Alkalmassàgin az orvos vissza nézi hogy milyen orvosoknàl jártam eddigi életem soràn?
Milyen alkalmassági? Nem mindegy, hogy mondjuk bolti eladó vagy vadászpilóta.
Én a napokban voltam olyanon, amit OKJ tanfolyam kért vendéglátós tanfolyamhoz. Maga a vizsgálat vérnyomásmérésből, kis tábláról való olvasásból állt és a doki meghallgatott. Ez volt kb 3 perc, a többi 5-ben az asszisztense kérdezgetett, hogy pl voltam-e műtve, van-e szemüvegem (a dioptria már nem érdekelte őket), betegségem, allergiám, szedek-e gyógyszert rendszeresen, iszom, dohányzom-e, rendben vannak-e a fogaim stb. Semmit nem ellenőriztek le, még a magasságot meg a súlyt is csak bemondás alapján írták be.
" Semmit nem tud visszanèzni,"
Az EESZT óta vissza tudja nézni. De talán az Ügyfélkapun letiltható asszem'.
Én is úgy gondolom attól függ milyen munkakörre mennél. Nekem sima irodai munkaköröknél nem néz meg semmit csak önbevallás alapján írja rá a papírra a korábbi műtéteket, allergiát, szedett gyógyszereket, stb.
A párom mozdonyvezető, neki komolyabb alkalmassági vizsgálat volt pszichológia teszttel, vérvétellel, reflexvizsgálattal és miegymással, de neki sem néztek utána a kórelőzménynek. A helyben tapasztaltakat és az általa bevallott előzményeket jegyzetelték fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!