Hogyan reagálnátok le ha béremelés lenne a munkahelyen és néhányan kimaradtak volna és kiderült „elüldözési szándékkal„ maradtak ki?
Csak röviden: régóta ígérgették az emelést húzták vonták, végül csak megadták . De néhány ember köztük én nem kaptak. Első naiv gondolatom az volt (nekem is ) hogy ez csak valami admin tévedés. De kiderült nem tévedés, én nem kaptam és nem is fogok. És az is eljutott hozzám, hogy a főnök tudatosan nem adott mert házon kívül akar engem tudni de ha kirúg akkor kell végkielégítést adni nem is keveset (6 hónap szerződéses) ami nem kevés pénz, ezt akarja megspórolni, ezért nem rúg ki, és reméli a béremelés oda nem adásával úgy megsért hogy magamtól megyek.
Persze ez csak kéz alatti információ ezt nem kérhetem rajta számon mert én ezt nem is tudhatom elvileg, úgyis letagadná.
Hogy reagálnátok le egy ilyen szitut?
Most lehet erre mondani hogy azonnal fel kell mondani de akkor épp azt teszem amit vár vagyis csak neki jól.
" 6 hónap szerintem azért kevés idő, hogy emelést kapj. 1 év után szoktak először adni, ezért maradhattál ki. "
KI MONDTA hogy én 6 hónapja vagyok itt??? bakker 8 éve itt vagyok!!
"Nem lesz sok a végkielégítés ha egyáltalán feketén jár ennyi idő után."
6 havi végkielégítés jár nekem a munkaszerződés szerint a ledolgozott évektől függetlenül. Benne van feketén fehéren
"Bérelj fel verőlegényeket,"
Ühüm. És ha ő másnap 2x annyit bérel fel? Hm?
Akkor további megoldások:
- Szépen tűrsz tovább, kivárod, amíg a főnök rá nem szánja magát az elbocsátásodra, és végül megkapod a kielégítést. (De megkockáztatod, hogy a főnök majd esetleg drasztikus, zsigerelő módszereket fog bevetni, hogy felmondásra kényszerítsen.)
- Keresel másik munkahelyet, felmondasz. (De így lemondasz a kielégítésről.)
- Öngyilkos leszel
Más opciók nincsenek. Senki nem fog tudni jobbat írn.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!