Állatorvosi egyetem, vagy bűnügyi nyomozó a NKE -n?
Válaszút előtt állok, mindkettő munka érdekel. Az állatorvosival régebb óta szemezek, a választásom fő szempontja a munka hivatás jellege, egy olyan munkát akarok végezni, amire ha rágondolok, akkor érezzem magamban, hogy adok valamit a világnak és egy olyan ügyért dolgozok ami túlmutat magamon.
Nemrégiben viszont elkezdett érdekelni a bűnügyi nyomozó állás, ugyanis ez talán mégjobban beleillik a fönt említett kategóriába, ugyanakkor az is egy változatos és izgalmas munkának tűnik, és tisztában vagyok a lehetséges hátrányaival is. Még válthatok az utóbbira, de akkor a következő évben másra kell koncentrálnom mint eddig, ugyanis eddig a bioszra tanultam sokat (középiskola után vagyok, és halasztok egy évet).
Megéri váltani a célt szerintetek? Ti melyiket választanátok?
az állatorvos az tudom, hogy őrült hiánycikk..
és az is lesz egy jó darabig úgyhogy emelkednek a bérek..
Ha az állatorvosi jobban érdekel, akkor maradj annál.
De viszont,ha megtetszett a bűnügyi nyomozó(ami tényleg, már az első fizetésben is jól keres, ezzel nem azt mondom, hogy az állatorvos nem jól keres,sőt..) , és már jobban érdekel , mint az állatorvosi ,akkor nyomozónak menj, mert fent írtad, hogy:
" egy olyan munkát akarok végezni, amire ha rágondolok, akkor érezzem magamban, hogy adok valamit a világnak és egy olyan ügyért dolgozok ami túlmutat magamon".
Tehát, akarod majd szeretni a munkádat, és így nem a pénz az első, mert ha csak a pénzért dolgozol, akkor előbb-utóbb megutálod a munkádat.
A nyomozóhoz is kell biológia, az Akadémián jól jöhet belőle egy közép-esetleg emelt szint.
De nem olyan szinten kell, mint az Orvosi Egyetemhez.
Én nem bántam meg, hogy a bűnügyi nyomozót választottam, (most végeztem a nke-n ) októbertől fog alkalmazni az egyik rendőrkapitányság. Jelenleg egy-két nap kell bemennem, meg nézni az irodát, önéletrajz....
Nem érte meg halasztanod egy évet..
Így a testnevelésre kell koncentrálnod, a biológia maradhat, amire még koncentrálsz, meg az Akadémián lesznek olyan tantárgyak, amiket se általános,-sem pedig középiskola NEM tanít. Ilyenek például a pszichológia, egy-két tétel..
Izgalmas nyomozónak menni!
De ha nem vagy fit tesiből, nem gond, kezdj el ezalatt az egy év alatt edzeni. Fokról fokra..
Remélem, hogy tudtam segíteni.Sikeres pályaválasztást!
Állatorvos pro: izgalmas; segíthetsz az állatokon; sokat kereshetsz; hiányszakma
Kontra: sokszor kell állatokat elaltatni; a gazdáikkal (is) tudni kell bánni; néha hibázhatsz vagy nem tudsz megmenteni egy állatot, ami megterhelő lehet lelkileg
Nyomozó pro: izgalmas; van presztízse; kiszámítható életpálya
Kontra: az államnak kell dolgoznod (ki vagy nekik szolgáltatva); lehet, hogy nem fog tetszeni a hierarchia; lelki terhelés; külföldön lehet, hogy nem tudnád hasznosítani (más szabályok, rendszer, stb.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!