Most én vagyok szerencsétlen?
Nem értem mégis mi a fenére költesz akkor? :D
500at kapsz kézhez. 40 kocsi, 90 albérlet, 30 étterem. Gondolom mellette még mondjuk 60-80k további kaja. És mi van a pénzed felével?
+1 amit első mondott. Valószínűleg van valahol egy (vagy több) olyan tétel, ami az adott pillanatban lehet hogy nem tűnik soknak, de napi kiadáshoz hozzáadva hónapra-évre felszorozva már komoly kiadást eredményez.
Mondok egy hülye példát. Nálunk valaki laktózérzékeny, az volt az igénye, hogy tej helyett vegyünk neki szója/zab/mandula tejpótlót. Igen ám, de ezeket többszörös áron árulják, úgyhogy az mondjuk napi plusz egy ezres. Beszorozva hónapra az már harmincezer, egy évben 360ezer. Tegyük fel, hogy van mondjuk 3 ilyen tételed, mondjuk márkásabb ruha, mosószer, benzin, stb. és már a százezres léptékben vagy. Nem azt akarom mondani, hogy ne vegyél minőségi cuccokat, de kövesd, hogy mennyit költesz, hogy tudd, mire megy a pénz és hogyan kalkulálj.
Ha bankkartyával szoktál fizetni, akkor könnyű dolgod van, mert megnyitod online a számládat és ott a havi listázás, hogy melyik nap more mennyi ment, csak a készpénzeseket kell hozzáadni.
Ha gondolod, vezess saját “kasszát”: rakj félre valamennyi “költőpénzt” minden hónapban, legyen egy napi előreirányzott keret. Ha nagyobb várárlás esedékes, oszdd vissza, hogy az a napi keretedet mennyivel terheli.
Nálam amúgy is lekötésben vagy befektetve van minden pénz, amit megtakarításra szánok, tehát ha akarnám se tudnám figyelmetlenségből/felindulásból elkölteni.
Én havi 200-at keresek, és ugyanennyim van párom 190-et, megtakarítást tekintve különkasszán vagyunk). Bár nekem csak 50+rezsi fele az albi. Meg csak kétszer megyünk étterembe, viszont sokat utazunk rokonokhoz, nyaralóba. Évi két belföldi üdülés.
Fogalmam sincs, hogy mi a rákot csinálhatsz. Havi 200-at félre kéne tudnod rakni. 2,5-3 milliós megtakarításodnak kellene lennie/év.
Persze akkor nincs minden évben új telefon, meg 300 ezres oled tv...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!