Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogyan tudnánk egyről a...

Hogyan tudnánk egyről a kettőre jutni?

Figyelt kérdés
A helyzet szerintem rengeteg embert érint Magyarországon, de azért biztosan vannak páran, akik kikeveredtek ebből a helyzetből, amiben a barátommal mi is vagyunk és ami a következő: hiába dolgozunk, nem jutunk egyről a kettőre. Igyekszünk spórolni, semmiféle drága luxus cikkre nem költünk, nem járok fodrászhoz, kozmetikushoz, körmöshöz, nem vásárolunk sok ruhát, főleg nem drágát, itthon főzünk, tehát felesleges kiadásainak ilyen értelemben nincsenek, mégsincs kilátásban még egy olcsóbb, saját kis autó sem. Albérletben élünk, az havi szinten kb rezsivel együtt 80.000 Ft. Édesanyámék rengeteget segítenek, tőlük kaptunk az albiba pár műszaki cikket, sokszor főz nekünk...ilyesmi. Nem értem...mások hogy csinálják? Vagy mi mit csinálunk rosszul? Nagyon szeretnénk az albit elhagyni, mert unjuk, hogy ennyi ideje más zsebét tömjük. Luxusnak minősül egy kis ház és kis autó? A hitelhez is önerő kell, amit egyszerűen képtelenségnek tűnik összekaparni. Aki ebből ki tudott valahogy kecmeregni hogy csinálta? Vagy régebben hogyan tudott sok ember házat építeni? Ahol élünk a környéken több kis falu van, akár oda is kiköltöznénk, de használt, kissé lelakott házak 10 milliónál indulnak. A felújításra szinten pénz kell. Nem hiszem el, hogy becsületesen dolgozó emberek nem tudnak elindulni az életben. Akinek sikerül már, pár tippel segítsen most nekünk.
2019. szept. 9. 21:05
 1/8 anonim ***** válasza:
14%
Van egy vad ötletem: keressetek több pénzt.
2019. szept. 9. 21:10
 2/8 anonim ***** válasza:
72%

az én módszerem nem sokat segítene rajtatok, mert én még időben piacképes szakmát választottam amivel elég jól lehet keresni, egyedül megtudok keresni 3-700 között

ti mivel foglalkoztok? mennyit kerestek és mennyit költötök? és hol éltek?

2019. szept. 9. 21:10
 3/8 anonim ***** válasza:
79%
ha házat akarsz, akkor autót ne vegyél, mert az csak pénznyelő.
2019. szept. 9. 21:11
 4/8 anonim ***** válasza:

Elég nehezen.

1.El végez az ember egy olyan sult amivel jól kereső állást talál akár belföldön vagy külföldön,van aki így csinálta sikerült neki.

2.Vissza költözik a szülőkhöz és már is sokkal kevesebb lesz a kidobott pénz,nyilván a ház tartásba be kell szállni de biztosan nem 80000 Ft fogtok fizetni, ennek a 70%-át meg lehet spórolni, közben képzitek magatokat és melóztok ezerrel,van aki így csinálja sikerült hitelt fel vennie.

3.Egyszerű kétkezi munkásként ki mentek külföldre egy jó ideig,meglett a lakás,kocsi önerőből kb 4-5 év alatt,sikerült nekik.

4.Tanulsz egy olyan szakmát amit nagyon jó fizetnek, nem könnyű de ha meg csinálod akkor ki mész külföldre 1-2 évig aztán haza jössz, kocsi lakás és ugyan úgy jó fizető állás meg lett.

2019. szept. 9. 22:13
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha jól sejtem keveset kerestek. Ezen kéne változtatni.
2019. szept. 10. 00:03
 6/8 anonim ***** válasza:

Teljesen megértem a helyzeteteket, mi is voltunk ilyenben régen. Sokat agyaltunk rajta, hogy hogyan lehetne kimászni.

Mi nekiálltunk tanulni. Megváltoztatni a gondolkodásmódunkat.

Van egy mondás, amit sokan nem értenek, sokan meg felháborodnak rajta: "A szegénység az egy mentális állapot." Ez tényleg így van. Magyarország egy jó hely: nincs háború, nincs kommunizmus, nincsenek katasztrófák. Ha körül nézel, akkor láthatod, hogy sokan vannak, akik igen jól boldogulnak. Pedig nem mindenki örökölt, lopott, csalt.

Azt tudnám javasolni, hogy keressétek az olyan emberek társaságát, akik jól élnek. Nézzétek meg, hogy ők hogyan csinálják, beszélgessetek velük.

Ahogy látom a kérdésedből, intelligens ember vagy és azt is felismerted, hogy változtatni kellene. Ez már fél siker :)

2019. szept. 10. 08:25
 7/8 anonim ***** válasza:

Mennyit kerestek?

Mire megy el a pénz? Cigi, kávé, drog, prosti, alkohol stb?

Képezzétek magatokat, keressetek jobb munkát.

2019. szept. 10. 10:10
 8/8 anonim ***** válasza:

A bevételetek felét félre tudjátok rakni ha kellően visszafogjátok magatok?

Ha nem, akkor biztos, hogy keveset kerestek.

2019. szept. 10. 11:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!