Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ti kiállnátok a munkatársatok...

Ti kiállnátok a munkatársatok mellett, akit piszkálnak?

Figyelt kérdés
Jött hozzánk egy nagyon jó munkaerő kolléga. Kicsit telt testalkatú, de nagyon fitt, pörög ezerrel. Ha otthon van, akkor sem tétlenkedik, mivel szorgossága ez megakadályozná. Azt mondják róla, hogy komoly gondok vannak vele, nem azt csinálja, amit kérnek tőle, visszaszól állandóan. Én ebből, azt látom, hogy rendesen dolgozik, lelkes, tényleg akarja csinálni. Viszont, ha nálunk bárki hibázik, akkor nem nevelő szándékkal kapjuk vissza a visszajelzést. Őszintén szólva, ott tartok, hogy nincs gyomrom a munkához. Kitől kérjek segìtséget?
2019. okt. 5. 17:16
 1/9 anonim ***** válasza:
16%
Ez attól függ,a többséggel nem szállhatok szembe egy miatt.Mit lehetne nyerni vele, legfeljebb kirugnak engem is.
2019. okt. 5. 17:21
 2/9 anonim ***** válasza:
82%
Suliban egyszer elkövettem ezt a hibát. Többször nem fogom.
2019. okt. 5. 17:22
 3/9 anonim ***** válasza:
87%

Nem mindegy ki mondja: okvetetlenkedő kollégája, vagy a főnöke?

Mennyire látsz bele te a munkájába? Lehet, hogy mindkét állítás igaz: rendesen dolgozik, de visszaszól másoknak. Ez egy határig érthető is, mert különben felmosórongynak fogják használni. De lehet, hogy tényleg túlreagálja a helyzeteket, és fölösleges konfliktusokba bonyolódik. Az ilyen ember viszont nem jó kolléga, akkor sem, ha egyébként tisztességesen dolgozik.

"Nem azt csinálja, amit kérnek tőle" - én elhiszem, hogy lelkes, de egy munkahelyen a beosztottnak bizony azt kell megtennie (nem mást és nem többet), mint amit a főnökei elvárnak tőle. Persze jó esetben a főnökök rájönnek, hogy ő többre és másra is használható, és előnyükre fordítják a lelkesedését. De ez a ritkább eset. A jellemző, hogy leugatják, az illetőnek elmegy a lelkesedése, és csinálja unottan azt, amit elvárnak tőle, majd lelép, amint lehet.

AZ ilyen embernek egyébként a magánvállalkozás való, ahol célszerűen kell viselkedni, nem úgy, hogy "addig nem csinálom, amíg nem mondják, hogy csináljam". Viszont a nagy cégek szinte mindig ez utóbbi logika alapján működnek.

2019. okt. 5. 17:31
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Én is alapvetően így vagyok, mint az előző válaszolók, a többség ellen ketten nem tudtok kiállni.

De nálam lenne egy pont, amikor már nem tudnám szó nélkül bírni, és biztos visszaszólnék. Nem érdekelne, ha kirúgnának, ilyen mérgező környezetben nem is akarnék dolgozni..

2019. okt. 5. 17:33
 5/9 anonim ***** válasza:
0%

Hát ez egy érdekes kérdés.

Először is jó lenne tudni, hogy te mennyit látsz a munkájából? Nap elejétől végéig látod, hogy mit csinál és, hogy hogyan beszél másokkal? Ha nem, akkor lehet, hogy a panaszkodóknak van igazuk. Nekem is volt már olyan kollégám aki hihetetlen sebességgel és precizitással csinálta azt amire senki nem kérte meg, aztán meg neki állt feljebb, hogy ő mennyi mindent megcsinált. Igen, megcsinált háromszor annyi munkát mint mások, csak azt nem aki kellett volna.

Egyébként meg ha nagyon sokan panaszkodnak rá, akár jogosan akár nem, nem érdemes kiállni mellette. Attól a pillanattól fogva téged is úgy kezelnének mint őt, az meg gondolom nem hiányzik neked.

Ilyen helyzetben nem hiszem, hogy lehet segítséget kérni akárkitől is. Ha a többség ellene van akkor úgyse neki adnának igazat, mindegy kihez mész. Itt vagy neki kell megvédenie magát vagy ha tényleg nem azt csinálja amit kell meg felesel akkor ezen változtatnia kell.

2019. okt. 5. 17:48
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Én korrekt módon szoktam ehhez hozzáállni. Nem fogok senki miatt összeveszni a többi kollégával, de ha úgy érzem valakiről igazságtalanul jelentenek ki dolgokat, elmondom hogy szerintem nem úgy van.

Pl. jött hozzánk egy új kolleganő és már voltak rá apró megjegyzések, hogy: "na mit tud ő", meg "csak lézeng jobbra-balra". Mivel a munkám egy részét én adtam neki át láttam, hogy teljesen képben van, ügyes és akarja csinálni, így elmondtam róla ezeket. Szóval a lényeg, hogy nem kell nagyon a szárnyaink alá venni, mert a végén minket is kikezdenek, de tükörbe nem bírnék nézni, ha helyeselném azt amivel nem értek egyet.

2019. okt. 5. 18:04
 7/9 anonim ***** válasza:
63%

Max akkor ha biztos hogy neki van igaza.

Jártam már meg.

2019. okt. 5. 19:19
 8/9 anonim ***** válasza:
33%

Nem, nem állnák ki senkiért. Fordított helyzetben ő se állna ki értem. És ez 100% biztos.

Ilyenek az emberek, már tapasztaltam.

Oldja meg a problémát saját maga.

2019. okt. 5. 20:18
 9/9 Sic Semper Tyrannis ***** válasza:
100%
Igen, kiállnék mellette. Egy párszor tettem már ilyet életemben. Egy ideig gondolkodtam, hogy miért csinálom, mikor úgyse kapom vissza (tapasztalat), de aztán rájöttem, hogy a lelkemnek jót tesz. Szemét dolog a gyengébbet bántani, de szemetebb az, ha egy erős végignézi, és semmit sem tesz. Általános iskolában sokat szenvedtem emiatt, mindig bántottak és soha, senki nem állt ki értem, talán emiatt van bennem az, hogy nekem ki kell állnom.
2019. okt. 6. 08:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!