Diszkalkuliával lehetek ló állatorvos?
Nem, nem vagyok erdélyi. És a családom sem. Magyaroszágon születtem, és itt is élek. Nem veszem bántásnak nyugi, csak nem értem mi ilyen furcsa ezen a kellesz szón. Én is, a családom is használja, és a környezetemben lévő emberektől is nagyon gyakran hallom.
Mondok még egy mondatbeli példát: Beteg vagyok, ezért holnap el kellesz mennem orvoshoz.
Nagyon megszokott megfogalmazás. Legalább is nekem :)
Ha úgy használnád, hogy "Kellesz nekem, mint egy falat kenyér.", akkor nem tűnt volna fel. :D
Azért kérdeztem az Erdélyt, mert ők elég sok mindent máshogy mondanak, de sok minden elterjedt már itthon is. Pl "kell menjek", "a kell, hogy menjenk" vagy "kell mennem" helyett. Ezt is a székelyeknek tulajdonítják, de ma már nagyon sokan használják, nem csak ők.
Szóval az ország melyik részéről származtok?
Ha jól tudom, tantárgy alóli mentességnél (tehát nálad mateknál) az értékelt tárgyban elért pontszámot (magyar) duplázzák meg érettségin/felvételin. Utána a kutyát nem fogja érdekelni, hogy amúgy te nem érettségiztél matekból.
De az állatorvos szerintem se a legjobb döntés... Saját tapasztalat: A stafinkat kasztrálták, de a súlya alapján kiszámolt altató mennyisége nem volt elég, egyszerűen nem aludt el. A dokinak nagyon gyorsan ki kellet számolnia, menyit adhat még neki, hogy a műtét után fel is ébredjen.
És ez csak egy egyszerű, rutinbeavatkozás volt...
Oktató, edző, terapeuta, lovász stb...
Egyébként még van időd az érettségiig. Én elvileg diszlexiás, diszgráfiás, diszkalkuliás voltam. Felvételi előtt 4 hónappal voltam felülvizsgálaton, közölték hogy kinőttem és elvették az összes mentességemet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!