Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért gondolják azt a legtöbbe...

Miért gondolják azt a legtöbben, hogyha megszűnne a munkakényszer és teljesen felszabadulnának az emberek, akkor itt káosz lenne? Miért is jó az, hogy munkára van kényszerítve a társadalom?

Figyelt kérdés

Ez egy hamis beidegződés, ha mind azt csinálnánk amiben az élvezetünket lelnénk sokkal boldogabb társadalomban élnénk. Miért jó minden hétköznap a vekkerre felkelni, hogy ezzel kiszolgáljuk a nagytőkét? Miért lenne az öröm szégyen? Az is mindent elmond, hogy 4-ből 5 ember nem leli örömét a munkájában és ezt látom is az embereken.

Sokan azt mondják, hogy álomvilágban élek és csak utópiákat gyártok, de inkább az az álom világkép, hogy itt káosz, felfordulás és gyilkolászás lenne, hogyha megszűnne a munkakényszer. Ez egy dark fantasys mese és úgy érzem sokkalta reálisabb az én pozitívabb világképem, hogyha felszabadulna mindenki akkor nem káosz lenne, hanem boldogság.

2019. aug. 27. 14:06
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:

"Nincs munkára kényszerítve senki"

Elég álszent megállapítás. A körülmények mindenki rákényszerítenek, akinek nincs elég vagyona, és emberhez méltó életet akar élni.

2019. aug. 28. 11:12
 12/29 anonim ***** válasza:

#11: Onnantól kezdve, hogy "akar" máris nem beszélhetünk kényszerről.

Amúgy nagyon jól látszik ezen kérdés alatt is, hogy mennyi naplopó van a világon, akik szerint a munka csak a gonosz gazdagok galád fegyvere. Órák alatt összeomlana a világ, ha munka nélkül túl jól meg lehetne élni.

2019. aug. 28. 12:40
 13/29 anonim ***** válasza:

"Onnantól kezdve, hogy "akar" máris nem beszélhetünk kényszerről."

Értem.

Tehát rád nyomok egy csomó adósságot, majd választhatsz: nekem dolgozol vagy a barátomnak, hogy törleszteni tudd.

Melyikünknek AKARSZ dolgozni?

2019. aug. 28. 12:59
 14/29 anonim ***** válasza:

"mennyi naplopó van a világon, akik szerint a munka csak a gonosz gazdagok galád fegyvere"

Biztos vannak ilyenek is, meg olyan szerencsések is, akik a munkát az alkotás és az önkifejezés eszközének tartják, és nem kényszerből végzik. Mint például én.

Talán még többen vannak közöttük, akik egy bizonyos szintű alapjövedelemmel egyetértenének - egész egyszerűen azért, mert még többen tapasztalhatnák meg ezt a felszabadító érzést.

Én például megőrülnék, ha egész nap egy tengerparton kellene heverésznem, és nem csinálhatnék semmit. Értelmetlenül menne el az egész életem. Rengeteg gazdag van ugyanígy: semmi sem kényszeríti őket, hogy hajtsanak, mégis sorra jönnek az újabb és újabb ötletekkel, fejlesztésekkel.

2019. aug. 28. 13:01
 15/29 anonim ***** válasza:

Én is nagyon szeretném megérteni, és csak az ostobaságra tudok gondolni okként.

Hogy talán tényleg van olyan emberfajta, akinek erre van szüksége, hogy elmehessen dolgozni és irányítsák őket.

És nem ismerik a motivációt és a félnek a szabadságtól, és nem is való nekik.

2019. szept. 2. 01:53
 16/29 anonim ***** válasza:

En meg arra vagyok kivancsi, hogy a sok "szabad" okostojas hogy kepzeli el az eletet, ha majd senki nem fog eloallitani semmit? Meg az osember is elment vadaszni, hogy ne haljon ehen. Tûdom tudom, robotok meg unatkozo gazdagok...

Ti meg varjatok a sultgalambot. Mert annyi kreativ onkentes, akarmit is jelentsen ez nektek, nem lessz soha a budos eletben hogy a normalis civilizalt korulmenyek biztositva legyenek.

Es en inkabb boldogan dolgozok a mostani szinvonalert mint szabad csoves legyek.

2019. szept. 2. 07:26
 17/29 anonim ***** válasza:

16: Mindenki dolgozik.

0-24-ben dolgoznak az anyák, hogy kiszolgálják a csecsemőjüket. Dolgoznak az iskolások, hogy tanuljanak (én olyan közegben nőttem fel, ahol mindneki 14 órát tanult, ezer különórára járt, ingyen tartottak nekünk különórákat a tanárok, ingyen volt az iskola, stb.)

Ingyen gondozod a beteg családragodat.

Ingyen, sőt saját finanszírozásból csinálsz éveken át műsort a Youtube-on, ismerőseim saját finanszírozásból koncerteznek.

Ingyen korrepetáljuk egymást az egyetemen.

Sokkal, de sokkal több mindent dolgoznak az emberek ingyen vagy saját költségen, mint amennyit pénzért.

Szerintem csak nem ismered ezt a dolgot, mert más emberek között élsz.

A gazdaság szempontjából pedig a legértékesebb munka a vásárlás. Aki egész nap tűsarkú csizmákat vásárol, az a legértékesebb dolgozó.

Most is az emberek 30%-a jár csak állásba, a többi inaktív.

Talán ha 1% az, aki előállítja azokat a javakat, ami mellett annyira kampányolsz.

2019. szept. 2. 16:47
 18/29 anonim ***** válasza:

Azert ne keverjuk a szezont a fazonnal.

Most is az emberek 30%-a jár csak állásba, a többi inaktív - Forras? Lehat valahol a sivatag szelen, mert meg falun sincs 7/10 munkanelkuli, aki valoban semmit se csinal.

A gyerekem es csaladtagjaim meg szep hogy ingyen fogom gondozni.

Yutubot ne keverjuk ide, az a tobbsegnek egy hobbi. Csak akkor szamit munkanak ha ugy csinalod hogy abbol tudj megelni.

Ingyen korrepetáljuk egymást az egyetemen.

A kulcsszo az egymast. Van is olyan fesztival ahol mukodik ez a mentalitas. Egy maroknyi embernel. Mert a nagy tobbseg ugy akarja megkapni a sult galambot hogy cserebe nem ad semmit.

Igen, sok onkentes van, de, es ez egy nagy de!, szinte mindenkinek van egy penzforrasa, es utanna dolgozik ingyen. Tehat nincs raszorulva arra hogy penzert tartson plusz orat. De ha nem lenne fizuja, akkor is ingyen csinalna? Mert en nem.

Es a tusarku cipoket mibol is veszed meg?

Ne ertsd felre, en is tudnam itthon logatni a labam 8 ora munka helyett, csak nem hiszem semmikepp hogy fenn lehet tartani egy minosegi eletszinvonalat a jelenlegi emberi tarsadalommal. Igy marad a munka mint szukseges rossz.

2019. szept. 2. 17:33
 19/29 anonim ***** válasza:

Mellesleg, dolgoztam ezer meg ezer orat ingyen. Magamnak es a csaladomnak.

A problema viszont az hogy hiaba dobalozunk ingyenes muveszekkel meg szorakoztatoiparral. Attol meg a hasad ures marad, es megfagysz a lakasodban.

Majd ha onkentesek fognak globalis szinten szenet/olajat/gazt kitermelni, infrastrukturakat kiepiteni, megoldani szamtalan logisztikai kihivast, ennivalot termelni, fenntartani az egeszsegugyet, sok sok stb, akkor meg visszaterhetunk a temara.

2019. szept. 2. 17:59
 20/29 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem, miért kell szembeállítani a munkát és az alapjövedelmet.

Utóbbi arra való, hogy ne ne haljunk éhen, és ne lakoltassanak ki. Ehhez a szinthez elég kb.

Minden másra ott van a többi jövedelem. Minőségi életet akarsz élni? Akkor dolgozni kell, minimum részmunkaidőben, vagy más forrásból jutni plusz pénzhez.

2019. szept. 2. 18:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!