Csak szerintem kitolás amit velem csinál a főnök? Hogyan kezelnétek?
Kisvállalkozásban dolgozom, főnökkel felváltva.
Idei szabadság téma. Múlt hónapban voltunk nyaralni, szerettem volna utána is pár napot otthon lenni, kipihenni az utazást, de végülis csak 7 munakanapot vettem ki, mert a főnök családja megkért, hogy ha hazajöttem jöjjek be,mert már terveztek valamit a főnökkel, mennek kirándulni vagy tudomisén.
Szóval hazajöttem külföldről és jöttem is melóba, majd ő ment szabadságra.
Júniusban, mikor volt szó a nyaralásomról, mondtam, hogy a többi szabadnapot, ami marad, augusztusban szeretném kivenni, bólintott.
Tehát jelenleg szabin van, én tatom a frontot, és persze nem szólt, hogy mikor jönn vissza.
Alapból már ez is zavart, mert nem tudtam, hogy akkor mikortól tudom tervezhetni a szabadságom, de gondoltam lépek és szólok neki, hogy 14-től szeretném kivenni a többit. (13 munkanap)
Erre az a válasz, hogy egybe nem adja ki, mert ő még kell menjen áruért és ilyen-olyan dolgai vannak.
Szóval kb úgy gondolta, hogy szotyogtat pár szabadnapot, majd bejövök mikor szükség van, aztán megint pár nap.
Ez rettentően idegesit, hisz igy semmit sem tudok normálisan tervezni, menni valahova. Még ha úgy is lenne, hogy jövök egy hetet, és aztán egy hetet megint nem s mindi gy, az sem az igazi, mert megszakitásokkal nem tud az ember normálisan kikapcsolódni.
Nem érzem jogosnak, főleg, hogy rendes voltam és amikor szükség volt, bejöttem, de hogy a maradék napjaimat is ő akarja beosztani?! Egész évben úgy ugrálok ahogy ő fütyül, ők osszák be az időmet, lenne pár nap ami az enyém és jóformán az sem az?
Mit gondoltok? Mit tennétek? Nem vagyok idekötve, simán válthatok is, de amúgy a munka nyugis. Azért mégis sértve érzem magam.
22n
"A szabadságot úgy kell kiadni, hogy annak tartama legalább tizennégy összefüggő naptári napot elérjen, de ettől az előírástól a felek közös megegyezéssel eltérhetnek." - Munka törvénykönyve
Sarkadra állsz és a törvényre hivatkozva kéred, hogy két hetet egyben kiadjon, vagy nyelsz.
Igen,az is úgy van,amit az első ír,viszont a szabadságod bizonyos százalékával a főnököd rendelkezik.
És az év végerére is gondolnod kellenne,22évesen sztm nem nem lehet olyan túl sok szabadnapod.
Köszi a válaszokat.
Második, mire érted, hogy nem lehet olyan túl sok szabadnapom? Annyi van, mint mindenki másnak egy évben.
Hány szabadnapod van?
Kb 20-21 lehet és 7 napot már kivettél akkor a maradékot nem veheted ki egyszerre. Ugy tudom hogy időarányosan lehet kivenni a szabadnapokat és bizonyos százalékban a főnököd dönti el hogy lelenged e szabira vagy sem. És időarányosan lehet a szabikat kivenni, gondolom télre is kell hagyni valamennyit...
Az hülyeség hogy mindenkinek ugyanannyi szabadsága van egy évben, ez függ a kortól és a gyerekek számától
Igen,kortól legfőképp (a te korodban 21 lehet),de egyéb tényezőktől is függ.(pl.akkor már csökken,ha nem jan.1- jével kezdtél).
Te már kivettél 7 napot,ha hozzáadod 13- at,máris 20nál tartasz.
Nem csodálom,hogy a főnököd nem adja ki egyben.
Szerintem ne legyél megsértve.
Igen, 20 napom van, ezzel tisztában vagyok.
7-et kivettem, és arról volt szó, hogy a többit augusztusban kivehetem, egyszer bólintott rá. De ha nem is adja ki egyszerre, megmondhatná időben, hogy mikor és mennyit mehetek el, mert szerintem nem korrekt, hogy azt sem tudom meddig kell helyettesitsem és az utolsó napokban sem tudom, hogy mikortól meddig tervezhetek magamnak programot.
Ha kiadja mind a 20-at, az év végéig nem lesz több, de nincs is szükségem rá, télen nincs mit csináljak. Akkor nem mindegy hogy most adja ki vagy télen?
Felmondás szempontjából meg mindegy, mert ha bentmaradtak a szabadnapok, ki kell fizetnie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!