Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Rendőrtiszt legyek vagy orvos?

Rendőrtiszt legyek vagy orvos?

Figyelt kérdés
Sziasztok 16 éves 10.es fiú vagyok,átlagos,talán kicsivel rosszabb fizikai kondícióval. EÜ alkalmasságin kétséges,de valószínűleg átmennék az NKE-nél. A kérdésem lényege az lenne hogy szerintetek orvos legyek vagy valamilyen rendőrtiszt (NKE-n több ilyen szakirány is van). Őszintén megmondom,hogy nem igazán van túl nagy kedvem C típusú részeg csöveseket ellátnom,ugyanakkor szeretnék embereknek segíteni. Rendőrként nagyon élvezném szerintem a "rosszfiúk" elfogásá,illetve a rendőri munka kordinálását,viszont a rendőrségről (főleg belsős köröktől)elég sok rosszat hallani,belső káosz,csak aki nyal az megy felfelé.Az orvosokról meg hogy milyen jó meg best meló ever.Fontos + az orvosi mellett,hogy külföldön is lehet orvosi diplomával érvényesülni. Valószínűleg a pontom mind a 2 egyetemhez meglenne.

2019. okt. 29. 20:36
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
76%
Én azért más szakmának is utána néznék.
2019. okt. 30. 16:09
 12/13 anonim ***** válasza:
36%

Orvosi? Best meló ever? Pozitív megerősítés lol... Én orvos vagyok de mi szerintem valami másuk bolygón élünk. Magyarországon ha nem vagy sebész, akkor kb. nem vagy orvos csak lenézetz kos csicska. Zéró erkölcsi és zéró anyagi megbecsülés még akkor os ha szakmailag tök jó vagy. Háziorvosként ez meg még hatványozottabban igaz.

Bármi csak ne orvosi, nem éri meg.

2019. nov. 1. 22:02
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
Egyik sem piskóta. Az RTK-n a pszichológiai rész is fontos, sokan ott vereznek el a felvételin. A közös modul tárgyak miatt ott is adódhat gond (bár most valami változás van megint, pont azokat a közigazgatási tárgyakat veszik ki, amelyek ismeretével lenne alapja a civil kozigazgatasba való átjárhatósagnak - persze erről meg semmi tapasztalat sincs). A nyomozói szakiranyra legnagyobb a túljelentkezés, és ha sikerül, ott is C típusúakat kell “ellátnod”. Az orvosi szellemileg megerőltető a nagy tananyag és a gyakorlatok miatt, nagyon kell az elhivatottság. Bírnal egy sebészi pályát? A sok halálozást? És nyomozókent is veszélybe vagy, valamint rendőrként nagyobb az alá-folerendeltseg, mint orvosként. Kezdő medikuskent meg mehetsz libasorba a vizitbe a feudális nagyember prof után. RTK-skent sokat számít a fizikum is, és nincs az a fegyelem, mint régen. Az orvosok egy fokkal átlagban jobban kötődnek az elitértelmiséghez, persze mindket helyen embere válogatja. A limitált nyomozói palya után, ha bírod meg előtte/utána a jogot elvégezni, lehetsz jó buntetougyved (ha van kedved azokat védeni, akiket eddig uldoztel). De ügyész, biro nem lehetsz, szinte kizárt. Ha jól tudom, RTK-n kapsz hallgatóként is szabályos illetményt (már a hallgatói jogviszony létesítésével aláírsz “a céghez”, nem beszélve, hogy az orvosi, ha nem államin megy, megfizethetetlen. Az NKE viszont nem csökkenti az állami feleveidet. Nem egyszerű döntés. Mindegyik nagy elhivatottságot kíván . Menj el nyílt napokra, NKE-n most lesz. Kérdés az is, hogy mennyire bírsz egy kötött “laktanyai” katonás életet. És oda is kell az MA, de lehet, a jog is, ha vezeto akarsz lenni (mondjuk városi/fővárosi kerületi rendőrkapitány). A két intézmény (ha a Semmelweisre készülsz) közel van fizikailag is. Egy biztos: inni meg káromkodni mindket társaság egyformán tud (marmint a hallgatokra ertem).
2019. nov. 26. 03:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!