanem hogy vezetőként vedd észre, ha a dolgozóid nem érzik jól magukat.
Szia, Balázska!
Kaptál már idén fizetést?
Amúgy nem nagyon értem, hogy ha a vén alkesz főnököddel nem áll szóba a fia húsz éve, akkor hogy lehet, hogy a novemberi béretek azért csúszott, mert kovácsoltvas kerítés kellett a házára. Tegnap még úgy volt, hogy a fizetésetekből készült a kerítés, de azt meg nehéz úgy elintézni, ha nem beszél az apjával.
Nem kell ehhez Balazska lenni.
Nekem is allami munkahelyem van, es mindenki igy viselkedik.
Lehet maganszektorban 15.59-kor meg dolgozol, de allami helyen 15.40-kor mar kutya sincs az irodakban.
"de allami helyen 15.40-kor mar kutya sincs az irodakban."
15.40kor...... hahahahahaha.
Gyere be hozzánk péntek délután. Elmennek ebédelni 12kor és már nem mennek vissza az ebédről... és aznap is 16 a munkaidő vége!!
Olyan 14-15között kiürül a hely... munkaidő vége ha szigorúan nézzük 16h + 20 perc ebédidő tehát 16.20 lenne.
De ahol a főnök maga az aki egész héten elfelejt bejönni---- ott miről beszélünk. Fejétől bűzlik!
"st. Ahhoz dolgozni is kellene.“
Már bocsánat de van egy ember aki azért van ott azért kapja a fizetését hogy a fent leírt szituk ne fordulhassanak elő. Ez az ember a FŐNÖk.
KÉRDÉSEM: ahol ilyenek előfordulhatnak napi szinten ott a FŐNÖK MIÉRT VAN MÉG A SZÉKÉBEN? Miért nincsen fegyelmivel azonnali hatállyal kirúgva?
Nem végzi a dolgát eltűri ezt a széthullást -- > alkalmatlan--> ki kell rúgni.
Nem így van?
Persze úgy nehéz ellenőrizni a beosztottakat ha 3 HETE be se tettem a lábam a munkahelyre (ld főnök...)
"Miért nincsen fegyelmivel azonnali hatállyal kirúgva?"
Mert a fenntartó alapítvány kuratóriumának elnöke a kedves neje, aki úgy táncol, ahogy apa fütyül. Ezt is leírtad már sokszor, felesleges külön hőbörögnöd rajta.
"Mert a fenntartó alapítvány kuratóriumának elnöke a kedves neje, "
Így van !!! csak akkor nem értem miért a dolgozót szidjuk ahol a főnök maga 10x akkora tróger mint az összes ember együtt.
Hát ahol a főnök be se jár mert minek ...( ő mondta .. minek jöjjek be--hát tényleg minek... ) na egy ilyen helyen mindent szabad.
Olyan is a hely.
Én semmilyen jelet nem adtam sehol mikor távozni készültem :) Sőt még a felmondási időmet is ledolgoztam rendesen.
3.Gyors távozás a munkaidő végén - Én mindig gyorsan távozom. Elég a napi 8 órás ülés, ha nem tetszik hát rúgjanak ki. Volt ahol ez nem tetszett és kirúgtak a próbaidő alatt mivel ugyan nem fizették a túlórát, de "elvárt" volt, hogy még legalább fél órát maradj. Persze ha sok a munka akkor megcsinálom, de csak ha kifizetik vagy máskor lecsúsztathatom.
2.Gyakori magántelefon, félrevonultan- Én mindig így beszélek, mivel roppantmód zavar mikor a többiek hallgatják, hogy épp XY barátomal/szülőmmel/testvéremmel miről beszélek, ne adj isten némelyik még megjegyzéseket is fűz hozzá.
"éges/csoport rendezvényekről való távolmaradás, magányos ebéd/kávé/szünet, a beszélgetésekből való kimaradás" - Én épp ilyen vagyok. Ebédszünetben örülök, ha kicsit kikapcsolhatom az agyam és feltöltődhetek a kajára koncentrálva. Egész nap a többieket hallgatom, örülök ha végre fél órára ebből kiugorhatok. Csapatépítőket is próbálom kerülni, a beszélgetésekbe inkább beszállok, mert rájöttem hogyha kimaradok belőlük akkor a végén még engem beszélnek ki.
4.A szabadságok, távollétek, betegállományok számának drasztikus megemelkedése - Sajnos ebben sem látok összefüggést. Én a múlt évben szinte minden hónapban betegállományba kényszerültem 1-1,5 hétre, mivel a sok "jó fej" kolléga előszeretettel mászkált be influenzásan, hányás-hasmenéssel, lázással, takony-nyál folyással. Mióta nem dolgozom ott idén még nem voltam beteg, ám legutóbb az egyik épp panaszolta Fb-on hogy már megint beteg.
8.Szokatlanul/indokolatlanul elegáns megjelenés - Épp ilyen napom van, néha jól esik kiöltözni. Azonban a olt főnököm néha mászkált be meglepően csinosan, majd mikor felmondtam elárulta, hogy ő is állásinterjúkra mászkál. Nem mondom, lehet összefüggés, de nem törvényszerű. :)
9.Hosszú távú tervektől való tartózkodás, ilyen típusú feladatoktól való visszalépés - Inkább fél a hosszú távú elköteleződéstől, felelősségtől.
10.Az ötletek, javaslatok, kezdeményezések elmaradása - Egyszerűen csak introvertált, nem kezdeményező vagy visszahúzódó személyiség. Nem látok összefüggést. Nálunk aki a felmondását tölötte az is szívesen állt elő ötleteivel, holott ő már rég nem volt ott mikor megvalósultak.
12.A munkaviszony szerződéses kereteinek tisztázására vonatkozó kérdések (felmondási idő, kötelezettségek teljesítésének módja, szabadságok megváltása, bónuszok kifizetése távozás esetén, stb.) - Pusztán kíváncsi. A felmondással kapcsolatos kötelezettségeket és egyéb dolgokat a törvényleírásokban megtalálja ha van egy kis sütnivalója. Ha a bónusz kifizetéséről érdeklődik az már gyanúsabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!