Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mai életetek alapján, ha...

Mai életetek alapján, ha újrakezdhetnétek pl 8. osztályzól, minek tanulnátok? (Főleg 30+osok válaszát várom)

Figyelt kérdés
Én könyvelőnek. 33 asztalos.

2019. aug. 5. 09:01
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
100%
A könyvelő meg az asztalos ég és föld. A könyvelőnél utálatosabb szakmát nem tudok elképzelni, az asztalosság meg egy nemes szakma. Akárki nem tudja megtanulni.
2019. aug. 6. 08:28
 22/31 anonim ***** válasza:
100%

Biológus helyett orvosnak mentem volna

35/N

2019. aug. 6. 12:31
 23/31 anonim ***** válasza:

Nyomozó lennék szívesen, olyan amerikai filmes. :D De tudom, hogy a valóság más, nyilván.

De van még egy: asztrofizikus, de igazából bármilyen csillagászattal foglalkozó tudós lennék.

:( Ehelyett pénzügyes vagyok és nagyon unom.

2019. aug. 6. 12:47
 24/31 anonim válasza:
Sokkal keményebben tanultam volna a gimiben. Pszichológia helyett orvosira mennék és nem hinném el a biológia tanáromnak, hogy az emelt biológia úgy sem fog nekem sikerülni.
2019. aug. 6. 16:03
 25/31 anonim ***** válasza:
100%

Mérnök + közgazdász helyett tanárnak tanulnék. Vagy bármilyen pedagógusnak. Csakis gyerekekkel kellene foglalkoznom, nem felnőttekkel és nem főleg férfias munkakörnyezetben. Szerintem a legtöbb felnőtt bunkó, kegyetlen (sajnos, most ilyen tapasztalatokat szedtem össze, azért mondok most ilyeneket, bocsi). A gyerekek jók, max kicsit bolondok. De még a pedagógiai asszisztens vagy az óvodai dajka szakma is tetszene.

Vagy: bolti eladónak, akár élelmiszerboltban, akár ruházati boltban tudnék dolgozni. Nem kellett volna sok-sok évet az egyetemen elpazarolnom, hogy utána egész életemben teljesítménykényszerem legyen.

2019. aug. 6. 20:37
 26/31 anonim ***** válasza:

Biztos valamilyen szakmát tanultam volna ki, nem érettségit. Nem hiába csinálták mások így : ők most előrébb vannak egy szakmával, mert ha csak érettségid van, szívás.

Csak hogy kifejtsem: ha előbb van egy szakmád, akkor ha Ketté törik az életed, nagyobb esélyed van úgy helyre hozni, mint ha egy érettségi után törik ketté az életed: szakmával pénzt keresel, érettségivel hát... Túlélést.

2019. aug. 6. 23:48
 27/31 anonim ***** válasza:

Semminek :)

A szakmák arra valók, hogy kapj egy jó munkahelyet ahol napi 8 órában dolgozhatsz egész életedben.

Mai tudásom szerint céget alapítanék amint lehet.

40f

2019. aug. 7. 08:50
 28/31 A kérdező kommentje:

#25 ilyesmihez sosincs késő, en 30 evesen kezdtem gyerekekkel foglalkozni, baratnőmmel akinek ez a szakmája (kozmetikus, dajka), rengeteg rendezvényre járunk arcot festeni, hennázni, en is megtanultam néhány arcfestést, + lufiállatokat hajtogatok, zsonglőrködöm (egyellöre elég bénán, de vicces a gyerekek szerint)

Keszítek fa játékokat is, amiket fa termékeket ertékesítő haverom árul ezeken a rendezvenyeken, néha besegítek a bábszínházba is, na azt elvezem a legjobban, ott újra gyerek vagyok.

2019. aug. 7. 18:38
 29/31 anonim ***** válasza:

Mindent ugyanígy csinálnék, akkor is, ha nem azt csinálom, aminek tanultam.

Ha mégis változtatnék, talán annyit, egy alternítv idővonalon, hogy jobban ráfeküdtem volna az angol nyelvre, és yári szünetekben kimentem volna mindenféle országba dolgozni, hogy tapasztaljak, illetve elmentem volna művésztelepre, hogy legyenek ilyen irányú ismeretségeim.

2019. aug. 7. 18:44
 30/31 A kérdező kommentje:

#27 na igen, de milyen céget alapítasz, ha nem értesz semmihez...

+ Szakmával rendelkezni szerintem nem csak a klasszik ertelmezés, hogy 3 évet tanulsz aztán kapsz egy papírt... Ahogy már írtam, szerintem pl a youtuberkedés is egy szakma... Akik úgy űzik hogy megélnek belőle, az ő számukra biztosan.

És visszaterve oda, hogy nem minden könyvelő keres jól, világ életemben pillanatok alatt építettem ki magam köré a kapcsolatokat, én rohadt sikeres könyvelő lennék, csak mar tompa az agyam ahhoz, hogy összetett dolgokat tanuljak, sajnos 17-20 éves korom közt drogfüggő voltam, 25 éves koromig tartott mire talpra álltam belőle, es sajnos tény, hogy már nem úgy fog az agyam.

2019. aug. 7. 18:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!