Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Diszkalkuliával lehetek ló...

Diszkalkuliával lehetek ló állatorvos?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 16 éves, lány vagyok. Nagyon szeretem az állatokat, de legjobban a lovakat. Jártam régebben lovagolni, és azt is nagyon szerettem, csak az utóbbi pár évben nagyon meghiztam. Ezért egyenlőre nem lovagolhatok, pedig a lovasoktató szakmán is gondolkodtam, mert régen jól lovagoltam. De az állatorvosi szakma, és azon belül a lovakra szakosodás is nagyon szimpatikus. Nagyon szeretem a biológiát, és a kémiát, és igaz hogy (még) nem tanulom, de olvasgattam már róla és az anatómia is nagyon szimpatikus. Csak az a helyzet hogy ahogy felső osztályos lettem, egyre nehezebb lett számomra a matek. Alsó osztályban nem okozott gondot, tehát összeadni-kivonni, osztani-szorozni tudok. És rövid időn belül egy pedagógiai szakszolgálatnál dolgozó hölgy, meg is állapitotta hogy diszkalkuliám van :/ Ezért teljes mértékben fel vagyok mentve matematikából. Nem osztályoznak, és érettségiznem se kellesz belőle. Ez kizáró ok ahhoz hogy állatorvos lehessek? Kell hozzá matematikából érettségi? Más szakma az a baj nem nagyon érdekel. Lovakkal szeretnék foglalkozni, dolgozni egész életemben. Van még más lovakkal kapcsolatos szakma a ló állatorvos és a lovasoktatón kivül? Aki esetleg már állatorvos, vagy annak tanul megtenné hogy segit nekem? Minden tanácsot és hozzászólást előre is nagyon szépen köszönök! :)

2019. aug. 26. 10:21
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
79%

Kémiából az emelt szint kemény egyenket rendszerrel vsn tele

A fizikát huha azt szerintem hagyjukakkor

Biológiában is van számolás deljesen más mint a kémia és ugen innen jött egy válaszolónál hogy miként mérnéd a dózisokat. Az álkat testét izomzatát minden egyéb dolgait mérni kell hogy megfeelelő adagokat kapjon a gyogyszerekből is

Próbáld meg a matekot még egyszer egy kemény magántanárnál. Én a diáknelis pénzem erre szántam bme-s oktatora hogy érettségin behogy már be legyen narekom és Logisztikus legyek. És sikerült!

Sok sikert neked kaoj szét minden lehetőséget az álmaidért :)

2019. aug. 26. 13:04
 12/25 anonim ***** válasza:
100%
Érettségin kaphatsz többletidőt, de ennyi. Ezzel kell beért. Ha felvesznek és elvégzed, lehetsz állatorvos. Kedvezményeket már nem fogsz kapni, ja így is megugrod, akkor nyert ügyed van, ha emiatt buksz ki, akkor elmondhatod, hogy megpróbáltad. De azért az egyenletrendezést gyakorold, nem olyan nehéz az, ha tudsz számolni!
2019. aug. 26. 14:07
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
***beérned
2019. aug. 26. 14:08
 14/25 anonim ***** válasza:
79%

"Ezért teljes mértékben fel vagyok mentve matematikából. Nem osztályoznak, és érettségiznem se kellesz belőle.:

Úgy érted KELL. Mi az hogy kellesz? Jövő idő? :D

2019. aug. 26. 14:10
 15/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Utolsó, igen kellesz. Mert még csak 3 év múlva lesz nekem az érettségi. Tehát a jövőben fog megtörténni ez a dolog. Ezért jövőidőt használtam :)
2019. aug. 26. 20:27
 16/25 anonim ***** válasza:
77%

A matek még csak-csak de a kémia már elég nagy gond. Állatorvosira biosz kémia emelt kell és bizony mindkettőbe vannak egyenletek. Sőt az egyetemen is lesznek.

Arra felkészültél lelkileg hogy az állatorvosi munka nem mindig túl gusztusos? Főleg az olyan nagy állatoknál mint egy ló vagy egy tehén. Lesz olyan hogy védőkesztyűben könyékig egy ló seggében fogsz matatni.

2019. aug. 27. 12:08
 17/25 anonim ***** válasza:
63%

Az a baj hogy minden természettudományos tárgy alapja a matematika. Egyenletek és egyenletrendszerek nélkül sajnos semmire sem megy az ember kémiánál/fizikánál. Sőt, ezeket az egyenleteket nem csak megoldani hanem felírni is tudni kell.

Nem azt mondom hogy lehetetlen vállalkozás az állatorvosi, de a követelmények miatt diszkalkuliával iszonyatosan nehéz dolgod lesz. Az érettségin bár adnak plusz időt a hátrányos helyzetűeknek, de a számolós feladatok alól nem kaphatsz felmentést hiszen pont ez a lényege az érettséginek hogy az elmélet segítségével képes vagy-e végigoldani egy feladatot.

Egyetemen meg már egyáltalán nem kivételeznek senkivel, mert ha azt tennék akkor becsapnának téged és magukat is. Ott szembe kell nézni azzal hogy olyanok a játékszabályok hogy mindenki teljesen egyenlő esélyekkel indul és egyedül a saját képességei/tudása számít, mintha már dolgoznál.

Persze állatorvosin nem kell a műszaki szintű matek, de a statisztikát nem lehet megúszni, plusz lehet kell picit integrálni is (van olyan tárgy hogy biomatematika.)

Ezektől függetlenül hajrá!

2019. aug. 27. 16:38
 18/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a további válaszokat is! :) Végül úgy döntöttem, hogy megpróbálok lefogyni pár év alatt, és utánna elkezdek újra lovagolni, és ha eljutottam addig a szintig hogy oktathatok, akkor elvégzek egy lovasoktatói képzést.
2019. aug. 27. 16:52
 19/25 anonim ***** válasza:
100%
Miyen nyelvjárás ez? Honnan származol, illetve a felmenőid? Esetleg Erdély, Partium? Engem nyelvészként érdekel, mert a KELLESZ nem sztenderd forma (legalábbis nem így). Hallottam már, de azt nem, hogy a jövő idővel azonosítják. Félre ne érts, nem cikizlek, tényleg csak kíváncsi vagyok!
2019. aug. 27. 18:32
 20/25 anonim ***** válasza:
50%
Jövő időben így hallottam: kelletesz.
2019. aug. 27. 18:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!