Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Rendőrtiszt legyek vagy orvos?

Rendőrtiszt legyek vagy orvos?

Figyelt kérdés
Sziasztok 16 éves 10.es fiú vagyok,átlagos,talán kicsivel rosszabb fizikai kondícióval. EÜ alkalmasságin kétséges,de valószínűleg átmennék az NKE-nél. A kérdésem lényege az lenne hogy szerintetek orvos legyek vagy valamilyen rendőrtiszt (NKE-n több ilyen szakirány is van). Őszintén megmondom,hogy nem igazán van túl nagy kedvem C típusú részeg csöveseket ellátnom,ugyanakkor szeretnék embereknek segíteni. Rendőrként nagyon élvezném szerintem a "rosszfiúk" elfogásá,illetve a rendőri munka kordinálását,viszont a rendőrségről (főleg belsős köröktől)elég sok rosszat hallani,belső káosz,csak aki nyal az megy felfelé.Az orvosokról meg hogy milyen jó meg best meló ever.Fontos + az orvosi mellett,hogy külföldön is lehet orvosi diplomával érvényesülni. Valószínűleg a pontom mind a 2 egyetemhez meglenne.

2019. okt. 29. 20:36
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
81%
A helyedben az orvosi szakot választanám.
2019. okt. 29. 20:44
 2/13 anonim ***** válasza:
83%
orvos lennék, nem lennék totál állami alkalmazottsághoz kötve
2019. okt. 29. 20:57
 3/13 anonim ***** válasza:
93%
"Best meló ever" :D Hát figyelj, én imádom, kb. 10 éves korom óta orvos akarok lenni, most vagyok ötödéves orvosin, de ha nem ilyen lelkesen állnék hozzá, fix, hogy már most kiégtem volna, pedig még el se kezdtem dolgozni. 6 év kemény tanulás, mire végzel, már minden haverod dolgozik, házasodik, gyereket vállal. A rezidens kezdőfizetés se arról híres, hogy hű de meggazdagodnál belőle. Egy nehéz és gyakran frusztráló szakma, rengeteg felelősséggel, igazságtalansággal, a magyar eü összes hátrányával együtt. Csak az menjen orvosnak, aki mindezt vállalja.
2019. okt. 29. 21:48
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Azért az orvoslét jóval nagyobb felelősségel jár. Egyrészt rengeteget kell tanulni, folyamatosak a számonkérés. Aztán több évnyi kemény tanulás után kapsz kezdőként egy nevetséges fizetést. Sokkal nagyobb hivatástudat kell hozzá, mint a rendőrléthez.

Van durván 1,5 éved, az alatt fel lehet hozni a fizikai állapotot, hogy az NKE felmérését lazán negcsináld. Amúgy ha a magas fizu motivál, akkor más szakmák után néznék, mert a rendőr se túlfizetett szakma, a dokik meg rettenetesen túl vannak hajszolja nagy felelősség mellett és ők se keresnek csillagászati összegeket. De ha van lóvé háziorvosi praxisra...

2019. okt. 30. 07:12
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Orvosból max olyat, amivel relatíve egyszerűbb magánpraxist beindítani...

De megmondom őszintén, ha gondolkodnod kell rajta, szerintem akkor nincs meg hozzá az elhivatottság...

Én biztos, hogy egyiket sem választanám, sokkal értékesebb számomra a szabadidő.

2019. okt. 30. 07:26
 6/13 A kérdező kommentje:
A fizikálistól NKE-n nem félek túlzottan,mert arra fel tudnék fejlõdni,a probléma hogy EÜ-n szintévesztés miatt nem biztos hogy átmennék.Jogszabályban elég ködösen van megfolgalmazva hogy a szintévesztéssel alkalmas lehetsz-e,gyakorlatilag teljesmértékben a szemész szakorvostól függ. A "Best meló ever" -t úgy értettem,hogy még az általad felsoroltak ellenére is megéri csinálni annyi pozitiv megerõsitést ad (mondjuk ha valakit csak a hivatástudat tart pályán.). Amitõl igazán félek az,hogy a betegek gyógyitása nem adna elég sikerélményt/boldogságot/pozitiv energiát ahhou hogy ne égjek ki. A másik oldalról meg,élvezek mások után nyomozni másolat figyelni stb,de szerintem 1-2 év után úgyszint ki lehet égni,nem beszélni arról,hogy a politika miatt mindig félre kell nézni,illetve jóval kisebb szellemi kihivással jár órákig nézni egy házat,mint mondjuk egy az SBO-n egy órát ledolgozni
2019. okt. 30. 11:47
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez a két irány teljesen eltér egymástól, mind nehézségben, mind szemléletben. Azt meg hogy mind a kettőre lenne pontod szerintem te se gondolod komolyan, még pontod sincs. Orvosira 2 emelt kell, mindkettő természettudományi tárgy amit az ember azért tanul, hogy olyan irányba helyezkedjen el. Ráadásul legnehezebb emeltek közé tartoznak de ez emberfüggő. Egyáltalán nem lehetetlen felkészülnöd rá, hisz csak 10. es vagy, viszont azt tudnod kell hogy sokakat nem vesznek fel, olyanokat, akik több éve készülnek rá. Nem elég tanulnod ahhoz, hogy bekerülj orvosira, hanem teljesítened is kell. És ez még magához az egyetemhez sehol se van. Bár a rendőr képző egyetemekről semmit sem tudok, azok nem arról híresek, hogy neheze elvégezhetőek lennének (nem tudom hogy mennyire rossz a fizika állapotod hozzá). Azt javaslom hogy mielőbb döntsd el. Viszont ha nem vagy biztos az orvosiban akkor nem ajánlom mert sanszos hogy nem lesz türelmed hozzá hogy végigcsináld.
2019. okt. 30. 11:54
 8/13 anonim ***** válasza:
88%
Előző vagyok. Abban biztos lehetsz hogy nyomozónak lenni nem olyan mint amit a TV ben látsz CSI meg FBI sorozatokban. De orvosnak lenni se olyan mint az orvosos sorozatokban. Ne az alapján dönts amit a TV ben látsz, mert nekem nagyon úgy tűnik, hiszen mi másért gondolkoznál pont ezekben. Szerintem inkább tényleg gondolkozz el mit tudnál csinálni egy életen át amit a valóságban látsz. Érdeklődj különféle munkakörök iránt. Lehet hogy tévedek abban hogy a TV műsorok alapján döntesz de nekem nagyon gyanús, mert ezekből a munkákból van rengeteg sorozat.
2019. okt. 30. 12:17
 9/13 A kérdező kommentje:
a pontokat csak azért írtam,mert logikusan végigondolva,mind kettőhöz meg tudná szerezni egy átlagos ember az én helyzetmből.Kémia tagozatos suliba járok,már tavaly oldottunk emelt érettségis számolási feladatokat (nyilván elméletet nem tudtunk,mert ott még közel sem tartottunk) és nem voltak halálosak.Biológiából az emeltre,pedig kellő szorgalommal 3 év alatt azért fel lehet készülni normálisan.De olyan téren igazad van,hogy egyelőre csak tippelni tudunk a pontokról,mert egyelőre még a pontszámítás sem teljesen tiszta 2020-tól.
2019. okt. 30. 12:21
 10/13 A kérdező kommentje:
Nem TV alapján döntök,a rendőrség működéséről stb elég jó képem van mert mind a 2 szülőm rendőr (mondjuk ők ellenzik is hogy rendőr legyek :D ),illtve mostanában sok hazai dokumentumfilmet néztem ebben a témában.Az orvososdiról csak dokumentumfilmeket láttam,de az alapján is elég érdekesnek tűnik.Oh elfelejtettem leírni,de az orvosi mellett szól még az is,hogy Szeged közelében lakunk,ott is vagyok kollégista,míg Pest igen csak messze lenne.
2019. okt. 30. 12:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!