Volt már részed olyan helyzetekben, mikor a főnök/beosztott szándékosan okozott stresszes helyzeteket neked? Mit csináltál ilyenkor?
Főnököm pl rendszeresen nemnjelenik meg melóban... 2en dolgozunk...
Én ilyenkor várom, várom, várom, van, hogy csak dépben esik be a műhelybe... Nélküle nem tudok dolgozni, még tanulom a szakmát... Ilyenkor beesik, keres egy sarkot amit esetleg nem söpörtem össze unalmamban és lecsesz... Mert időmnlett volna ósszesöpörni...
De ne érts félre, nem én nem söprök össze, ő keres mindenképen indokot, hogy lecseszhessen...
Ma is most ért ide 10 perce, én meg itt baxom a rezet reggel 7 óta... 4ig tart a munkaidő ..
Második munkahelyemen. Rálátott a monitoromra, meg rám és folyamatosan figyelt, mert új voltam. Ha valamit meglátott és nem tetszett neki, kiabálva állt fel.
Egy olyan alkalmazottját helyettesítettem, aki 10 évig dolgozott ott, minden rezdülését ismerte, ő azért ment el, mert idegösszeroppanást kapott.
Többször tett megjegyzést arra, hogy nőként szarabb munkaerő vagyok (tök mindegy, hogy a másik két leghatékonyabb, legrégebben ott dolgozó az nő volt). A felesége volt még a másik főnök, gazdasági vezető, egy igazi héja. Az néha beviharzott, majd üvöltöztek egymással, végül a nő általában az én asztalomnál állapodott meg, hogy valamibe belekössön. Mindkettő utálta a kínai kaját, pedig páran azt rendeltünk rendszeresen. Ilyenkor valamelyikük bejött és hangosan ócsárolni kezdte a szagot, kaját, vagy felém állt és elemezni kezdte miért gusztustalan.
Én ilyenkor nem néztem fel, csak ettem tovább. A többiek is ignorálták ilyenkor.
Délutánra általában berúgott, xanaxra ivott a főnök úr.
Egyszer két hét szabadságra mentek, sokkal eredményesebb lettem, a kollégák teljesen elképedtek. Fél évig voltam ott.
Persze!
A szükség törvényt bont, így inkább lapultam, nem foglalkoztam különösebben vele, extra készséges voltam. (Akkortájt kaptunk egy hatalmas munkát és a tagja akartam lenni a team-nek.)
Ez a főnök az egyik kollégámat, aki nő, leakarta fektetni.
Tudta, hogy a lánynak szüksége volt a pénzre, így azzal kecsegtette kap, ha ad.. Hosszú hétvégékre hívogatta, meg persze virágnyelven felvázolta, hogy ha nem megy bele az ajánlatba, nem hogy bónuszt, de még a fizetésének is a megcsonkított részét kapja meg. Nem ment bele, és tényleg nem fizette ki normálisan.
Velem úgy akart kicseszni, hogy megpróbált teljesen elnyomni a fejesek előtt, hülyének és alantasnak beállítani. Kritizálta virágnyelven az öltözködésem, azt is, hogy milyen végzettségeim vannak stb. ennyire kontrollmániás és kicsinyes volt.
A szerencsétlen nem tudta kivel szórakozott..
Amikor trükkösen felmondtam, mindent vittem, mindent: a projectet is, amin épp dolgoztunk. Így neki nem maradt semmije, ráadásul a kollégáimat is meggyőztem, hogy tartsanak inkább velem.
A "főnök" ott maradt egyedül, munka és beosztottak nélkül, hoppon; míg végigcsináltuk helyette is a projectet. A cikkben, amit írtak a munkáról, természetesen meg sem említetem. Célzásból egy interjúban, direkt úgy fogalmaztam néhány mondatot, hogy érezze a törődésem.
Azóta is kapom a részegen írt, fenyegető üzeneteit messengeren. (Szórakozásból nem tiltottam le.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!